Aan Ajax gelinkte Almada geeft Amsterdamse club hoop: 'Wil in januari naar Europa'

door Bart Veenstra 103

Bron TyC Sports

Aan Ajax gelinkte Almada geeft Amsterdamse club hoop: 'Wil in januari naar Europa'

door Bart Veenstra 103

Bron TyC Sports

Laatst geüpdatet

Thiago Almada hoopt in januari een transfer naar een Europese club te maken. Dat laat de Argentijn, die in de zomer werd gelinkt aan een overgang naar Ajax, weten tegenover Gastón Edul, journalist van het Argentijnse TyC Sports, geciteerd door Fabrizio Romano.

'Allereerst wil ik het seizoen hier in de MLS, dat eindigt in december, afmaken en daarna zullen we zien welke opties ik in januari heb. Mijn droom is om in Europa te spelen, dus laten we hopen dat dat gebeurt', aldus de Argentijn, die in de MLS de award ontving voor Young Player of the Year.

In de afgelopen zomer werd Almada nog hevig gelinkt aan een mogelijke transfer naar Ajax. Toenmalig Ajax-trainer Maurice Steijn had de Argentijnse aanvaller maar wat graag in Amsterdam verwelkomd, maar zover kwam het niet. In plaats van Almada werd in die fase van de transferperiode Georges Mikautadze als extra aanvaller gehaald. De Georgiër kwam tot op heden nauwelijks in actie voor Ajax.

Steijn had Almada graag zien komen

Rondom het sluiten van de transfermarkt ging Steijn in op de interesse van Ajax in Almada. 'We hebben hem aan het werk gezien. Het is een geweldige speler. Een typische Ajax-speler. Maar goed: wij hebben voor een ander type (Mikautadze, red.) gekozen voor een iets andere positie, waar ik overigens heel blij mee ben. Maar Almada had hier zeker niet misstaan', aldus Steijn destijds.

Ook Almada deed zijn zegje over de interesse van Ajax in die periode. Veel kon hij er echter niet over kwijt. 'Het enige wat ik heb gezegd is dat ik er over na zou denken met mijn familie als er een mooie aanbieding komt. Maar ik speel nu ook bij een grote club en wil gewoon mijn best doen.' Of Ajax nu nog altijd werk wil maken van de komst van Almada is niet bekend.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.