Ajax O15 schopt het tot halve finale Marveldtoernooi, waarin FC Barcelona te sterk is

door Bram Bark 5

Ajax O15 schopt het tot halve finale Marveldtoernooi, waarin FC Barcelona te sterk is

door Bram Bark 5

Ajax O15 heeft het in een sterk internationaal deelnemersveld op het Marveldtoernooi geschopt tot de halve finale. In die halve finale was de uiteindelijke winnaar van het toernooi, FC Barcelona, een maat te groot. Ajax kan terugkijken op een goed weekend met overwinningen op Paris Saint-Germain, FC Nordsjælland en PSV. Individueel succes was er ook: Guus Olgers werd uitgeroepen tot beste doelman van het toernooi.

Ajax begon vrijdag met een 0-0 gelijkspel tegen de leeftijdsgenoten van FC Twente/Heracles. In de tweede wedstrijd op de eerste dag in Groenlo werd FC Nordsjælland met 2-0 aan de kant gezet door doelpunten van Jeshurun Simeon en Tim de Koning. In de eerste wedstrijd van de zaterdag was het Braziliaanse Palmeiras te sterk voor de Amsterdammers en werd het 3-0.

Het gevolg was een alles-of-niets-wedstrijd tegen PSV. Xander Newstead kroonde zich tot matchwinner in het uiteindelijk met 2-1 gewonnen duel. Nafairon Landvreugd was verantwoordelijk voor de eerste Amsterdamse treffer. Tegen Paris Saint-Germain klaarde Ajax de klus en plaatste het zich voor de halve finale tegen FC Barcelona. De Fransen werden met 2-1 verslagen. Simeon en De Koning tekenden voor de treffers.

Ajax O15 is de laatste weken in vorm en knokte zich in de competitie dankzij vier overwinningen in de laatste vijf competitiewedstrijden uit de onderste regionen naar de vierde plaats. Nu mocht Ajax het dus gaan laten zien in de halve finale van het Marveldtoernooi tegen FC Barcelona. De Spanjaarden bleken een maat te groot en schakelden Ajax uit door met 1-0 te winnen. Het werd een wedstrijd voor de Amsterdammers waar niet meer in zat. Ajax ontving vlak na de tegentreffer ook nog eens een rode kaart. In de strijd om de derde plek werd er met 2-0 verloren van KRC Genk.

Olgers in het zonnetje gezet

Ajax O15 zal ondanks een moeizaam seizoen met een enigszins goed gevoel de zomer in gaan en dat zal zeker gelden voor Olgers. De talentvolle doelman speelde een uitstekend toernooi en hield zijn ploeg een aantal keren op de been. Dat bleef niet onopgemerkt. Olgers werd uitgeroepen tot beste doelman van het toernooi.

Bram Bark (X: @Bram_Bark | E-mail: b.bark@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.