'Eredivisie CV bereikt akkoord met ESPN over televisiecontract'

door Bram Bark 72

Bron De Telegraaf

'Eredivisie CV bereikt akkoord met ESPN over televisiecontract'

door Bram Bark 72

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

De Eredivisie CV en ESPN hebben een overeenstemming bereikt om het televisiecontract tot medio 2030 te verlengen, zo meldt De Telegraaf. Het huidige contract loopt medio 2025 af. De Eredivisieclubs gaan 135 miljoen euro per seizoen opstrijken.

De sportzender garandeert naast het bedrag van 135 miljoen euro per seizoen ook een tekenbonus van 70 miljoen euro. Dit bedrag zal worden uitgekeerd in twee delen van 35 miljoen euro. Het huidige contract is in 2013 in gegaan en leverde de clubs ongeveer 80 miljoen euro per seizoen op. Dat bedrag wordt met de nieuwe verbintenis dus flink verhoogd. De contractduur wordt ook een stuk korter. Er wordt nu een contract aangegaan van vijf jaar. Het vorige contract had een duur van tien jaar plus een eenzijdige optie van nog eens twee seizoenen.

De Disney-groep, eigenaar van ESPN, staat garant voor het beloofde bedrag. In mei konden de Amerikanen nog geen garantiestelling bieden. Ze wilden toen alleen een contract van tien jaar tegen een lager bedrag. Nog een gunstige ontwikkeling voor de Eredivisieclubs is dat na afloop van het nieuwe contract in 2030 de lening, die de Eredivisie CV in 2013 is aangegaan om de aanloopverliezen van het opstarten van de de telivisiezender FOX Sports te dekken, wordt kwijtgescholden.

Geelen betrokken bij onderhandelingen

Commercieel-directeur Menno Geelen van Ajax is samen met AZ-directeur Robert Eenhoorn actief betrokken geweest bij de onderhandelingen. De onderhandelingen hebben succes gehad. Eredivisie CV-directeur Jan de Jong pleitte er in mei voor dat de Eredivisie-clubs in mei al akkoord moesten gaan met het aanbod van ESPN. De clubs gingen hier niet in mee en dat heeft tot een gunstiger voorstel voor de teams geleid. Het contract is nog niet officieel getekend. De verwachting is dat dit snel gaat gebeuren. Over de rechten van de samenvattingen is nog geen akkoord bereikt met een partij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.