Ajax: 'Media moeten hun werk kunnen doen'

door Bart Veenstra 23

Ajax: 'Media moeten hun werk kunnen doen'

door Bart Veenstra 23

Laatst geüpdatet

Ajax heeft tegenover AT5 laten weten elke vorm van geweld af te keuren. De Amsterdamse club reageert daarbij op een statement van de F-Side waarin de media werd bedreigd. In Engeland kreeg Telegraaf-journalist Pim Sedee een klap in zijn gezicht toen hij verslag rondom de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur.

'Velen onder ons zijn er niet van gediend om met hun porem in de media te verschijnen', schrijft de F-Side. Dit zou zijn omdat veel leden van de harde kern van Ajax zich hebben ziek gemeld bij hun werkgever. 'Mensen kwamen in beeld die niet beeld wilden en toch bleef men filmen', vervolgt de F-Side, die benadrukt dat men al eerder heeft gewaarschuwd. De F-Side besloot het statement als volgt: 'Er komen voor ons nog een paar wedstrijden, die wij moeten winnen om drie prijzen te kunnen pakken. De pers zal ook hierbij massaal aanwezig zijn. Daarom waarschuwen we nog één keer: gewoon oprotten met jullie cameraatjes! Jullie zijn vanaf nu aangeschoten wild!'

Die laatste opmerking is inmiddels uit het statement verwijderd en daar is Ajax blij mee. 'Wij keuren vanzelfsprekend elke vorm van geweld af. Dat geldt ook voor bedreigingen. De laatste alinea die in de verklaring stond was een bedreiging naar de media die hun werk willen doen rondom onze wedstrijden. Dat is onacceptabel en die passage is gelukkig verwijderd. Iedereen moet met een veilig gevoel naar het stadion kunnen gaan. En de media moeten gewoon hun werk kunnen doen.'

Het Openbaar Ministerie heeft tegenover AT5 laten weten dat journalisten of mediabedrijven aangifte kunnen doen als zij zich bedreigd voelen. De AFCA Supportersclub wilde inhoudelijk niet reageren op het statement van de F-Side. De journalist van De Telegraaf heeft in Londen aangifte gedaan, waarna een verdachte is aangehouden. 'Sinds 1 april geldt een verdubbeling van de strafeis voor agressie- en geweldsincidenten waarbij journalisten zijn betrokken', besluit AT5.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.