Chourak zwemt veel: 'Wanneer je in het water komt, valt alles even van je af'

door Jari Perridon 22

Chourak zwemt veel: 'Wanneer je in het water komt, valt alles even van je af'

door Jari Perridon 22

Laatst geüpdatet

Nassef Chourak heeft naast het voetbal ook een liefde voor zwemmen, zo vertelt hij in gesprek met Ajax TV. Mede door zijn vader is hij twee jaar geleden in aanraking gekomen het zwemmen. Ook vertelt hij over de bijzondere band die hij met zijn vader heeft.

'Even lekker zwemmen, even mijn hoofd leeg maken. Ik ben al de hele dag bezig met voetbal, dan is het wel lekker om even aan het einde van de dag tot rust te komen', begint hij over zijn ervaring met zwemmen. 'Twee jaar terug zei mijn vader na een wedstrijd: "Ga even lekker zwemmen". Het is niet alleen je hoofd dat je leeg maakt, maar je spieren komen er ook door tot rust.'

De 19-jarige middenvelder had vorig jaar te maken met meerdere blessures. 'Ik kwam vaak naar het zwembad, het bracht toch een bepaalde rust in mijn hoofd. Dat is een patroon geworden voor mij en dat houd ik nu vol. Ik voelde aan mijn lichaam dat het hielp. Als je blessures hebt doe je niet veel, je kan niet veel bewegen en bent alleen in de gym. Wanneer je in het water komt, valt alles even van je af.' Chourak bekent dat het zwemmen een beetje een verslaving is geworden.

Voorbeelden van Chourak

Dit seizoen kwam hij al op vier verschillende posities uit de voeten. Hij kwam in actie als linksback, linksbuiten, rechtsbuiten en aanvallende middenvelder. Binnen Ajax 1 kijkt hij op naar Steven Berghuis. 'Hoe dominant hij is met de bal en hoe creatief hij is …' De jongeling vertelt ook fan te zijn van oud-Ajacied Hakim Ziyech. 'Bij Ajax vond ik hem fantastisch, nu nog steeds bij Marokko als ik hem zie.' Hij ziet zichzelf ook als een creatieve speler met een goede pass in de benen.

Chourak speelde al sinds zijn achtste bij Sparta Rotterdam, waardoor hij als kleine jongen niet echt tijd had om af te spreken met vrienden. 'Destijds was dat wel lastig, ik moest verjaardagspartijtjes vaak overslaan. Dat deed me toen wel echt pijn, ik zat ook altijd te huilen. Als ik nu terugkijk denk ik: "Het is nu toch al voorbij, kijk waar je nu bent." Daar ben ik hartstikke trots op. Hij vertelt hierover ook dat zijn moeder hem hielp in die periode. Zijn vader was meer van de harde kant stelt hij.

Band met zijn vader

Tijdens het interview wordt hem gevraagd naar de band met zijn vader. 'Dat is een bijzondere band. Hij is alleen maar bezig met mij en wat er beter kan. Hij is kritisch, altijd na een wedstrijd krijg ik te horen wat ik verkeerd heb gedaan. In het begin was dat wel lastig, maar nu verwacht ik bijvoorbeeld van trainers dat ze kritisch zijn op me. Ik wil niet graag horen dat er iets goed gaat, maar ik hoor graag wat er verkeerd gaat zodat ik daar aan kan werken. Mijn vader noteert tijdens wedstrijden vaak dingen die beter kunnen en daar gaan we dan aan werken. Hij doet dat zodat ik beter kan worden en het beste uit mijn carrière kan halen.

Chourak wordt ook gevraagd naar het feit dat zijn vader doof is. 'Het is bijzonder en heeft ook zeker zijn voordelen. Bijvoorbeeld tijdens een wedstrijd is er oogcontact en dan kan hij mij vertellen wat ik kan doen. Dat is makkelijker bij hem, want we doen alles in gebarentaal.' De jongeling geeft ook aan dat hij altijd even contact maakt met zijn vader voor de wedstrijd.

De middenvelder wil zich de komende maanden zo goed mogelijk ontwikkelen bij Jong Ajax. 'Ik wil zoveel mogelijk minuten maken bij Jong Ajax. De dingen waar ik nog niet goed in ben wil ik gaan ontwikkelen. Ook de dingen waar ik al goed in ben moet ik verder ontwikkelen. Ik wil de beste versie van mezelf worden. En dan kijken of ik een kans kan krijgen in Ajax 1.'

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.