AD verwacht Bergwijn terug in Ajax-basis; Van den Boomen op reservebank

door Timo Suur 109

Bron Algemeen Dagblad

AD verwacht Bergwijn terug in Ajax-basis; Van den Boomen op reservebank

door Timo Suur 109

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Het Algemeen Dagblad verwacht dat Steven Bergwijn weer in de basis start bij Ajax tegen RKC Waalwijk. De aanvoerder van de Amsterdammers is hersteld van een ontstoken verstandskies en kan zodoende weer in actie komen. Dit betekent dat Branco van den Boomen het moet doen met een plek op de reservebank.

Onder de lat krijgt opnieuw Jay Gorter de voorkeur boven Diant Ramaj. De Nederlander vervangt de langdurig geblesseerde Gerónimo Rulli. In de achterhoede keert Devyne Rensch terug in de basisopstelling. De laatste wedstrijden mocht Anton Gaaei in de basis beginnen, maar Rensch start tegen RKC Waalwijk als rechtsachter. Het centrale duo wordt opnieuw gevormd door Josip Šutalo en Jorrel Hato, terwijl Borna Sosa de linksachter van dienst is.

Op het middenveld is opnieuw de naam van Silvano Vos te zien. De jongeling mocht in de Europa League-wedstrijd tegen Olympique Marseille in de rust invallen en hij maakte een uitstekende indruk op Ajax-trainer Maurice Steijn. De verwachting is dat Vos en Kenneth Taylor het controlerende blok zullen vormen op het middenveld, terwijl Steven Berghuis de aanvallende middenvelder is. Laatstgenoemde was tegen Feyenoord rechtsbuiten, maar door de terugkeer van Bergwijn begint Berghuis weer als middenvelder. Dit gaat ten koste van Van den Boomen.

In de aanval keert Bergwijn terug van een ontstoken verstandskies. De aanvaller moest het duel met Feyenoord aan zich voorbij laten gaan, maar tegen RKC Waalwijk start hij weer als linksbuiten. Carlos Forbs begint vanaf de rechterkant. Tegen Olympique Marseille was de Portugees nog belangrijk met een goal en assist. Brian Brobbey krijgt nog altijd de voorkeur van Steijn in de punt van de aanval. Dit betekent dat aankopen Chuba Akpom en Georges Mikautadze opnieuw op de bank beginnen bij de Amsterdammers.

Vermoedelijke opstelling Ajax:

Gorter; Rensch, Šutalo, Hato, Sosa; Vos, Taylor, Berghuis; Forbs, Brobbey, Bergwijn.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.