Ajax Vrouwen winnen gemakkelijk in Sittard

door Roemer Smid 7

De vrouwen van Ajax waren zondag met 0-4 te sterk voor de vrouwen van Fortuna Sittard. Na de winst zijn de Amsterdammers naar een vierde plek in de Azerion Vrouwen Eredivisie geklommen.

Met de 0-4 van afgelopen zondag deelt Ajax de ploeg uit Sittard de eerste nederlaag in de competitie toe. Fortuna Sittard zakt naar de derde plek, een plek boven Ajax. De Amsterdammers hebben nog een wedstrijd te goed, al is die wel tegen de nummer één van de competitie: FC Utrecht.

De wedstrijd tegen de Limburgers ging in de eerste helft nog redelijk gelijk op, de ruststand was immers 0-1. In de tweede helft scoorden de vrouwen van Ajax echter drie keer en bepaalden de eindstand op 0-4. Romée Leuchter (28', 53') en Tiny Hoekstra (61', 68') vonden het net voor de Amsterdammers. Bekijk de hoogtepunten van de wedstrijd onder aan het artikel.

Champions League

De Ajax Vrouwen spelen voor het eerst in de Champions League. Nadat in de voorrondes eenvoudig werd afgerekend met FC Zürich Frauen, werden de Amsterdammers in pot vier ingedeeld. Dat zorgde voor, op het oog, een zware loting. In de poule met Ajax zitten: Bayern München, Paris Saint-Germain en AS Roma. Op 15 november spelen de vrouwen de eerste wedstrijd uit in Parijs.