'Ajax verlangt in de zomer zo'n 45 miljoen euro voor Kudus'

door Bart Veenstra 341

Bron The Athletic

'Ajax verlangt in de zomer zo'n 45 miljoen euro voor Kudus'

door Bart Veenstra 341

Bron The Athletic

Laatst geüpdatet

Ajax zou in de komende zomer zo'n veertig miljoen pond - omgerekend 45 miljoen euro - verlangen voor Mohammed Kudus. Dat meldt The Athletic woensdag. Voor Kudus geldt de komende zomer als een mogelijk keerpunt in zijn carrière, zo wordt geschreven.

Kudus heeft bij Ajax nog een contract voor twee jaar en volgens The Athletic is een contractverlenging voorlopig niet aan de orde. Opvallend, want de Ghanees liet zelf nog weten open te staan voor een contractverlenging bij Ajax. 'Ik ben op dit moment heel erg gelukkig bij Ajax, maar word nóg gelukkiger als we de dubbel winnen. Maar waarom zou ik niet willen verlengen? Ik speel en ontwikkel me goed. Het gaat nu om onderhandelingen en waardering. Als de tijd rijp is, zullen we zien hoe het gaat.'

Wel is het zo dat clubs uit het buitenland interesse zouden hebben in Kudus en sommige clubs zouden al voorzichtige gesprekken hebben gevoerd. Het medium noemt onder meer de namen van clubs als Manchester United, Arsenal en Liverpool, al zouden er nog meer clubs zijn die Kudus nauwlettend volgen.

Sinds het WK in Qatar is de transferwaarde van Kudus toegenomen, al lijkt het er wel op dat Ajax in de komende zomer de laatste kans heeft om een enorme transfersom dan wel de hoofdprijs voor de Ghanees te ontvangen. Volgens The Athletic verlangt Ajax dus zo'n veertig miljoen pond - omgerekend 45 miljoen euro - voor de aanvallende middenvelder.

Kudus zal weloverwogen keuze maken

In het kamp-Kudus heeft men het gevoel dat Kudus heeft laten zien dat hij klaar is voor de volgende stap. Zij zijn zich er wel van bewust dat slechts een handvol clubs hem kunnen kopen en daarnaast gaat men voor het 'project' en niet zomaar voor een club of competitie van naam. Eerder koos Kudus voor Ajax, terwijl er toen - in 2020 - al interesse was vanuit Engeland en Duitsland. Het liet zien dat de ontwikkeling van Kudus voorop staat in zijn carrière.

In de zomer zal Kudus voornamelijk benieuwd zijn op welke positie hij wordt gebruikt door een mogelijk nieuwe club. De Ghanees is multifunctioneel, al wil hij zich voor de lange termijn focussen op een positie op het middenveld. In de afgelopen zomer was een transfer naar de Premier League (lees: Everton) al nabij, maar toen ging dat niet door. Vanwege zijn internationale doorbraak dit seizoen is dat misschien een geluk bij een ongeluk: de topclubs staan nu voor hem in de rij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.