'Ajax ziet in Heitinga en Meulensteen ideale nieuwe versterkingen voor technische staf'

door BadembaBarrie 455

Bron De Telegraaf; Algemeen Dagblad

'Ajax ziet in Heitinga en Meulensteen ideale nieuwe versterkingen voor technische staf'

door BadembaBarrie 455

Bron De Telegraaf; Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Ajax wil John Heitinga en René Meulensteen aan de technische staf van het eerste elftal toevoegen. Dat nieuws brengt De Telegraaf donderdagavond naar buiten. Ajax doet een 'klemmend beroep' op de twee, zo schrijft de krant. Als Heitinga en Meulensteen akkoord gaan, zou dat waarschijnlijk ten koste gaan van Michael Reiziger en Mathias Kaltenbach.

De aanstelling van Heitinga zal naar verwachting niet makkelijk te realiseren zijn. De oud-verdediger is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen als trainer van Jong Ajax en zal niet makkelijk te overtuigen zijn om die functie neer te leggen ten faveure van een rol als assistent van Alfred Schreuder, zo schrijft De Telegraaf.

Met Meulensteen verwacht de krant dat Ajax minder moeite zal hebben. Het Algemeen Dagblad beweert echter anders. Volgens die krant heeft de voormalig assistent van Sir Alex Ferguson bij Manchester United Ajax namelijk al afgewezen. Meulensteen zou wel geïnteresseerd zijn geweest, maar bleek zijn taken voor Ajax en als assistent bij het Australische elftal niet te kunnen combineren. Om die reden schakelt men bij Ajax nu juist door naar Heitinga, schrijft het Algemeen Dagblad.

'Heitinga gevraagd ter vervanging huidige staf'

Waar beide kranten elkaar wel in vinden, is dat er binnen Ajax sterke twijfels bestaan over de voortgang van de huidige technische staf. Heitinga zou dan waarschijnlijk ook geen extra assistent worden, maar in ieder geval één van de huidige twee asisstent-trainers, Kaltenbach en Reiziger, vervangen aan Schreuders zijde. Of de huidig trainer van Jong Ajax daarvoor open staat, is volgens De Telegraaf dus echter nog niet zeker.

Het nieuws over Heitinga en Meulensteen volgt op het crisisberaad dat Ajax naar verluidt op maandag belegde. Daaruit zou de conclusie zijn getrokken dat Schreuder in ieder geval voorlopig aan mag blijven als hoofdtrainer van Ajax. Wel moest er een nieuwe assistenttrainer komen, al schrijven beide kranten dat de beslissing dat de technische staf op de schop moest, al voor De Klassieker genomen was.

Weet Davy Klaassen tegen FC Volendam voor het tweede duel op rij te scoren? !

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.