Ajax Vrouwen lijden kostbare thuisnederlaag tegen koploper FC Twente

door Jon van Dam 26

De Ajax Vrouwen hebben de knappe Champions League-overwinning op Paris Saint-Germain geen goed vervolg kunnen geven in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Op De Toekomst waren de vrouwen van FC Twente met 0-1 te sterk. De achterstand op de Tukkers bedraagt nu vijf punten.

De eerste en enige goal van de wedstrijd viel halverwege de eerste helft. Na voorbereidend werk van Liz Rijsbergen kwam de bal via een Ajacied achter de defensie van Ajax te liggen. International Renate Jansen greep de kans met beide handen aan door de bal in de verre hoek achter keepster Regina van Eijk te plaatsen.

In het tweede bedrijf gingen de Ajax Vrouwen nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Onder meer Romée Leuchter, Sherida Spitse en Nadine Noordam waren dichtbij een treffer. De laatstgenoemde raakte in de 85e minuut zelfs de paal. Zodoende werd FC Twente gered door het aluminium. In de blessuretijd scoorden de Ajax Vrouwen alsnog bijna de 1-1, ware het niet dat een kopbal uit een corner op het dak van het doel belandde.