Berghuis zag Ajax goed niveau halen: 'Maar zij waren effectief'

door Davy Lo 12

Bron RTL

Berghuis zag Ajax goed niveau halen: 'Maar zij waren effectief'

door Davy Lo 12

Bron RTL

Laatst geüpdatet

Steven Berghuis vond dat er meer in had gezeten tegen Liverpool. Ajax verloor woensdagavond met 0-3 van de Engelse topclub, maar volgens Berghuis had de wedstrijd ook anders kunnen verlopen. De Ajacied baalt van het missen van een grote kans in de openingsfase.

In gesprek met RTL blikt Berghuis terug op de verloren wedstrijd tegen Liverpool. ‘Ik denk dat we er goed in zaten binnen alle facetten. We haalden een goed niveau tegen een goede ploeg en kregen twee goede kansen via en mij en via Dusan (Tadić, red.),’ stelt Berghuis, die de wedstrijd vervolgens zag kantelen. 'Zij waren effectief en maakte de wedstrijd binnen vijf minuten na de rust dood.'

Teleurstelling 

Hoewel Ajax bij vlagen beter speelde dan in de wedstrijden tegen Napoli, maakt dit er de teleurstelling bij Berghuis niet minder op. ‘Verliezen is verliezen. Natuurlijk spelen we beter dan tegen Napoli en zitten er goede momenten bij. Daar moeten we naartoe, als we wedstrijden willen winnen, maar ik sta hier nog steeds teleurgesteld. Onze laatste kans op overwinteren in de Champions League is verkeken.'

Balen van zijn kans

Als Berghuis op zijn eigen spel terugkijkt, had de creatieve linkspoot zijn ploeg in het zadel kunnen helpen met de openingstreffer. Berghuis kreeg vroeg in de wedstrijd een grote kans, maar raakte de paal. ‘Ik moet die bal misschien diagonaal schieten, maar de verdedigers gooien zich er nog voor. Het is jammer, want het scheelt een klein stukje. Tijdens de wedstrijd heb ik me eroverheen kunnen zetten. Nu baal ik. Het was mooi geweest als die bal erin zou zijn gegaan.’ Nu de uitschakeling een feit is, moet Ajax zich richten op de Europa League. ‘We moeten de klus nog klaren in Rangers, dus daar gaan we nu voor', besluit Berghuis.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.