KNVB: Ajax een duel zonder geschorste Vos

door Bart Veenstra 170

Bron KNVB

KNVB: Ajax een duel zonder geschorste Vos

door Bart Veenstra 170

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

Ajax moet het in de eerstvolgende wedstrijd in de Eredivisie - uit bij FC Utrecht - doen zonder Silvano Vos. De middenvelder ontving zondag tegen AZ zijn vijfde gele kaart van het seizoen en dat betekent dat hij geschorst is voor de eerstvolgende wedstrijd, zo meldt de KNVB.

Vos ontving dit seizoen als speler van Ajax 1 twee keer een gele kaart. De middenvelder pakte geel tegen AZ en Feyenoord. In het shirt van Jong Ajax kreeg Vos ook twee keer geel. Dit deed hij in de duels met MVV en FC Emmen.

De KNVB heeft als regel dat gele kaarten - die geen directe schorsing opleveren - uit de laatste twee speelrondes van het vorige seizoen worden meegenomen naar het nieuwe seizoen. Vos kreeg toen namens Jong Ajax geel in de 37e speelronde tijdens een wedstrijd tegen Jong AZ. Op deze manier zou de KNVB tot de vijf gele kaarten gekomen moeten zijn.

De bond schrijft maandag op zijn website in ieder geval het volgende: 'Silvano Vos is uitgesloten voor de eerstvolgende competitiewedstrijd van Ajax. De middenvelder kreeg afgelopen zondag 8 oktober in het thuisduel met AZ (1-2 verlies) zijn vijfde gele kaart en dat betekent automatisch een wedstrijd uitsluiting.'

Update: Navraag bij de KNVB leert dat bovenstaande optelsom klopt. Omdat hij zijn vijfde gele kaart van het seizoen in het shirt van Ajax 1 kreeg, is hij nu voor dat elftal geschorst.

FC Utrecht zonder Viergever

Bij FC Utrecht staat Nick Viergever aan de kant. De voormalig Ajacied pakte afgelopen weekeinde in het duel met FC Volendam al vroeg in de wedstrijd een rode kaart en is zodoende geschorst voor de wedstrijd tegen Ajax. De wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax wordt gespeeld op zondag 22 oktober en begint om 12.15 uur. Het betreft het duel tussen de nummer laatst en nummer zestien van de Eredivisie.

Bart Veenstra (Twitter: @Bart_Veenstra | e-mail: b.veenstra@ajaxshowtime.com)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.