Blind bereikt mooie mijlpaal: 'Iets waar ik ongelofelijk trots op ben'

door Timo Suur 50

Bron NOS

Blind bereikt mooie mijlpaal: 'Iets waar ik ongelofelijk trots op ben'

door Timo Suur 50

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Daley Blind is trots dat hij honderd interlands achter zijn naam heeft staan bij het Nederlands elftal, zo zegt hij in gesprek met de NOS. Hij mocht invallen tijdens de zware nederlaag tegen Frankrijk (4-0) en zodoende bereikte de oud-Ajacied de mooie mijlpaal van honderd optredens voor Oranje.

'Of je me mag feliciteren? Ja, natuurlijk. Ik zie dat los van het resultaat', zo zegt de verdediger van Bayern München. Blind mocht bij een 3-0 achterstand invallen van bondscoach Ronald Koeman. 'Het is iets waar ik ongelooflijk trots op ben. Het team staat voorop en het is een teleurstelling wat we gebracht hebben, maar dat neemt niet weg dat je een individuele prestatie levert,' zo zegt een trotse Blind.

Blind zag dat het Nederlands elftal een lastige avond had tegen Frankrijk. De spelers en staf hadden op iets anders gehoopt, maar desalniettemin is de oud-Ajacied blij met de mijlpaal die hij heeft bereikt. 'Dat zorgt voor een glimlach op m'n gezicht, maar natuurlijk heb je die nederlaag ook in je achterhoofd. Je hoopt gewoon dat je erin komt en dan heb je een andere stand van tevoren in gedachten. Maar dat doet er niet toe, dat staat los van de individuele prestatie.'

Blind kreeg het woord in de kleedkamer

Blind kreeg na afloop van de wedstrijd het woord van bondscoach Ronald Koeman in de kleedkamer. 'Ik heb net wat gezegd, want het betekent ontzettend veel voor me', zo zegt de verdediger. Het was een mooi moment voor Blind. 'Het zijn ook jongens waar je lang mee optrekt, waar je veel interlands mee hebt gespeeld. Die leven met je mee en begrijpen goed dat het een mooi en bijzonder moment is. Ook door hun meld ik me graag bij Oranje. Het is altijd een eer om me te melden. Als je dat shirt aantrekt, dat is waar je het altijd voor doet', zo vertelt Blind.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.