Aan Ajax gelinkte Hjulmand verlengt contract als bondscoach Denemarken

door Bart Veenstra 226

Bron Deense voetbalbond

Aan Ajax gelinkte Hjulmand verlengt contract als bondscoach Denemarken

door Bart Veenstra 226

Bron Deense voetbalbond

Laatst geüpdatet

Ajax kan een streep zetten door de naam van Kasper Hjulmand als nieuwe trainer. De bondscoach van Denemarken heeft zijn contract bij de Deense bond verlengd tot en met het WK van 2026. Dit meldt de Deense bond dinsdag via zijn officiële kanalen.

Hjulmand werd in de afgelopen tijd aan Ajax gelinkt. Zo schreef De Telegraaf vorige week nog dat hij in beeld is als optie voor het hoofdtrainerschap van de Amsterdamse club. Als reactie daarop gaf de Deense bond aan dat het 'dik verdiend' is dat Hjulmand volgens de Nederlandse media in trek is bij Ajax.

Toch zal Hjulmand niet de nieuwe trainer van Ajax worden. De oefenmeester heeft zijn contract bij de Deense bond verlengd tot en met het WK van 2026 en zodoende is hij - mits men voor een dubbelfunctie zou gaan - voorlopig onhaalbaar.

Tegenover de Deense bond reageert Hjulmand verheugd op zijn contractverlenging. Hij ziet dat de band tussen het elftal en de Deense fans sterker is geworden. 'Maar het mag hier niet bij blijven', zegt hij. 'We hebben een aantal belangrijke jaren voor de boeg en ik ben gemotiveerd om nog meer te bereiken met het nationale team en de Deense fans nog meer geweldige ervaringen te bezogen. Ik wil deel blijven uitmaken van de ontwikkeling van het Deense voetbal in nauwe samenwerking met clubs, bonden en iedereen bij de Deense bond.'

Ajax en de zoektocht naar een nieuwe trainer

Ajax liet vorige week weten dat het niet verdergaat met John Heitinga als hoofdtrainer van de club. Zodoende wordt de Amsterdamse club gelinkt aan mogelijk andere trainers, waaronder Hjulmand. Ook Peter Bosz en Kjetil Knutsen worden genoemd. Bosz lijkt echter de nieuwe trainer te worden van PSV. Knutsen lijkt nog altijd een optie, al is het de laatste dagen wel stil rond zijn persoon.

Ajax speelt voor het eerst sinds de jaren tachtig in een wit uittenue! Bestel nu het nieuwe uitshirt voor het seizoen 2023/24!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.