Akpom ziet potentiële aanvalspartner in Brobbey: 'Maken elkaar beter'

door BadembaBarrie 80

Bron Ajax Showtime

Akpom ziet potentiële aanvalspartner in Brobbey: 'Maken elkaar beter'

door BadembaBarrie 80

Bron Ajax Showtime

Chuba Akpom denkt dat hij en Brian Brobbey prima samen kunnen spelen. De spits annex nummer tien, die tegen Almere City weer als invaller scoorde, was op de persconferentie na afloop van de wedstrijd lovend over de man die hem van de assist op de 1-1 voorzag.

'Die is goed', zegt Akpom zonder aarzeling, als hem gevraagd wordt hoe de samenwerking met Brobbey is. 'Hij is heel sterk en verricht veel werk voor het team', gaat de Nigeriaanse Engelsman verder. Akpom is duidelijk te spreken over zijn teamgenoot, die tegen Almere City goed was voor twee assists, waaronder dus op Akpom.

Het doelpunt ontstond uit een actie waarbij Brobbey de bal als diepe spits vasthield voor Akpom, die als lopende nummer tien in de zestien opdook. Het doelpunt was een nieuw teken dat Brobbey en Akpom wellicht niet hoeven te concurreren voor de spitspositie, maar ook samen kunnen spelen als nummers negen en tien.

Dat ziet Akpom zelf ook wel zitten. 'Waarom niet?', vraagt hij hardop. 'We brengen het team allebei iets anders. Ik kan hem als speler beter maken en hij kan mij als speler beter maken. Je zag zijn assist vandaag. Niet veel spelers kunnen een bal op die manier vasthouden. We kunnen elkaar absoluut helpen.'

'Het proces vertrouwen'

Ondanks het doelpunt van Akpom, speelde Ajax dus gelijk in Almere. Het is een nieuw teken dat de ploeg, ondanks de stijgende lijn, nog voldoende werk heeft te verrichten om het seizoen tot een goed einde te brengen. Dat ziet Akpom ook, al ziet hij dat proces wel met vertrouwen tegemoet. 'We moeten het proces vertrouwen. Dat is al wat we kunnen doen', aldus de doelpuntenmaker. 'We moeten iedere dag hard blijven trainen en hard blijven werken en dan weet ik zeker dat het goedkomt.'

Bademba Barrie (Twitter: @Bademba__Barrie | E-mail: b.barrie@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.