'Ajax kan Van den Boomen verkopen aan club uit Frankrijk of Spanje'

door Jesse ter Haar 224

Bron De Telegraaf

'Ajax kan Van den Boomen verkopen aan club uit Frankrijk of Spanje'

door Jesse ter Haar 224

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Branco van den Boomen staat in de belangstelling van meerdere clubs uit het buitenland, zo schrijft De Telegraaf dinsdagmiddag. De middenvelder hoefde in principe niet te vertrekken bij Ajax, maar nu clubs zich concreet hebben gemeld in Amsterdam lijkt die situatie te verschuiven. De kans dat de Ajacied vertrekt, lijkt plots groot en wel naar Frankrijk of Spanje.

Bestel het nieuwe Ajax-thuisshirt in de Ajaxshop!

'De Amsterdamse clubleiding wilde de middenvelder aanvankelijk behouden, maar kan de eventuele transfermiljoenen goed gebruiken', zo is te lezen bij de krant. 'Een aantal Franse en Spaanse clubs heeft zich concreet bij Ajax en de speler gemeld.' De ervaren voetballer, die vorige zomer overkwam van Toulouse, heeft nog een contract tot medio 2027 bij de club uit Amsterdam, maar dat lijkt geïnteresseerde clubs niet te weerhouden om voor de handtekening van de middenvelder te gaan.

Van den Boomen kende een zwaar eerste seizoen bij Ajax. Sven Mislintat trok hem als eerste aanwinst van de zomerse transferperiode van 2023 aan, maar een succes werd het nog niet. Op momenten liet Van den Boomen zien over een goede traptechniek te beschikken, maar hij kreeg te maken met blessureleed en wist zich niet meer in het elftal te knokken.

'Hoewel Van den Boomen niet direct in aanmerking lijkt te komen voor een basisplaats, wilde de nieuwe trainer Farioli hem er in principe bij houden', zo is nog wel te lezen. Het was echter de financiële situatie van Ajax die de clubleiding op andere gedachten bracht. 'Zeker ook omdat Farioli Van den Boomen op geen van de drie middenveldposities als eerste keus ziet.'

De eventuele verkoop van Van den Boomen kan Alex Kroes en Ajax weer ruimte verschaffen om de selectie op de gewenste posities te versterken. Vanwege de genoemde financiële situatie van de club moeten er immers eerste spelers worden verkocht alvorens er inkomende transfers kunnen plaatsvinden. Dit in het kader van het vrijmaken van ruimte in zowel het transfer- als salarisbudget.

Van den Boomen bij Ajax

Na één seizoen en 29 wedstrijden in Ajax 1 kan er dus alweer een einde komen aan de tweede periode van Van den Boomen in Amsterdam. Eerder speelde hij in de jeugdopleiding van Ajax en schopte hij het tot Jong Ajax, maar verder kwam hij toen niet. Hij kwam te spelen voor clubs als sc Heerenveen en Willem II, om uiteindelijk uit te komen bij Toulouse. Bij die club maakte hij dusdanig veel indruk dat Ajax hem besloot terug te halen naar de club.

'Door zijn goede periode bij FC Toulouse ligt Van den Boomen in Frankrijk, maar dus ook in Spanje goed in de markt', luidt de huidige situatie. Een transfer naar Spanje zou een geheel nieuw avontuur inluiden, terwijl hij in Frankrijk al 121 wedstrijden voor Toulouse op zijn naam heeft staan. De centrale middenvelder staat zodoende voor een lastige keuze.

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.