Jermoumi geselecteerd voor prestigieus toernooi met Marokko O20

door Thijs Zwagerman 2

Bron Ajax Showtime

Jermoumi geselecteerd voor prestigieus toernooi met Marokko O20

door Thijs Zwagerman 2

Bron Ajax Showtime

Laatst geüpdatet

Ajax-talent Diyae Jermoumi (18) is geselecteerd voor een prestigieus vierlandentoernooi met Marokko O20. Het toernooi wordt eind september in Spanje gespeeld en Jermoumi zal zich daar respectievelijk met sterke tegenstanders Argentinië, Engeland en Chili kunnen meten.

De wedstrijden worden afgewerkt tijdens de interlandbreak die eind deze maand gepland staat. Marokko zal in actie komen op 22, 24 en 27 september. Jermoumi heeft al vaker interlands gespeeld voor jeugdteams van Marokko, waardoor zijn oproep niet als een verrassing komt.

Een definitief besluit over zijn interlandloopbaan heeft de rechtsachter echter nog niet genomen. Jermoumi is geboren en getogen in Nederland, maar kan vanwege zijn Marokkaanse roots ook voor dat land uitkomen. Jeugdinterlands zijn niet bindend, waardoor Jermoumi ook nog altijd kan overstappen naar vertegenwoordigde elftallen van Nederland.

Jong Ajax

Sinds dit seizoen behoort Jermoumi vast tot de selectie van Jong Ajax. Vorig seizoen maakte de technisch vaardige rechtspoot al zijn debuut voor de beloften, maar dit jaar krijgt Jermoumi aanzienlijk meer speeltijd van Heitinga. De rechtsback, die bij Ajax vastligt tot medio 2024, kwam tot dusver tot vier duels, waarvan één als basisspeler.

Thijs Zwagerman (Twitter: @ThijsZwagerman | e-mail: t.zwagerman@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.