Van Gaal lijkt na WK te stoppen als hoofdtrainer: 'Maar je moet nooit nooit zeggen'

door Cristian de Jong 33

Bron AS

Van Gaal lijkt na WK te stoppen als hoofdtrainer: 'Maar je moet nooit nooit zeggen'

door Cristian de Jong 33

Bron AS

Laatst geüpdatet

Louis van Gaal lijkt na het WK te gaan stoppen als hoofdtrainer in het betaald voetbal, zo vertelt hij tijdens de persconferentie richting het aankomende duel met Argentinië. Van Gaal kan zijn carrière wellicht afsluiten door met Oranje wereldkampioen te worden.

'In principe zal ik stoppen. Ik deed dit alleen maar voor het land, omdat we in nood zaten. Dat heb ik toen ook gezegd', begint de bondscoach, die een nieuw avontuur alsnog niet uitsluit. 'Je moet nooit nooit zeggen. Wij hebben een goed voorbeeld met Dick Advocaat. Hij is nog ouder dan ik en heeft laatst nog even een job aangenomen. Als er een land komt waarvan ik denk dat het een geweldige uitdaging is, dan zou het weleens voor kunnen komen dat ik nog wat langer doorga', aldus Van Gaal.

Van Gaal is niet bezig aan zijn eerste periode als bondscoach van het Nederlands elftal. De oefenmeester heeft veel geleerd van zijn eerdere periodes bij Oranje. 'Als persoon denk ik dat ik nu meer geduld heb dan vroeger.' Toch is Van Gaal niet in ieder opzicht veranderd. 'Eigenlijk ben ik ook als persoonlijkheid niet veel veranderd, want ik heb nog steeds dezelfde visie in het benaderen van mensen', vervolgt de oud-trainer van Ajax.

Van Gaal over verdedigend voetbal

Van Gaal krijgt tegenwoordig de nodige kritiek te verwerken van de buitenwereld. Zo zou zijn voetbal saai zijn om naar te kijken, omdat zijn spelers vaak verdedigend ingesteld zijn. Van Gaal vertelt dat hij niet voor het eerst op deze manier speelt. 'Toen ik in 2014 met het meer verdedigende systeem ben gekomen, kreeg ik ook allerlei kritieken. Nu speelt de halve wereld zo.'

Verwacht jij dat Oranje gaat scoren tegen Argentinië? Zet in en ontvang vijftig (!) keer je inzet terug bij een goal van het Nederlands elftal! Let op: dit geldt alleen voor nieuwe spelers bij Jack's!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.