Analisten zien PSV als titelfavoriet

door Bart Veenstra 80

Analisten zien PSV als titelfavoriet

door Bart Veenstra 80

Laatst geüpdatet

In gesprek met magazine Voetbal Inside hebben enkele Nederlandse analisten, maar ook enkele BN'ers hun verwachtingen voor het komende seizoen gegeven. De meesten verwachten een derde titel op rij voor PSV, al denken sommige Ajacieden dat Ajax dit jaar kampioen zal worden.

Joep Schreuder, verslaggever bij Studio Sport, ziet PSV opnieuw de titel pakken. 'Ik denk PSV, gewoon omdat ze het beste beleid hebben en het kampioenschap wordt in de bestuurskamer beslist. Daar zit in Eindhoven zoveel kwaliteit en rust', begint hij, om vervolgens iets over Ajax te zeggen. 'Bij Ajax heb ik het idee dat alleen Frank de Boer de afgelopen jaren voor die rust heeft gezorgd. Met zijn vertrek valt er meer weg dan we op het eerste gezicht denken. Die man is echt goud waard geweest de afgelopen jaren. Ajax wás Frank de Boer.'

Ook Jan Joost van Gangelen, presentator bij FOX Sports, ziet PSV als favoriet voor de titel. 'Ik hou het op PSV, helemaal als ze die Mexicanen daar kunnen houden en Luuk de Jong zo verstandig is om er in Nederland weer een jaar lang 25 in te schieten. Ajax was de afgelopen jaren niet om aan te gluren natuurlijk. Het is heel erg de vraag of dat aanvallende spel van Peter Bosz daar gaat werken', houdt de verslaggever een afwachtende houding aan.

Verwachtingen overige BN'ers:
Jan Slagter (Omroep MAX en Ajacied): Ajax
Özcan Akyol (schrijver): PSV
Jack Spijkerman (oud-programmamaker en Ajacied): Ajax
Leo Driessen (commentator): PSV
Mario Been (trainer en analist): PSV
Frank Lammers (acteur en PSV-fan): PSV
Frits Barend (Helden en Ajacied): Ajax (puur op alfabetische overweging)
Jos Sloot (Boer Zoekt Vrouw): Ajax
Coen Swijnenberg (Radio 538): PSV

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.