Ajax-talent Van Bohemen op uitnodiging bij Marokkaanse bond

door Thijs Zwagerman 35

Bron Ajax Showtime

Ajax-talent Van Bohemen op uitnodiging bij Marokkaanse bond

door Thijs Zwagerman 35

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax-talent Chahine Jilali van Bohemen is maandag op bezoek geweest bij de Marokkaanse voetbalbond. Van Bohemen was daar op uitnodiging, omdat men in Marokko graag ziet dat de Ajacied als voetballer voor hun land gaat uitkomen.

Van Bohemen is zoon van een Nederlandse vader en Marokkaanse moeder, waardoor hij voor zowel Nederland als Marokko mag spelen. De linksback kwam in de O15 en O16 nog voor Oranje uit, maar werd sindsdien niet meer geselecteerd voor vertegenwoordigde teams van de KNVB. Op dit moment heeft Van Bohemen nog geen definitieve keuze voor een voetbalnationaliteit gemaakt. Wel laat de Ajacied desgevraagd weten dat 'het een droom is om ooit voor Marokko uit te komen'.

Marokko zet de laatste jaren steeds intensiever in op jeugdscouting van voetbaltalenten met dubbele nationaliteiten. In de Marokkaanse selectie die recentelijk vierde werd op het WK in Qatar zaten ook meerdere spelers die niet in Marokko zijn geboren, maar wel voor de Atlasleeuwen uitkomen. Oud-Ajacieden Hakim Ziyech en Noussair Mazraoui zijn hiervan bekende voorbeelden. Door Van Bohemen in Marokko uit te nodigen en hem meer te vertellen over de mogelijkheden bij het Marokkaanse team hoopt de bond ook hem te strikken.

Topvorm bij Ajax O18

Het is logisch dat Marakko bij Van Bohemen uitkomt, want de linksback is bezig aan een ijzersterk seizoen. Voor Ajax O18 kwam Van Bohemen in de eerste seizoenshelft tot maar liefst zes goals en vier assists. Van Bohemen speelt sinds 2019 voor Ajax, dat hem destijds overnam van Vitesse. Bij Ajax O18 is Van Bohemen een ploeggenoot van middenvelder Rida Chahid. Chahid speelde in het verleden al jeugdinterlands voor Marokko. Ook Jong Ajax-talent Diyae Jermoumi is jeugdinternational van Marokko.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.