AD: Bergwijn keert terug in basisopstelling, Klaassen terug naar bank verwezen

door Cristian de Jong 17

Bron Algemeen Dagblad

AD: Bergwijn keert terug in basisopstelling, Klaassen terug naar bank verwezen

door Cristian de Jong 17

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Steven Bergwijn zal vrijdagavond tegen Argentinië terugkeren in de basisopstelling van Oranje, zo weet het Algemeen Dagblad te melden. De aanvaller van Ajax kan zich dus klaarmaken voor zijn tweede basisplaats op het toernooi. Naast Bergwijn zullen twee andere Ajacieden ook vanaf het begin meedoen.

In de defensie is er plek voor een tweetal Ajacieden. Centraal achterin kan Jurriën Timber zich weer opmaken voor een basisplaats. Naast hem komen Nathan Aké en Virgil van Dijk te spelen. Daley Blind is de tweede Ajacied in de verdediging. Hij zal beginnen als wingback aan de linkerkant, terwijl Denzel Dumfries aan de rechterkant zal starten. Andries Noppert zal voor de vijfde keer op rij onder de lat beginnen.

Op het middenveld zullen Frenkie de Jong en Marten de Roon een duo vormen. De Jong en De Roon begonnen ook tegen de Verenigde Staten in de basisopstelling. Dit betekent dus dat dit duo ongewijzigd blijft. Voor dit tweetal zal Cody Gakpo komen te staan. De sterspeler van PSV begon tegen Senegal op dezelfde plek, maar in de wedstrijden daarna werd hij door bondscoach Louis van Gaal als spits gebruikt. Dit resulteert echter ook in een plek op de bank voor Davy Klaassen.

Het aanvallende duo wordt gevormd door Memphis Depay en Bergwijn. De aanvallers hebben al meerdere keren aangegeven dat ze het fijn vinden om met elkaar in de punt van de aanval te staan. Van Gaal lijkt hiernaar te hebben geluisterd, want het tweetal mag van begin af aan spelen.

Vermoedelijke opstelling Oranje:

Noppert; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind; De Jong, De Roon, Gakpo; Memphis, Bergwijn.

Verwacht jij dat Oranje gaat scoren tegen Argentinië? Zet in en ontvang vijftig (!) keer je inzet terug bij een goal van het Nederlands elftal! Let op: dit geldt alleen voor nieuwe spelers bij Jack's!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.