[Update] Tubantia meldt verhuur Pierie

ArthurV, 16-07-2020 om 17:05, 12669 views, RTV Oost |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Volgens RTV Oost staat Kik Pierie in de nadrukkelijke belangstelling van FC Twente. Het medium meldt donderdagmiddag dat Ajax ervoor open zou staan om de verdediger te verhuren.

Pierie maakte een jaar geleden voor vijf miljoen euro de overstap van sc Heerenveen naar Ajax. Zijn periode in Amsterdam is vooralsnog niet bepaald een succes te noemen, aangezien hij enkel minuten maakte bij Jong Ajax. Gedurende het afgelopen seizoen kwam Pierie tot 22 optredens voor de beloften. 

Met Julio Pleguezuelo en Xandro Schenk hebben de Tukkers slechts twee centrale verdedigers onder contract staan, waardoor Pierie een welkome aanvulling zou zijn voor de selectie van Ron Jans. RTV Oost benadrukt dat de linkspoot ook volgend seizoen niet hoeft te rekenen op minuten in de hoofdmacht van Ajax.

Update - 17:05 uur (16 juli 2020) Tubantia meldt verhuur Pierie

Volgens Tubantia is het zo goed als zeker dat Kik Pierie komend seizoen wordt verhuurd aan FC Twente. 'FC Twente is niet in staat om transfersommen te betalen. De club wil er naartoe dat er waarde op het veld komt, maar dat zal het komende seizoen nog een lastig verhaal worden.' Pierie heeft in Amsterdam een contract welke loopt tot en met 2024.

Denk jij dat Manchester United met 2-0 wint van Chelsea? Zet in en krijg 9,70 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Liam
Kik is nog steeds maar 19 jaar oud he. Just sayin.
0 0
Mivado
Twente is stiekem best een goed team aan het bouwen dankzij de huurlingen

Fantastische kans voor Pierie dit. Eredivisie en laten zien wat je kant en jezelf doorontwikkelen. Beter dan in KKD.

En anders voor 9 miljoen of meer naar Frankrijk ;)
1 0
036AFCA97
Lees hieronder dat Ajax voor Fosuh-Mensah gaat? Oke, t is maar een gerucht, maar ik denk dat hij best zou kunnen slagen. Groot, sterk, PL ervaring, snelheid. Ik zou het wel aandurven. Denk dat ik hem ook liever zie dan Alvarez. FM heeft meer de uitstraling van een beest dan Alvarez.
2 0
Ozymandias
Fosu-Mensah heeft sinds hij Ajax heeft verlaten niet meer als centrale verdediger gespeeld en zou positioneel veel moeten leren voor die positie. Alleen heeft hij de explosiviteit om positionele fouten goed te kunnen maken. Sánchez was positioneel ook slecht maar had die explosiviteit ook waardoor zijn positionele fouten minder problematisch waren.
1 0
Liam
Maar als hij zo weinig gespeeld heeft....dat is toch wel een probleempje. Ik zou gewoon Riedewald terughalen. Is in de kern een prima speler met een fijn linkerbeen.
0 0
Jeroen127F
Verdedigend zijn wel versterkingen nodig
1 0
markk
Heerenveen > Twente > Ajax, laatste keer toen een speler via Heerenveen en Twente bij Ajax terecht kwam pakte het ook niet verkeerd uit dus wie weet.
2 0
Jojo49
magallan dan ook maar naar twente .
1 0
fc Barcelona_ke
Gewoon de contract ontbonde! Geen club die bereidt voor 3 mln betalen voor hem!
2 0
Web
Goede zaak
ik vond Hem bij Heerenveen goed
Sterk in de opbouw, maar daar zie je weinig van terug
Wie weet pakt het goed uit. En komt het nog goed
1 0
Adios
De De Boer route dan maar!
3 -2
Web
Laten wij het hopen
0 0
Freddy
We moeten iig nog van een flink aantal spelers af (tijdelijk dan wel niet definitief)
4 0
Flipper33
Vooral van de middelmaat en die lopen er nog genoeg
1 0
DrFootball
Door het extreme drukke programma heb je waarschijnlijk veel spelers nodig.
0 0
DeKenner
De goed nieuws berichten stapelen zich op. Overbodige spelers verkocht of verhuurd (met kans op een completere speler terug) of worden in de etalage gezet (voor een verhuur). De spelers die zijn gekomen zijn nuttig (Stekelenburg) of ogen als hele leuke verrassingen. Onana nog een contractverlenging geboden.. Overmars is de man!
3 -1
eros
Prima club voor m. Net als Botman straks voor 9 miljoen weg?

