Blind: 'Was voor mij echt geen issue om net zoveel te verdienen als de grootverdieners'

door Bart Veenstra 33

Bron Football Is Life, FC Afkicken

Blind: 'Was voor mij echt geen issue om net zoveel te verdienen als de grootverdieners'

door Bart Veenstra 33

Bron Football Is Life, FC Afkicken

Laatst geüpdatet

Daley Blind heeft ten tijde van zijn eerste contractperiode bij Ajax nooit echt de intentie gehad om te pushen voor een contractverlenging- en opwaardering. De linksbenige verdediger debuteerde in 2008 voor Ajax en speelde uiteindelijk, op een verhuurperiode bij FC Groningen na, tot de zomer van 2014 in het eerste elftal van de Amsterdamse club.

'Ik heb mijn eerste profcontract getekend bij Ajax en die heb ik in mijn eerste periode bijna helemaal uitgediend', zegt Blind in de podcast Football Is Life van FC Afkicken. De verdediger legt uit dat hij op dat moment helemaal niet zo bezig was met geld. 'Ik heb mijn contract toen pas bij het WK verlengd. Ik heb in de tussentijd geen enkel moment gedacht in die vier jaar: er zijn jongens die meer geld verdienen dan ik. Ik wil nu snel om de tafel, want ik moet meer verdienen. In de kleedkamer verdiende ik waarschijnlijk vijf keer minder dan jij (Siem de Jong, red.)', lacht Blind.

Blind weet nog goed dat Siem de Jong in die periode de aanvoerder én de nummer tien van Ajax was. 'Ik heb in al die jaren nooit mijn contract opengebroken en verlengd. Het was voor mij echt geen issue om mijn zaakwaarnemer te bellen om net zoveel te verdienen als de grootverdieners in de kleedkamers', zegt Blind, die de vraag krijgt of geld dan helemaal niet belangrijk was. 'Het is een mooie bijkomstigheid', zegt hij.

Blind inmiddels actief bij Bayern München

Na een periode van vier jaar keerde Blind in de zomer van 2018 terug bij Ajax en was hij zelf een van de grootverdieners bij Ajax. In de afgelopen winterse transferperiode maakte hij vervolgens de overstap van Ajax naar Bayern München. Onder voormalig Ajax-trainer Alfred Schreuder kwam Blind op een gegeven moment nauwelijks meer aan spelen toe. Afgelopen weekeinde maakte Blind zijn officiële debuut voor zijn nieuwe club.

Verwacht jij dat Ajax ten koste van FC Twente de volgende ronde van de TOTO KNVB Beker bereikt? Zet in en terug als Ajax doorgaat!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.