Perez verbaasd: 'Wil weten wat controle over een wedstrijd is'

JesseTH, 04-10-2020 om 22:05, 7671 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Kenneth Perez is verbaasd over de wijze waarop Erik ten Hag het woord 'controle' gebruikt. Ook na afloop van FC Groningen - Ajax (1-0) gaf de trainer weer aan dat zijn ploeg de volledige controle had over de wedstrijd, maar de Deense analist begrijpt diens denkwijze niet helemaal meer.

'Ik zou heel graag willen weten wat volledige controle over een wedstrijd is. Ik vraag me af wat hij daarmee bedoelt', aldus de oud-Ajacied bij Dit was het Weekend op FOX Sports. 'Je kunt de bal wel naar elkaar toe tikken en balbezit hebben, maar is dat controle? Of is het de bal vooruit spelen en het creëren van kansen? Dat is dus geen controle?'

De voormalig middenvelder zag de controle zondag minder terug bij Ajax en dat was niet geheel zonder reden. 'Ik vraag me af of dit een goed middenveld is. Van een middenvelder wil je dat hij comfortabel aan de bal is en de oplossing ziet, waardoor je kunt aanvallen. Álvarez speelde weer heel matig. Gravenberch deed een aantal goede dingen, maar deelde ook mee in de malaise. Promes speelde een hele ongelukkige wedstrijd. De discussie is of hij de beste nummer tien is bij Ajax. Vandaag heeft hij dat in ieder geval niet laten zien.'

De door Ten Hag zo vaak benoemde balans op het middenveld leek tegen FC Groningen niet aanwezig met het opgestelde trio. Perez weet nog wel een middenvelder die daarvoor kan zorgen en dat vorig seizoen ook al deed. 'Ik mis Martínez. Ik weet niet waar hij is gebleven, maar vaak wil je toch iemand met felheid die ballen verovert. Dat zou Martinez zijn.'

'Kudus brengt het voetbal dat je wilt zien'

Overigens is Marciano Vink, eveneens in de studio, nu al van mening dat Mohammed Kudus in de basiself van Ajax hoort. 'Ik denk dat Kudus sowieso moet spelen. Hij heeft in de afgelopen drie wedstrijden laten zien dat hij over een bepaalde drive beschikt. Hij kan ook een man uitspelen, heeft een versnelling in zijn benen en hij kan een steekbal geven. Hij brengt het voetbal dat je op het middenveld van Ajax wilt zien.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rinban
Ik heb die Perez altijd onzin horen lullen, maar nu heeft hij wel echt heel erg gelijk. En als zelfs hij het al zegt, dan moet het wel heel erg zijn.
0 0
Joseph
Perez geeft het antwoord zelf al..

Voor ten Hag is balbezit hetzelfde als volledige controle. Een diep, diep trieste trainer dit. Volstrekt Ajax onwaardig!
3 0
waayop
Ajax heeft een prima selectie (al is het voor de spitspositie wat mager) toch slaagt EtH erin om bijna niemand op de goede positie neer te zetten. We gaan het nog zwaar krijgen dit seizoen.
4 0
appiehappie
Erik ROT OP, Erik ROT OP, Erik Erik Erik ROT OP.
Er was controle....
De enige controle die er was, betreft zijn eigen sluitspier, hij had niet in z'n broek gepist of gescheten.
Deze man is zo MAF... dat hij het gisteren nog over controle durfde te hebben. Er was helemaal niks onder controle of misschien al die cornerballen binnen 20 a 25 minuten, waar ook helemaal niets uit kwam.
Hij blijft maar volharden en denken dat hij zo goed en onaantastbaar is.
Het is gewoon een eigenwijze eikel en.... dat is niet sinds gisteren het is al langer aan de gang.
Hij staat er nu alleen voor en mist het brein Schreuder.
Promes op 10, Labyad in de spits, Alvarez in slomotion op het middenveld en Tadic op links die daar geen knikker raakt.
En blijven volhouden......
Oprotten met die vent.
8 0
Ajax27
Onana
Nous - Schuurs - Blind - Nico
Martinez - Klaassen - Kudus
Antony - Tadic - Promes

De mensen weer terug op hun plekkie, een scorende 10, een dribbelaar pur sang voor het creatieve vermogen en een echte stopper ernaast. Hoe moeilijk kan het zijn Erik?
8 -1
Joseph
Erik ziet in Martinez niet de middenvelder die Alvarez wel is, je kan dus wel inschatten hoe moeilijk dit gaat zijn voor Erik..

Voor de rest eens hoor, zou alleen Kudus en Martinez omdraaien, Kudus zal beter combineren met Antony en Mazraoui en is volgens mij gewend om daar te staan.
1 0
020bornraised
Iedereen snapt dat deze opstelling het beste is (evt. neres voor promes of gwn wisselen). Alleen Eric snapt dit niet echt ongelooflijk
3 0
Henkjanklaas
Waar is neres gebleven in je opstelling?
0 0
Ajax27
Neres op links vond ik toen echt een drama. Je ziet gewoon dat ie zich daar niet helemaal thuis voelt. Voor Neres is er eigenlijk maar 1 echte plek, en dat is als rechtsbuiten. TJah en Antony is daar op dit moment iets beter. Dus dan zou ik eerder de vraag stellen... kan Antony mogelijk op links? Samba op de flanken!
1 0
Joseph
Heeft toch 1 van zijn beste wedstrijden in de Champions League op links gespeeld, hij kan het beide en dan is de vraag niet of hij beter is dan Antony, maar of hij beter is dan Tadic en Promes.

Op dit moment zou ik Promes op links zetten, of eigenlijk Lang (die als enige in vorm lijkt), maar uiteindelijk zou ik met samba gaan spelen.
0 0
Ajax27
#wewantmartinezback!
7 0
ETM
Met controle bedoeld Ten Hag dat de kans op een doelpunt groter is dan op een tegendoelpunt.
0 0
ajaxiscruijff
Perez heeft helemaal gelijk. Het middenveld was echt slecht. Ik ben wel een fan van Promes, maar zie hem dan meer als linksbuiten. Alvarez is werkelijk onbegrijpelijk dat hij elke keer in de basis staat, net zoals het onbegrijpelijk is dat Martinez niet in de basis stond. En Gravenberch is nog lang niet klaar voor een basisplaats. Leed vandaag ook weer balverlies waar de goal uit kwam. Coach maakt vreemde keuzes en opstellingen.
5 0
RS01
Geen seconde het gevoel gehad dat het er in zat vandaag. Maar goed, wie ben ik. Onze trainer zag algehele controle, dus dan zal ik er wel naast zitten.

Oh ja, Matusiwa bij hen - Alvarez bij ons. Erg pijnlijk.
7 0
Bertus2002
Een wedstrijd controleren is wel makkelijk als de tegenstander zich ingraaft en je zelf maar een beetje rond staat te tikken op eigen helft.
10 0
10Sneijder10
Ik krijg een flashback naar het FdB-tijdperk.
Controle en balbezit maar er wel afgaan met 0-3 tegen RB Salzburg en met 5-1 tegen PEC.
12 0
Juichtoon
Erik is volledig de weg kwijt.
7 0
arigold
Controle is in de ogen van Ten Hag 51% of meer balbezit, de stand doet er niet toe.
7 0
Zuiderling
Controle is als je de baas bent op het veld maar niet wint. En volgens de professor is controle op het veld belangrijker dan de winst.
12 0
Lazell
Kon wel een AZ statement zijn.
0 0
FSideMaluku
Dat vraag ik me dus ook af.
Het enige waar we TH op kunnen betrappen is een zooi holle frasen. Klinkt allemaal heel interessant, maar het lijkt of hij en wij hele verschillende wedstrijden hebben gezien.
14 0