Ajax beschikt met afstand over duurste selectie van Nederland

door Jesse ter Haar 168

Bron CIES

Ajax beschikt met afstand over duurste selectie van Nederland

door Jesse ter Haar 168

Bron CIES

Laatst geüpdatet

Ajax heeft met afstand de duurste selectie van Nederland, zo zocht onderzoeksbureau CIES uit. De Amsterdammers hebben een spelersgroep ter waarde van 238 miljoen euro en concurrenten PSV en Feyenoord volgen op gepaste afstand.

Voor Feyenoord geldt immers dat het - op basis van geïnvesteerde transfersommen - een selectiewaarde kent van 88 miljoen euro, terwijl het PSV van Peter Bosz zo'n 86 miljoen euro waard zou zijn. Met het bedrag van 238 miljoen euro staat Ajax op de 32ste plek op de lijst van de clubs met de duurste selecties.

Kijkend buiten de grote vijf competities van Europa echter, staat Ajax op de derde plek als het gaat om uitgaven aan de selectie. Al-Hilal, een club uit Saudi-Arabië die onder meer Neymar aantrok, voert die lijst aan. Tussen Ajax en Saudiërs in staat Leicester City, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League.

Ajax' seizoen tot nu toe

Ondanks de geïnvesteerde miljoenen kent Ajax tot op heden een lastig seizoen. De club heeft te maken met een nieuwe directeur voetbalzaken, een nieuwe trainer met technische staf én twaalf nieuwe spelers. Het seizoen begon succesvol met een 4-1 zege op Heracles Almelo, maar hierna verliep het al snel moeizaam. Zo werden de laatste twee wedstrijden in de Eredivisie gelijkgespeeld. Tegen Excelsior (2-2) en Fortuna Sittard (0-0) kwam Ajax niet verder dan een punt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.