Met Menig, Cerny, Lange en Pierie gaat t ajax gehalte redelijk omhoog.
Ekkelenkamp, Eiting, Danilo, Johnson, Jensen, Kotarski een optie?
2 0
wladimir
FC Twente is in potentie een club die zich kan mengen in de top 5. Eigenaar van een groot stadion, hondstrouw publiek en interessante sponsoren in de regio. Als Ajax wat spelers verhuurt is Twente snel op dit niveau en worden de Ajax spelers beter. Er is een sterke vijfde club nodig voor de coëfficiënten. Standaard Champions League voor de kampioen.

Ajax
PSV
AZ
Feyenoord
FC Twente
1 0
vdhaas
Ajax stuurt wel de 3e/4e keus per positie die kant op he. Dan word je geen vijfde
0 0
AjaxDaniel
Klopt. Qua aanhang en dergelijke duidelijk de 4e club van Nederland, en een stuk groter dan AZ op dat gebied. Alleen probeerde ze de snelle weg naar de top te bereiken maar dat is ontzettend mislukt zoals iedereen weet. Daar zijn ze nu nog steeds puin aan het ruimen.
0 0
Westerpark1982
Gerucht gaat dat Ajax in gesprek is met Timothy Fosuh Mensa van Man U. Zal Veltman gaan vervangen als RCV. Eindelijk eens wat snelheid achterin. Wordt gemist sinds Sanchez en de Ligt..
5 -3
Rockpotje
Jezus dan ga je er even drie stappen op achteruit. Zou een hele slechte zaak zijn.
0 -3
Amp
Waar staat het gerucht? Had fosu mensah trouwens niet verlengd bij man u? Lijkt me niet dat ajax miljoenen gaat neertellen voor iemand die vanuit een blessure nauwelijks heeft gespeeld op niveau en daarvoor ook nauwelijks goed heeft gepresteerd.
2 0
Westerpark1982
TFM vanavond in de basis bij Man U!
0 0
AjaxDaniel
https://ajax.supporters.nl/forums/reacties/5/8/22/Nu-nog-twee-nieuwe-spelers?-Maar-wie?#reactie1181

Hier staat het gerucht. Je moet het met een flinke korrel zout nemen hoor, want het is een anoniem persoon die het meldt. Blijkbaar wist deze persoon echter al op 1 juli dat Ajax Kudus wilde halen.
2 0
BillSplate
Dat had ie idd wel goed zo te lezen.

Overigens nog nooit van die site gehoord..
0 0
AjaxDaniel
Ik ook niet.
1 0
AjaxDaniel
Serieus? Ik zei 2 jaar geleden al dat we hem moesten halen. Nu is de situatie wel anders natuurlijk, hij heeft amper gespeeld in die 2 jaar. Nog altijd pas 22 jaar oud. Als je hem voor een paar miljoen kan oppikken zou ik het doen.
4 0
Westerpark1982
Was natuurlijk vorig jaar al sprake van. De telegraaf meldde het toen al, maar toen raakte hij ineens behoorlijk geblesseerd. Inmiddels al een paar maanden fit en speelt zijn wedstrijdjes bij de reserves. Als hij niet te veel moet kosten zou ik het ook gelijk doen. Zag laatst een filmpje van een wedstrijdje net voor Corona en toen maakte hij een sprint... Michael van Praag zou zeggen. In druk wek kend! Echt een beest..
2 0
Ajax1969
Mag hopen van niet, die staat mede door blessures al heel lang stil.
0 -1
wladimir
Zonde van het geld. Veltman is nog niet weg. Schuurs en Alvarez kun je afschrijven. Timber is ook serieus op de deur aan het bonken. Zo goed is die Fosu Mensa niet eens.
0 0
Flipper33
1 ding is zeker Ajax is achterin zeer zwak en traag daar moeten ze echt wat aan gaan doen !
1 0
PetrosQ
Kan mij het moeilijk voorstellen. Dan moet er wel een oplossing komen voor Alvarez en Schuurs. Daarnaast klopt Timber ook op de deur. Dat wil je niet in de weg zitten met een aankoop, al is het een voornamelijk Ajacied.

