Akpom: 'Ik denk dat ik nog niet eens vijftig procent van mijn potentie heb laten zien'

door NielsOpdam 90

Bron Ajax Life

Akpom: 'Ik denk dat ik nog niet eens vijftig procent van mijn potentie heb laten zien'

door NielsOpdam 90

Bron Ajax Life

Chuba Akpom heeft nog geen vijftig procent van zijn potentie laten zien bij Ajax, zo vertelt de spits zelf op de persconferentie na Almere City - Ajax (2-2). De Engelsman scoorde zondagmiddag voor de derde competitiewedstrijd op rij als invaller en dat is een record. 'Heb ik een record te pakken? Dat wist ik niet. Het is mooi, maar bij mij staat het team altijd op één. Ik kan hier dan ook niet met een blij gevoel zitten.'

'Ajax hoort dit soort wedstrijden te winnen, dus dit gelijkspel voelt als een verlies. Toch moeten we de positieve dingen meenemen', sprak Akpom na het duel in Almere, geciteerd door Ajax Life. Ondanks het gelijkspel gaf de aanvaller wel toe dat hij blij is met zijn persoonlijke ontwikkeling. 'Ik denk dat ik nog niet eens vijftig procent van mijn potentie heb laten zien. Ik draai warm en ben zeker dat ik een succes kan worden voor Ajax.'

Akpom wilde niet vertellen hoeveel doelpunten hij dit seizoen gaat maken. 'Dat heb ik vorig jaar gedaan en toen overtrof ik dat aantal. Dus dat doe ik niet meer. The Sky is the limit. Als je tien keer scoort, kun je ook twintig keer scoren. Ik moet gewoon blijven gaan.' Bij Ajax mag hij de laatste tijd steeds vaker invallen als nummer tien en de Engelsman denkt dat die positie hem wel goed ligt.

'Ik ben flexibel en kan ook als nummer negen spelen' 

'Op die plek was ik vorig seizoen bij Middlesbrough ook succesvol. Maar ik ben flexibel en kan ook als nummer negen spelen. Zolang ik maar op het veld sta. Als ik erin kom, moet ik klaar zijn. Ik ben er altijd mee bezig hoe ik impact kan maken op het veld', vertelde Akpom tot slot over zijn voorkeur qua positie bij de Amsterdamse club.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.