'Ajax is in de markt voor Belgisch talent Onia Seke (15), meerdere clubs tonen interesse'

door Jari Perridon 59

'Ajax is in de markt voor Belgisch talent Onia Seke (15), meerdere clubs tonen interesse'

door Jari Perridon 59

Laatst geüpdatet

Ajax zou in de markt zijn voor RSC Anderlecht-talent Jayden Onia Seke (15), zo meldt Het Nieuwsblad op donderdagmiddag. Naast Ajax zouden ook PSV en LOSC Lille geïnteresseerd zijn in de diensten van de jonge buitenspeler. RSC Anderlecht hoopt op een langer verblijf van het jonge talent.

Onia Seke vierde op 8 mei zijn vijftiende verjaardag. Dit betekent dat hij sinds kort een profcontract mag tekenen. Vooralsnog heeft het jonge Belgische talent geen verbintenis getekend bij RSC Anderlecht. Dit houdt in dat hij , buiten een opleidingsvergoeding, gratis is op te pikken voor clubs die interesse hebben in zijn diensten. Bij de Belgische club moet Onia Seke in de voetsporen treden van Jérémy Doku. Doku verkaste in 2020 van RSC Anderlecht naar Stade Rennais. In de zomer van 2023 maakte hij de stap naar Manchester City.

Volgens Het Nieuwsblad zijn er al meerdere Europese topclubs die de situatie van Onia Seke nadrukkelijk in de gaten houden. RSC Anderlecht hoopt het talent te kunnen overtuigen met een interessant project op sportief vlak, om de jongeling bij de club te houden. 'Ajax, PSV en Lille - allemaal ploegen dicht bij huis - zijn voorlopig het meest concreet ', valt te lezen. Het is dus nog maar de vraag waar het jonge talent vanaf komend seizoen actief is.

Onia Seke maakte indruk bij België O15

Onia Seke wordt door kenners omschreven als een tweebenige aanvaller die op beide flanken goed uit de voeten kan. Aan het begin van het jaar werd hij voor het eerst opgeroepen voor België O15. In zijn eerste twee wedstrijden voor die ploeg maakte hij gelijk indruk. Tegen Engeland (2-4 overwinning) en Japan (2-3 nederlaag), was Onia Seke goed voor twee doelpunten en een assist. Ook bij Anderlecht viel hij op. Afgelopen seizoen speelde de dribbelaar in het O18-elftal van RSC Anderlecht, enkele jaren boven zijn eigen leeftijdscategorie.

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Zaterdag nemen Borussia Dortmund en Real Madrid het tegen elkaar op in de finale van de Champions League! Krijg nu 50 of 100 keer je inzet terug als Real Madrid zegeviert! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Profiteer van een 50% profitboost bij het maken van een Bet Builder voor de Champions League-finale! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.