Fosuh Mensa heeft ook veel als back gespeeld, mogelijk dat ze hem zien als vervanger van Dest?
0 0
PeterVKV
Wordt wel dun in de breedte aan de verdedigende linkerkant. Als Nico vertrekt alleen Blind en Martinez.... J.Timber kan ook links centraal. Ze zullen Magallan dan wel houden als backup voor lcv....wie weet
0 -2
Liam
Is Botman officieel al weg?
0 0
xstaniox
Goede zaak dit.
Zoals Moses hieronder zegt, in ieder geval Ekkelenkamp nog proberen te verhuren (desnoods aan een andere club), is vooralsnog niet goed genoeg voor Ajax 1 en zou een volgende Botman kunnen worden.
Kotarski verhuren zou ook geen verkeerde optie zijn.
2 0
Hollister
Johnsen en Jensen en Labyad?
1 0
xstaniox
Johnsen en Labyad verkopen, Jensen verhuren.
1 0
MosesD
Zou naast Pierie ook Ekkelenkamp en Lang verhuren. En dan een clausule inbouwen dat ze niet tegen ons mogen meespelen. Kijken hoe de reacties zijn. Maar voor de ontwikkeling van deze 3 prima.
2 -1
Hollister
Dat mag volgens mij niet... dat kan je geloof ik niet zo vastleggen.. en terecht is ook een vorm van competitievervalsing
0 0
JariJari
Dat mag inderdaad niet contractueel maar kan uiteraard wel volgens een gentleman's agreement.

Als je hem wel opstelt huur je nooit meer een speler van ons.
0 0
jutter
Daar ben ik het zeker mee eens. Zodat dat soort spelers je niet de das om kunnen doen, zoals ene Vertonghen bij Waalwijk jaren geleden! In Engeland, zeker in die PL , wordt die eis wel door de verkopende club in het eigen land gesteld aan de club die de speler huurt, en is daar dus gemeengoed!
0 0
RusselWestbrook
Dat is in Engeland, voor zover ik weet, gewoon verplicht.
0 0
vdhaas
En het is heel vreemd. Club als Manchester City kan best wat kwaliteit bij mindere ploegen injecteren en alleen de concurrentie heeft er last van. Ik vind het competitievervalsing.
0 0
Joseph
Lang zou ik niet laten gaan. We hebben weinig opties met aanvallende middenvelders, ik verwacht ook niet dat Kudus de stap naar de basis al kan maken.
0 -1
Web
Lang wel?
Grapje?
Wat zien ze hier toch in Lang
1 0
jutter
Danilo dus bij een andere Ned. club, en niet Twente.
0 0
Hollister
dacht dat laatste Danilo verkocht kon worden voor 6 miljoen... Amerikaanse club?
0 0
BillSplate
Bron?
0 0
ram
Als dat zo is, zou ik dat meteen doen. 6 miljoen voor Danilo is echt een enorm bedrag.
1 0
xstaniox
Wat heeft een CV met een spits te maken?
Of wil je die twee per se tegenover elkaar hebben?
0 0
fc Barcelona_ke
waarom wordt niet bij FC Twente?
0 0
jutter
Voor de ontwikkeling van de spelers, in dit geval Danilo en Pierie, is het natuurlijk beter dat ze door een ED club worden gehuurd. Financieel is het niet bijster interessant, hoogstens een paar ton, om die spelers te verhuren aan een club binnen Nederland omdat die clubs financieel nauwelijks hun broek kunnen ophouden. Het is bovendien nog de vraag of genoemde spelers basisklanten worden bij dat Twente, zie o.a. vrij recent nog met Cerny en Johnsen bij resp. Utrecht en P.E.C. Zwolle. Genoemde Johnsen schijnt overigens al weer terug te zijn bij Ajax. Waar zijn speeltijd waarschijnlijk tot een minimum beperkt zal blijven, mag je aannemen.
1 0
Ronaldinho020
Noem je er ook wel 2.
0 0
DeWijsneus
Overmars geeft even gas voordat hij op de jetski springt en vakantie gaat vieren.
0 0
wzawzdb91
Als Pierie en Botman weg gaan moet er ook wat bij. Tagliafico gaat ook nog wel weg.

Dus ik zeg (alweer) - Vertonghen!

Blind mooi naar zes. Kan je lekker met twee aanvallende middenvelders voor hem spelen. Daar heb je de spelers voor.
0 -2
PetrosQ
Ik zie liever Martinez op 6 dan Blind. Brengen aan de bal even veel, maar Martinez is veel sneller. Blind wordt overlopen op het middenveld.

