AD verwacht geen wijzigingen in Ajax-basis voor duel met koploper PSV

door Timo Suur 79

Bron Algemeen Dagblad

AD verwacht geen wijzigingen in Ajax-basis voor duel met koploper PSV

door Timo Suur 79

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Het Algemeen Dagblad verwacht geen wijzigingen in de basisopstelling van Ajax voor het duel met koploper PSV. Dit betekent opnieuw basisplaatsen voor Anton Gaaei, Benjamin Tahirović en Steven Berghuis. Daarnaast verwacht de ochtendkrant dat Steven Bergwijn fit genoeg is om te starten in Eindhoven.

Onder de lat krijgt naar verluidt Diant Ramaj opnieuw de voorkeur boven Remko Pasveer. Gerónimo Rulli en Jay Gorter ontbreken wegens blessures en zodoende moet interim-trainer Hedwiges Maduro een keuze maken tussen Pasveer en Ramaj. Laatstgenoemde maakte zijn officiële debuut namens Ajax in de Europa League-wedstrijd tegen Brighton & Hove Albion (2-0 verlies) en de verwachting is dat hij tegen PSV opnieuw het doel van de Amsterdammers verdedigt. De achterhoede wordt gevormd door Gaaei, die de geblesseerde Devyne Rensch vervangt, Josip Šutalo, Jorrel Hato en Borna Sosa.

Ook op het middenveld kiest Maduro voor dezelfde namen. Dit betekent dat Tahirović zichzelf opnieuw mag bewijzen als verdedigende middenvelder. De Bosniër vormt samen met Kenneth Taylor het controlerende blok in de middelste linie, terwijl Steven Berghuis de aanvallende middenvelder van dienst is.

In de aanval moet Carlos Forbs voor gevaar gaan zorgen met zijn snelheid vanaf de rechterkant en aanvoerder Bergwijn lijkt fit genoeg voor een basisplaats in Eindhoven. Hij viel uit in het duel met Brighton & Hove Albion, maar Maduro liet op de persconferentie voorafgaand aan de ontmoeting met PSV weten goede hoop te hebben op de inzetbaarheid van Bergwijn. In de spits moet Brian Brobbey voor de doelpunten gaan zorgen in Eindhoven.

Vermoedelijke opstelling Ajax: 

Ramaj; Gaaei, Šutalo, Hato, Sosa; Tahirović, Taylor, Berghuis; Forbs, Brobbey, Bergwijn.

Weet Ajax zondag tegen PSV een punt te pakken? Zet in en verdien zes keer je inzet terug!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.