'Bosz benaderd door Ajax voor hoofdtrainerschap volgend seizoen'

door Gino Haverkamp 1140

Bron NOS

'Bosz benaderd door Ajax voor hoofdtrainerschap volgend seizoen'

door Gino Haverkamp 1140

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Peter Bosz zou zijn benaderd om vanaf volgend jaar trainer van Ajax te worden. Dat meldt presentator Sjoerd van Ramshorst in Studio Voetbal op basis van berichtgeving van zijn radiocollega's van de NOS.

'We hebben zojuist het nieuwsbericht gekregen van onze collega's bij NOS Radio dat Peter Bosz zou zijn benaderd', zegt Van Ramshorst tijdens het programma. Momenteel staat John Heitinga nog voor de groep nadat hij in januari het roer overnam van de ontslagen Alfred Schreuder. Hij maakt in ieder geval het seizoen af in Amsterdam.

Verslaggever Jeroen Stekelenburg vindt het 'logisch' dat Ajax voor Bosz gaat. Hij vindt het niet gek dat nieuwbakken technisch directeur Sven Mislintat eerder zei dat Heitinga zijn steun geniet, maar heel veel waarde hecht Stekelenburg niet aan die uitspraken. 'Heitinga moest nog de competitie afmaken en de bekerfinale spelen, maar je moet hem wel al het vertrouwen geven. Als je zegt dat hij op poleposition staat, dan had je dat misschien iets minder hard kunnen aanzetten.'

Stekelenburg begrijpt echter niet waarom Ajax Bosz eind januari al niet polste, toen Schreuder vertrok. 'Ik weet alleen niet wat er in de tussengelegen maanden gebeurd is. Heitinga wordt hopelijk assistent. Een goede rol van hem en misschien kan hij een keer terugkeren. Maar dit (het hoofdtrainerschap binnen een chaotische club, red.) komt toch veel te vroeg voor hem?'

Bosz was tijdens het seizoen 2016/17 al eens trainer van Ajax. Hoewel hij tweede werd in de Eredivisie en de finale van de Europa League bereikte, vertrok hij na een jaargang al naar Borussia Dortmund. Een conflict met het technisch hart en Edwin van der Sar lag hier ten grondslag aan.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.