De Jong: 'Wil nu liever winnen met slecht voetbal, dan finale verliezen met mooi voetbal'

door BadembaBarrie 37

Bron Algemeen Dagblad

De Jong: 'Wil nu liever winnen met slecht voetbal, dan finale verliezen met mooi voetbal'

door BadembaBarrie 37

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Frenkie de Jong hecht dit WK meer waarde aan de resultaten van Oranje dan aan de kwaliteit van het spel. De oud-Ajacied is zich ervan bewust dat het voetbal dat Nederland dit toernooi op de mat legt, te wensen over laat. Als de resultaten echter goed blijven, kan De Jong daar prima mee leven.

Bij Oranje is men zich bewust van de kritiek op het spel, vertelt De Jong aan het Algemeen Dagblad. 'Dat is ook helemaal niet erg. Wij vinden zelf namelijk ook dat we aan de bal een stuk beter kunnen.' Toch houdt de middenvelder, ietwat atypisch voor zijn vaak frivole spel, er voor dit toernooi een sobere visie op na. 'We staan wel in de kwartfinale op een WK. Het liefst winnen we op een goede manier, op de manier waar Nederland voor staat in de wereld. Maar ik wil nu toch liever winnen met slecht voetbal dan de finale verliezen met mooi voetbal.‘

Om wereldkampioen te worden, dient vrijdag eerst Argentinië te worden verslagen. Dat wordt de eerste 'grote' tegenstander van Oranje op het WK. Sommigen hebben geopperd dat een betere tegenstander tot een beter Oranje en dus een makkelijkere wedstrijd zal leiden. 'Dat denk ik niet, want het is een beter team', zegt De Jong daar echter op. Hij kan echter wel deels in het argument komen. 'De verwachtingen van het publiek zullen lager zijn', aldus de middenvelder van FC Barcelona, die daarmee impliceert dat hetzelfde optreden tegen een zwaardere tegenstander automatisch beter beoordeeld zal worden.

'Drie keer winnen en je bent wereldkampioen'

Het verwachtingspatroon bij De Jong zelf ligt in ieder geval hoog. 'We staan in de kwartfinale, zijn al heel lang ongeslagen, er zit veel kwaliteit in deze ploeg en we zijn ook echt een team.' Het doel is dan ook om het toernooi te winnen. 'Drie keer winnen en je bent wereldkampioen. Ik zou heel erg teleurgesteld zijn als we het uiteindelijk niet zouden halen.'

Verwacht jij dat Oranje gaat scoren tegen Argentinië? Zet in en ontvang vijftig (!) keer je inzet terug bij een goal van het Nederlands elftal! Let op: dit geldt alleen voor nieuwe spelers bij Jack's!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.