AD verwacht terugkeer Tahirović in basisopstelling Ajax door schorsing Vos

door Timo Suur 101

Bron Algemeen Dagblad

AD verwacht terugkeer Tahirović in basisopstelling Ajax door schorsing Vos

door Timo Suur 101

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Benjamin Tahirović terugkeert in de basisopstelling van Ajax voor het duel met FC Utrecht. De Bosniër moest het de afgelopen wedstrijden doen met een plek op de reservebank, maar door de schorsing van Silvano Vos komt er weer een plek vrij op het middenveld.

Ajax-trainer Maurice Steijn geeft onder de lat nog altijd de voorkeur aan Jay Gorter boven Diant Ramaj. Laatstgenoemde moet zodoende nog altijd wachten op zijn eerste officiële minuten in de hoofdmacht van de Amsterdammers. In de achterhoede wordt Jorrel Hato opnieuw opgesteld als linksachter, terwijl Rensch opnieuw als rechtsback begint. Het hart van de verdediging wordt, net als in de laatste wedstrijden, gevormd door Josip Šutalo en Gaston Ávila.

Op het middenveld moet Tahirović de vervanger worden van Vos. Laatstgenoemde ontbreekt tegen FC Utrecht wegens een schorsing. Kenneth Taylor en Steven Berghuis complementeren het middenveld en zij krijgen opnieuw het vertrouwen van Steijn. De oefenmeester wil namelijk toewerken naar een vaste basisopstelling en zodoende laat hij de meeste spelers staan.

Ook voorin worden er geen wijzigingen verwacht ten opzichte van voorgaande wedstrijden. Carlos Forbs laat zichzelf de laatste tijd goed zien vanaf de rechterkant en de Portugese vleugelaanvaller moet tegen FC Utrecht weer voor het gevaar gaan zorgen vanaf de rechterflank. In de punt van de aanval krijgt Brian Brobbey het vertrouwen, terwijl aanvoerder Steven Bergwijn vanaf de linkerkant begint.

Er staan nog vraagtekens achter de namen van Berghuis, Tahirović en Rensch en Branco van den Boomen maar desondanks wordt alleen laatstgenoemde niet in de basisopstelling verwacht door de ochtendkrant.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Gorter; Rensch, Šutalo, Ávila, Hato; Tahirović, Taylor, Berghuis; Forbs, Brobbey, Bergwijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.