Antony dankbaar: 'Heb het getroffen met deze club en met deze trainer'

door NielsOpdam 43

Bron NOS

Antony dankbaar: 'Heb het getroffen met deze club en met deze trainer'

door NielsOpdam 43

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Antony heeft het naar eigen zeggen getroffen met Ajax en met Erik ten Hag. Dat vertelt de Braziliaan in gesprek met de NOS. In juli 2020 kwam de buitenspeler over van São Paulo FC en inmiddels voelt Antony zich thuis in Amsterdam.

Momenteel is de Ajacied in goeden doen, maar wat is het geheim? 'Dat is er niet. Het is vooral een kwestie van zelfvertrouwen. Ik voel me steeds meer thuis in Amsterdam, al blijf ik het weer in de herfst en de winter niet aangenaam vinden. De kou is iets waar ik maar niet aan kan wennen', vertelt de Braziliaan.

Antony heeft in ieder geval mooie woorden voor Ajax en Ten Hag. 'Ik heb het getroffen met deze club en met deze trainer. Het doet me natuurlijk goed als ik hoor dat hij mij vaak complimenten geeft. Mijn ploeggenoten zijn ook lovend. Dan doe je automatisch een stapje meer in het veld.'

Antony zet zichzelf op de kaart bij Ajax

Sinds de komst van Antony is er veel veranderd voor de vleugelspeler. De Ajacied werd begin deze maand opgeroepen voor het nationale elftal van Brazilië. Afgelopen zomer was hij met het olympisch team van Brazilië al in Tokio. De Brazilianen wonnen de finale tegen Spanje en Antony gaf de assist voor de winnende goal.

Bij Ajax heeft Antony tot nu toe 55 wedstrijden gespeeld. In die wedstrijden heeft hij dertien keer gescoord en twaalf assists gegeven. Namens de Amsterdammers speelde hij zeven Champions League-wedstrijden, waarin hij tweemaal trefzeker was en twee assists gaf.

Ajax bij meerdere wedkantoren de favoriet voor Ajax - PSV!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties