Van der Sar: 'Een van de grootste privileges van mijn leven om Ajax te dienen'

door Jesse ter Haar 187

Van der Sar: 'Een van de grootste privileges van mijn leven om Ajax te dienen'

door Jesse ter Haar 187

Laatst geüpdatet

Edwin van der Sar kijkt met een warm gevoel terug op zijn tijd als algemeen directeur van Ajax én het afscheid dat hij recent heeft gekregen van de club. Het heeft hem veel herinneringen opgeleverd en daar is hij blij mee.

'Vandaag is het precies een jaar geleden dat ik mijn aftreden als CEO van Ajax aankondigde', begint Van der Sar zijn bericht op X. 'Ik ben dankbaar voor het warme afscheid van al mijn collega's. Het was een van de grootste privileges van mijn leven om deze club te dienen, eerst als speler en later als CEO.'

Zijn tijd in Amsterdam is een ware rollercoaster te noemen, maar hij begint met het benoemen van het positieve. 'Deze periode zit vol met speciale momenten, hoewel er ook uitdagende tijden waren, die deel uitmaken van elke reis. Ik kijk terug op de onvergetelijke herinneringen en de geweldige mensen binnen de club. Alles prachtig vastgelegd in één foto (zie onderstaand).'

Niet lang na zijn vertrek bij Ajax werd de oud-goalie getroffen door een bloeding rond de hersenen. Het kwam hem op een verblijf op de intensive care in Kroatië te staan. Al snel kwam de vrouw van Van der Sar - Annemarie - met een update. 'Edwin is stabiel en buiten levensgevaar', klonk de belangrijkste boodschap. Een week later verliet hij het ziekenhuis, om maanden later aan te geven er weinig schade aan over te hebben gehouden.

Inmiddels heeft de Ajacied de kans gehad om bij te komen en zich te richten op zijn privéleven. Daarbij kreeg hij recent een afscheid van de club Ajax. 'In de afgelopen periode heb ik de tijd gehad om te herstellen en te reflecteren met mijn familie en vrienden. Het is tijd voor nieuwe avonturen en ervaringen in de nabije toekomst. Bedankt allemaal', sluit Van der Sar af.

Vertrek Van der Sar

Overigens heeft het vertrek van Van der Sar de rust binnen de club allesbehalve laten terugkeren. Jan van Halst, die de functie van algemeen directeur tijdelijk op zich nam, kwam er recent over te spreken. 'Een periode waarin Ajax de ondergrens heeft aangetikt, dat had ik vooraf nooit voorzien. Je wordt gevraagd voor de Raad van Commissarissen. Het seizoen ervoor was al enorm teleurstellend. Je gaat gesprekken aan, probeert er wat van te maken. Maar na vier dagen zegt Van der Sar zijn contract op. Toen is de rollercoaster begonnen, en die is niet meer gestopt.'

Meld je hier aan voor de EK-poule van Ajax Showtime en win mooie prijzen!

Zaterdag nemen Borussia Dortmund en Real Madrid het tegen elkaar op in de finale van de Champions League! Krijg nu 50 of 100 keer je inzet terug als Real Madrid zegeviert! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Profiteer van een 50% profitboost bij het maken van een Bet Builder voor de Champions League-finale! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.