Bergwijn na verloren bekerfinale: 'Het is gewoon tekenend voor het seizoen'

door NielsOpdam 60

Bron Ajax TV

Steven Bergwijn vindt de verloren bekerfinale tekenend voor het huidige seizoen van Ajax. Dat vertelt de aanvaller van de Amsterdammers in gesprek met Ajax TV. Het duel met PSV stond na 120 minuten 1-1, maar uiteindelijk verloor Ajax na strafschoppen van de Eindhovenaren.

Bergwijn vertelt dat het 'heel veel pijn' doet. 'Ik vond ons eigenlijk sterk. We hebben niet veel weggeven en dan krijg je hem zo tegen, dat is zuur.' De Ajax-aanvaller vindt dat het team met het hart speelde tijdens de bekerfinale. 'Dat was vorige week gewoon helemaal niet zo... We hebben een week gesproken. Vorige week was gewoon schandalig en dat kon eigenlijk niet. Als je kijkt naar hoe we vandaag speelden, dat is gewoon als team. Ik denk dat we dat mee moeten nemen.'

Zelf was Bergwijn betrokken bij het doelpunt en speelde hij 116 minuten mee. 'Ik ben gewoon tot het gaatje gegaan. Uiteindelijk koos de trainer ervoor om mij te wisselen en een frisse speler erin te zetten.' In de kleedkamer was iedereen teleurgesteld, vertelt de aanvaller. 'Maar je probeert elkaar wel op te peppen. Koppies omhoog, want er is weer een belangrijke wedstrijd volgende week.'

'Het is gewoon tekenend voor het seizoen'

'Ik denk dat we echt gevochten hebben als team en met het hart hebben gespeeld. Ik denk dat we dat mee moeten nemen en dan moeten we gewoon die vier wedstrijden winnen', vervolgt Bergwijn zijn verhaal over het restant van dit seizoen. De Amsterdammers beleven een dramatisch seizoen en daar past deze bekerfinale bij. 'Het is gewoon tekenend voor het seizoen. Penalty's is een loterij. Ik ben trots op de spelers die naar voren stapten om te nemen. Je kunt hem missen, dat hoort erbij.'