'Ajax is bereid om ongeveer twee miljoen euro neer te leggen voor Knutsen'

door Timo Suur 146

Bron Tipsbladet

'Ajax is bereid om ongeveer twee miljoen euro neer te leggen voor Knutsen'

door Timo Suur 146

Bron Tipsbladet

Laatst geüpdatet

Ajax is bereid om ongeveer twee miljoen euro te betalen voor de diensten van de Noorse trainer Kjetil Knutsen, zo schrijft het Deense medium Tipsbladet. De Amsterdamse club had hetzelfde bedrag over voor Kasper Hjulmand, maar hij koos ervoor om zijn contract te verlengen als bondscoach van Denemarken.

Ajax zou naar verluidt vijftien tot achttien miljoen Deense kronen over hebben voor Knutsen of Hjulmand om de nieuwe hoofdtrainer te worden in Amsterdam. Dit komt neer op een bedrag van twee tot tweeënhalf miljoen euro. Tipsbladet schrijft dat Hjulmand vorige week is benaderd door de Amsterdammers, maar hij besloot om zijn contract als bondscoach van Denemarken te verlengen.

Naast de Deense bondscoach wordt ook Knutsen al een langere tijd aan Ajax gelinkt. De trainer van FK Bodø/Glimt wordt in Amsterdam gezien als de opvolger van John Heitinga. Sven Mislintat, directeur voetbalzaken van Ajax, liet eerder al doorschemeren dat hij contact heeft gehad met de zaakwaarnemer van Knutsen. Daarnaast liet Mislintat weten wat het profiel moet zijn van de nieuwe trainer. 'Attractief, aanvallend voetbal spelen, jonge spelers uit de academie door ontwikkelen en over-gepresteerd hebben bij eerdere clubs.'

Knutsen wil niet reageren op speculaties

Knutsen wilde op zijn beurt niet reageren op de speculaties omtrent een mogelijke overstap naar Ajax. 'Het is leuk om genoemd te worden, maar niet zo leuk om te antwoorden op de speculaties', zo zei de Noorse trainer. 'Ik ben coach bij FK Bodø/Glimt en ben ontzettend trots om te werken met de groep spelers. Dat is mijn focus en het is moeilijk om te reageren op speculaties.' Daarnaast wilde Knutsen ook niet ingaan op het profiel dat Mislintat had geschetst over de nieuwe trainer van Ajax. Hij is blij met zijn huidige baan als trainer van FK Bodø/Glimt. 'Ik vind dat verkeerd. Er zijn veel geweldige clubs binnen en buiten Noorwegen en ik ben gelukkig om een aantrekkelijk club in Noorwegen te mogen coachen.'

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.