Ajax grijpt naast ervaren verdediger: 'Club informeerde naar Tagliafico'

door Bart Veenstra 230

Bron Het Parool

Ajax grijpt naast ervaren verdediger: 'Club informeerde naar Tagliafico'

door Bart Veenstra 230

Bron Het Parool

Laatst geüpdatet

Ajax heeft in de afgelopen periode geïnformeerd naar de diensten van Nicolás Tagliafico. Dat meldt Het Parool vrijdagochtend. De Amsterdamse club wilde in januari graag een ervaren verdediger aantrekken, maar wist daar niet in te slagen.

In die zoektocht kwam Ajax (onder meer) uit bij Tagliafico. Het Parool schrijft: 'De linksback van Olympique Lyon speelde eerder in Amsterdam, maar zijn huidige club wilde hem niet laten gaan voor het bod dat Ajax voor ogen stond.' De linksback kwam dus niet terug naar Ajax en zodoende blijven Jordan Henderson, Kian Fitz-Jim (terug van verhuur aan Excelsior) en Julian Rijkhoff de enige drie nieuwelingen bij Ajax deze winter.

Na de komst van Henderson kende Ajax een 'relatief rustige transferperiode'. De financiële situatie van de Amsterdamse club liet het niet toe dat er na de komst van de ervaren Engelsman grote bedragen werden uitgegeven zonder dat er eerst een speler werd verkocht. In de afgelopen dagen was er interesse voor meerdere spelers van Ajax, maar een uitgaande transfer van een dure speler bleef uit.

Donderdagavond waagde Nottingham Forest nog verwoede pogingen om Chuba Akpom over te nemen van Ajax, maar mede doordat de club te weinig tijd had om nog een nieuwe speler aan te trekken, ketste die deal af.

Van 't Schip hoopte op ervaring

Na afloop van het duel met Heracles Almelo (afgelopen zaterdagavond) sprak Van 't Schip nog zijn wensen uit. Hij hoopte op nog een ervaren speler bij Ajax. 'Er moet sowieso iets gebeuren, nu of in de zomer', gaf de trainer toen aan. 'Dan kan het beter nu gebeuren. Als we echt een stap willen maken, is dat noodzakelijk. Jonge jongens gaan fouten maken, en dat kun je ze niet kwalijk nemen. Dat hoort bij hun leerproces. Maar we proberen voor het sluiten van de markt nog te kijken of er iets bij kan komen. Er wordt hard aan gewerkt.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.