Ajax-supporters ondanks verbod toch aanwezig in vakken Borussia Dortmund

door Terrence Riepma 14

Bron De Telegraaf

Ajax-supporters ondanks verbod toch aanwezig in vakken Borussia Dortmund

door Terrence Riepma 14

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Ajax-supporters zijn erin geslaagd om alsnog kaarten te bemachtigen in de vakken die bestemd zijn voor Borussia Dortmund-fans. Er was een verbod op het kopen van kaarten in die vakken, omdat er werd gevreesd voor ongeregeldheden, maar dat blijkt niet te helpen.

'Je kon voor 18 euro per stuk maximaal tien kaarten bestellen', laat een anonieme supporter van de Amsterdamse club weten tegenover De Telegraaf. 'Dat hebben heel veel mensen gedaan', verklaart de supporter.

Deze mensen zagen huns kans schoon nadat een fout op de ticketsite van Borussia Dortmund open was voor Nederlanders. De website had alleen open mogen zijn voor de eigen aanhang uit Duitsland. Toen de fout bekend werd bij de club, werd de mogelijkheid per direct stopgezet. 'De mensen zitten in vakken op gewone tribunes, door het hele stadion heen. Ik weet dat er al meer dan 150 fans aan de lange zijde bij de middellijn zitten', voegt de anonieme fan toe.

Borussia Dortmund-woordvoerder zwakt verbod af

Een woordvoerder van Borussia Dortmund zwakt het verbod voor het kopen van kaarten in de vakken van de nummer twee van de Bundesliga echter af: 'We verwachten zo'n 5000 fans uit Nederland, en vanwege de verwachte belangstelling hebben we extra ruimte beschikbaar gesteld. We hopen dat dit beleefde gebaar van ons zal worden beantwoord met goed gedrag van de uitsupporters.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties