El Ghazi wil strijd om basisplek niet opgeven

BartVeenstra, 06-10-2016 om 21:05, 14749 views, FOX Sports |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Aanvaller Anwar El Ghazi hoopt nog altijd dat hij snel zijn basisplaats gaat heroveren bij Ajax. De buitenspeler, die donderdagavond in actie kwam namens Jong Oranje, vertelt tegenover de camera's van FOX Sports dat hij zijn kans wil pakken zodra hij die krijgt.

'Je bent een voetbalman, je leeft voor de sport en het is de mooiste baan die er is', vertelt de Ajacied. 'Ik geniet nog elke dag op het veld, ondanks dat het minder gaat, want zo eerlijk ben ik wel. Ik doe mijn best en als je de mogelijkheid krijgt om te spelen, moet je het laten zien', aldus El Ghazi.

Met Jong Oranje kwam de Barendrechter in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Turkije niet verder dan 0-0. 'Ik had wel twee 1000 procent kansen. We hebben goed gespeeld, maar op de een of andere manier wilde de bal er niet in. We kwamen er zeker in de eerste helft goed doorheen, vooral aan de linkerkant, maar hebben het helaas niet afgemaakt.'

Op de vraag of El Ghazi kampte met vermoeidheid geeft hij een ontkennend antwoord. 'Ik ben nog redelijk fit, maar ik zag wel dat sommige jongens er doorheen zaten. Turkije ging druk zetten en kreeg ook kansen. Toen was het pingpong-voetbal, maar ook bij hen viel die goal niet. Het was een zware wedstrijd en er waren zeker jongens die er moeite mee hadden', doelt hij op het feit dat de meeste spelers bij hun club niet spelen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AFCA14JC
Ik ben geen fan van El Ghazi en ik vrees dat hij te kort komt misschien is de spitspositie beter voor hem of linksbuiten zodat bij beter in stelling kan gebracht worden om te schieten... maar wel een ode aan z'n mentaliteit hoor! Zo de hannes man, blijft steeds positief en goede zelf reflectie. Ik zou me toch helemaal opvreten als ik als basisspeler daar op de bank zat, echt opvallend.
0 0
trainerdv
Hij is een randgeval. Ik vraag me af of hij nog veel beter kan/gaat worden... Echt imponerend is hij nog niet geweest en zijn sterkste punten: de ''één tegen één en scorend vermogen zijn nog niet heel waardevol geweest voor ons.
De "Christiano houding" op het veld werkt alleen als je heel goed bent. Anders gaat het alleen tegen je werken.... ik denk dat als hij daar vanaf stapt, hij beter kan worden en wat meer overzicht heeft. Hij speelt toch wel uitsluitend zijn eigen wedstrijd.
0 0
TheTruth
Verkoop hem alsjeblieft, hij word nu nog gezien als talent door clubs in het buitenland. Maar ben ik de enige die in deze helemaal niks ziet? Misschien zou hij op links beter zijn maar op rechts is het helemaal niks. Hij lijdt zoveel balverlies, elke keer als hij de bal aanraakt en gaat proberen te dribbelen raakt bij de bal kwijt, het is altijd hetzelfde: schaar schaar schaar bal (te) ver voor zich uit, bal kwijt.
0 0
johnd
Ik vind nog steeds dat hij gewoon in de basis hoort, vind hem gelijkwaardig aan Traore en heeft een langer contract.
0 -1
TheTruth
Ik niet
0 0
EVH
Komt niet goed.

Verkopen aan de hoogste bieder.
1 -1
mistermiyagi
El Ghazi (fantastisch talent) maar als rechtsbuiten zal hij nooit verder komen als de huidige subtop. (Ac Milan had interesse)

Neee El Ghazi moet inzien dat hij geen rechtsbuiten is maar het lichaam heeft van een spits ook zijn kwaliteiten sluiten daar bij aan en dat hij ongeveer de zelfde kwaliteiten heeft als een Dolberg.
Die jaren jonger is.

El Ghazi kan beter zich op de spits positie richten en verhuurd worden, El Ghazi kan veeeeeel verder komen als spits dan als rechtsbuiten.

Ik kijk meer sporten..neem een Tony Martin (wielrenner) onwijs sterk, dikke benen, voormalig wereld beste tijdrijder/ hardrijder.

Een ideale renner voor Roubaix, Vlaanderen en andere belgische koersen.. potentieel winnaar

Maar meneertje wou ronde ronderenner worden net als Jan Ullrich. Helaas is deze actie verkeerd uitgepakt, meneertje wint niks meer, moest opboksen tegen klimmertjes die 20/30kilo lichter als hem zijn..

Het moraal van dit verhaal is dat sommige spelers niet de fysieke eigenschappen hebben om de wereldtop te gaan halen op hun positie.

er zijn uitzonderingen als een Ullrich en een Ronaldo.
(Ronaldo loopt overigens meer in de spits als Linkbuiten)

0 -7
Ferd
Ik dacht eerst ook dat hij wel een geschikte spits zou zijn, maar vorig jaar bleek dat enorm tegen te vallen. Een echte klassieke rechtsbuiten is hij ook niet. Als ik hem was zou ik me eens proberen te richten op de linksbuiten plek, naar binnen trekken en dan met dat geweldige schot uithalen of anders gaan zoeken naar een ploeg waar hij als rechteraanvaller in een 4-4-2 kan spelen.
1 -1
chrisjuhhh
raar verhaal .
Trouwens El Ghazi op de links buiten , want hij is geen spits .
Weet niet hoe jij een spits zie , maar niet zoals jij omschrijf ,.
1 -2
Jayq
Waar is de tijd gebleven dat we dachten met Kishna en El Ghazi de toekomstige links- en rechtsbuiten in huis te hebben. Dat was zo'n anderhalf jaar geleden.

Kishna wilde concurrentiestrijd met Fischer niet aan en vertrok. El Ghazi kwam een half jaar later in de bekende dip (die vrijwel ieder Ajax-talent na ongeveer een jaar (vaste waarde zijn) doormaakt).

Ik heb eigenlijk altijd wel vertrouwen gehad dat het goed zou komen met El Ghazi, maar hij moet nu wel snel uit zijn dip komen en dit seizoen nog mooie dingen laten zien. Anders schakelt Ajax komende zomer door naar de volgende.
2 0
JohnDylan
Ik denk nog steeds dat El Ghazi veel beter tot zijn recht zou komen als linksbuiten. Hij heeft namelijk een goede stap en vanaf links kan hij vaker met zijn sterke been op doel schieten. Verder heeft hij niet de lichtvoetigheid en explosiviteit die een klassieke buitenspeler nodig heeft ok regelmatig zijn directe tegenstander met de bal aan de voet voorbij te gaan. Momenteel speelt Younes niet geweldig en ik denk dat El Ghazi een goede concurrent voor de Duitser zou zijn. Op rechts kan Cerny dan de concurrentie met Traoré aangaan.
8 -2
Ajacied1989
Bosz ziet hem ook als linksbuiten, op die positie viel hij ook in tegen Standard.
1 0
Koenniiee
Ik denk niet dat dit nog goed gaat komen. Anwar is absoluut niet het type buitenspeler dat Bosz zoekt en zelfs 'in zijn specialisme' - buitenom passeren en voorzetten - blinkt hij niet uit. Dat kon wat makkelijker in de jeugd, op snelheid, fysiek en waar de ruimtes wat groter zijn.

Nu zie je gewoon dat hij heel veel techniek tekort komt voor in de kleine ruimtes, voorspelbaar is en statisch aan de zijlijn blijft staan. Anwar zou heel misschien als back nog kunnen, maar blinkt ook niet echt uit in het snel handelen en goed aannemen, om nog maar te zwijgen over zijn verdedigende capaciteiten. Wat dat betreft denk ik dat hij echt niet veel beter is dan een Dijks, qua facetten als techniek, aannemen, passing, etc. Kortom, afscheid nemen lijkt mij het beste.
2 -3
TheTruth
Mee eens, ik denk ook dat het niks word.
0 0
Lazell
Je zag hem gisteren de bal aannemen en de speler opzoeken, om er vervolgens achter te komen dat hij beter de bal mee in de diepte had kunnen nemen. Als El Ghazi situaties leert in te schatten voor hij de bal heeft, kan hij naar mijn mening nog wel stappen maken en zelfs een prima speler voor Ajax worden (geen top natuurlijk). Het is geen speler zoals Cerny/Younes die aan de bal nog vanalles kunnen bedenken. Hij heeft wel een paar specialiteiten, vooral zijn scorend vermogen.

Hij heeft nog veel te leren, maar ik wil hem nog zeker niet afschrijven.
1 -1
Ajax0317
Als El Ghazi Traoré uit de basis wil spelen mag die wel wat harder lopen
1 -2
Ajax4life16
Ik heb het niet gezien. Was el Ghazi weer zo statisch als bij Ajax? En speelde Bazoer ook nog een beetje goed, creatief ook?
1 -1
Lazell
Heb ongeveer een half uurtje gekeken. Was niet hoogstaand van El Ghazi, maar was wel dreigend. Hij mist ritme en vertrouwen, anders had hij er een paar kunnen maken. Hij kwam wel steeds in de positie.

Vond de hele ajax afvaardiging wel lekker spelen trouwens, wel heel ongelukkig in het afmaken en daar gaat het uiteindelijk wel om.
0 0
afcazeist
bazoer was goed, en zeker creatiever dan verwacht.el ghazi was erg slordig en matig
0 0
Dekoning
Die strijd is al verloren volgensmij
0 0
AJAXTHELEGEND
Anwar moet gewoon blijven knokken ,zijn kwaliteiten komen snel weer boven drijven.
Het hoeft maar één wedstrijd te gebeuren en hij scoort en geeft assists als vanouds !
El Ghazi ,een échte AJACIED !
3 0