Ajax Vrouwen uitgeschakeld in de Eredivisie Cup door PSV

door Robin Ridder 7

De Ajax Vrouwen hebben de halve finale van de Eredivisie Cup tegen PSV met 1-2 verloren. De wedstrijd leek lange tijd beslist door Ajax maar in de slotfase kwam PSV op gelijke hoogte. Uiteindelijk waren er 120 minuten nodig om tot een beslissing te komen.

De Ajax Vrouwen waren in de eerste helft sterk en wisten ook een aantal kansen te creëren. In de tiende minuut kwam Ajax al gevaarlijk in de zestien van PSV, maar de poging werd gekeerd door de PSV goalie. Na een halfuur stond de brilstand nog op het scorebord. Vlak voor de rust zag Ajax aanvoerder Sherida Spitse geblesseerd uitvallen. De blessure van Spitse is een flinke domper voor de Ajax Vrouwen. Spitse werd vervangen door Kay-Lee Sanders. Er werd niet meer gescoord voor de rust.

Na de thee schoot Ajax uit de startblokken. Na ruim tien minuten kreeg Danique Tolhoek een enorme kans op de openingstreffer, maar weer zag Ajax de poging gekeerd worden. Hierdoor bleef het lang spannend in de tweede helft. Tot dat Tiny Hoekstra in de 78e minuut de bal snoeihard tegen de touwen schoot. Via de binnenkant van de paal sloeg de bal binnen, hierdoor leek de wedstrijd beslist. Helaas voor Ajax bleek dit niet zo te zijn. In de absolute slotfase wist PSV nog te scoren waardoor de wedstrijd in ieder geval 120 minuten zou duren.

Verlenging moest zorgen voor de beslissing

In de verlenging had Ajax het moeilijk en kregen ze in de eerste helft een dreun te verwerken. Na zeven minuten kregen de bezoekers een penalty. Die werd binnengeschoten waardoor het 1-2 werd. Dit was daarmee ook meteen de ruststand van de verlenging.

In de tweede helft van de verlenging moest Ajax alles op alles zetten om nog een plek in de finale te veroveren. Ondanks de druk die Ajax probeerde uit te oefenen lukte het niet om nog tot een goal te komen. Hiermee zijn de Ajax Vrouwen uitgeschakeld voor het bekertoernooi. Ajax greep eerder dit seizoen ook al naast de landstitel.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!