Ten Hag legt manier van communiceren met Antony uit: 'Veel visualiseren'

door Bart Veenstra 20

Bron AS

Ten Hag legt manier van communiceren met Antony uit: 'Veel visualiseren'

door Bart Veenstra 20

Bron AS

Laatst geüpdatet

Erik ten Hag is blij dat hij op meerdere manieren kan communiceren met Antony. De Braziliaan is de Engelse en Nederlandse taal niet machtig en om die reden moet de trainer van Ajax op andere manieren zijn boodschap overbrengen op de behendige buitenspeler.

Ten Hag doet dat door onder meer de zaken te visualiseren op het trainingsveld. 'Om Antony in de situatie te brengen. En veel doen we via video', aldus Ten Hag, die benadrukt dat Antony's landgenoot David Neres ook een belangrijke rol speelt. 'David speelt in de communicatie een belangrijke rol. En daarnaast is het een voordeel dat een aantal trainers in de staf Portugees spreken', aldus Ten Hag tijdens de persconferentie.

'Antony heeft altijd al een hele hoge bereidheid gehad'

Tijdens de persconferentie krijgt Ten Hag de vraag of het hem ook is opgevallen dat Antony steeds vaker defensieve arbeid verricht. De trainer reageert ietwat verbaasd. 'Dat is niet iets van de laatste wedstrijden. Hij heeft altijd al een hele hoge bereidheid gehad. Het kan altijd beter en daar werken we ook aan. Maar de bereidheid om mee terug te verdedigen zat er altijd in.'

Antony speelde in de afgelopen week een uitstekende wedstrijd tegen Borussia Dortmund. De Braziliaan was een plaag voor de linksbacks - Nico Schulz en Emre Can - van de Duitsers en bovendien was hij de maker van de 3-0.

Ajax bij meerdere wedkantoren de favoriet voor Ajax - PSV!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties