Van Dijk looft Brobbey en Taylor: 'Brobbey heeft eigenlijk alles'

door Thijs Zwagerman 28

Bron RTL

Van Dijk looft Brobbey en Taylor: 'Brobbey heeft eigenlijk alles'

door Thijs Zwagerman 28

Bron RTL

Laatst geüpdatet

Virgil van Dijk is lovend over Ajax-talenten Brian Brobbey en Kenneth Taylor. De aanvoerder van Oranje was woensdagavond met Liverpool te sterk voor Ajax, maar genoot wel van de inbreng van Brobbey en Taylor.

Taylor keerde tegen Liverpool terug van blessureleed en vierde na een uur spelen zijn rentree als invaller. Van Dijk zag zijn ploeggenoot bij het Nederlands elftal sterk invallen. ‘Taylor viel goed in en was veel aan de bal. Daar hadden wij wel moeite mee’, stelt Van Dijk in gesprek met RTL.

Vervolgens wordt de Liverpool-verdediger gevraagd wat hij vindt van Brobbey, de Ajax-spits met wie Van Dijk veel duels uitvocht. ‘Ik vind hem een geweldige jongen. Hij is een groot talent en heeft eigenlijk alles. Hij is snel, sterk en kan goed afwerken. Hij had in een interview gezegd dat hij tegen ons zou scoren, maar dat hebben we gelukkig kunnen voorkomen’, aldus Van Dijk met een glimlach.

Brobbey mee naar het WK?

Of Brobbey op het aanstaande WK samen met Van Dijk in Oranje speelt, durft de aanvoerder van het Nederlands elftal nog niet te zeggen. 'Hij kan een heel goed wapen zijn, maar het is aan de bondscoach’, besloot Van Dijk. Brobbey behoorde de afgelopen interlandperiode wel tot de selectie van Oranje, maar de Ajax-spits wacht nog op zijn debuut in het Nederlands elftal.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.