Bij een vertrek van Tagliafico moeten ze voor Wijndal gaan. Dan kan Martinez LCM blijven, een tweede optie voor linksback zijn en als vervanger voor eventuele blessure van Blind fungeren.
1 0
zivkabrimovic
Helemaal mee eens.
0 0
xstaniox
Voor Botman heb je in principe geen vervanger nodig, die zat vorig seizoen immers ook niet bij Ajax 1.
Pierie zat regelmatig op de bank, ook niet meer niet minder.

Dus zolang Tagliafico nog niet weg is, zou je in jouw geval Vertonghen als bankzitter halen.
0 0
Ozymandias
Vertonghen is vandaag de dag niet goed genoeg voor Ajax. Hij is zowel positioneel matig als traag waardoor hij niet met veel ruimte in zijn rug kan verdedigen.
3 -1
jutter
Mee eens. Die drive en snelheid die hij in zijn Ajax periode had heeft hij niet meer. Is inmiddels wat ouder geworden natuurlijk en na slopende jaren in de PL gaan die dubbel tellen. Ajax heeft in het verleden diverse slechte ervaringen op gedaan om dat soort spelers terug te halen (m.u.v. van Rijkaard dan in 1995) maar dat was de bekende uitzondering op de regel, niet aan beginnen dus!
1 0
RuffRhythim
Dat Twente heeft zo onderhand meer gehuurde spelers dan contractspelers
1 0
DrFootball
Laten we hopen dat het waar is en dat deze jongen gewoon 30-40 wedstrijden kan spelen komend seizoen bij Twente. Denk dat hij verdedigend het niveau voor Ajax mist. Hopelijk kan hij het komend jaar een mooie transfer verdienen. Bij Ajax zie ik het hem niet redden.
1 0
Hagmag
Pierie moet ook in de etalage. Supermiskoop.
3 -3
Drukwerk1968
Voor 5 miljoen was het op basis van zijn kwaliteiten geen super miskoop. Je moet niet zo overdrijven. Bruma van PSV is een grotere miskoop.
1 0
blessure
Aankoop nooit begrepen.
is meer aanvallende middenvelder, dan verdediger.
0 -3
xstaniox
Pierie een aanvallende middenvelder?
2 0
Vertonghen
Haha deze begrijp ik ook niet zo goed.
Neemt niet weg dat dit op geen manier een potentiele Ajax 1 cv is.
Echt een onwaarschijnlijke aankoop, jong Ajax opvulling met een pijnlijk prijskaartje.
1 -1
Rockpotje
Nu ben ik toch benieuwd of er nog een linksbenige verdediger komt. De Botman-deal zal nog wel doorgaan en Tagliafico zal niet blijven. Dan heb je met Blind en Martínez maar twee spelers voor twee posities.
1 0
Hollister
En als Botman en Veltman vertrekken? dan moet er ook zowel een LCV als RCV bij komen.. alleen met Timber en Schuurs kan je het seizoen niet in gaan... dat heeft vorig jaar uitgewezen.. die moeten beiden nog stappen maken...
1 -1
Ozymandias
Het zou absurd zijn als Ajax een rechtercentrale verdediger kopen terwijl ze Schuurs en Jurriën in huis hebben. Natuurlijk moeten beide nog stappen maken maar dat zal ook gelden voor een speler die Ajax van buitenaf zou kopen. Schuurs en Jurriën hebben beide het niveau waarop ze bij Ajax een echte kans horen te krijgen.
0 -1
Hollister
Absurd? Jij blijft maar bezig he? Ajax wil aanhaken bij de Europese Top... Schuurs is vorig jaar een aantal keren de fout ingegaan.. zowel in de competitie en CL.. hoezo denk jij dat hij er dan nu WEL klaar voor is..? Timber heeft geloof ik 1 wedstrijd RCv gespeeld... denk nou eens na met altijd dat geneuzel over eigen jeugd... beiden zijn nog niet van het niveau wat Ajax nastreeft... klaar.. potentie? absoluut, klaar? nee.. dus moet er een nieuwe speler aangetrokken worden die er meteen kan staan... Alvarez kan je ook niet mee op de mdeenlijn spelen .. te weinig snelheid.. hoogstens op 6
0 -1
Ozymandias
Ajax kan niet aanhaken bij de Europese top door spelers te kopen. Ze kunnen alleen af en toe tijdelijk aanhaken door talentvolle spelers op te leiden tot spelers die Ajax op Champions League niveau op sleeptouw kunnen nemen. Zoals ze vorig seizoen tijdelijk konden aanhaken doordat Ziyech, De Jong en De Ligt hun ploeg op Champions League niveau op sleeptouw konden nemen. Ziyech was nog lang geen Champions League waardige speler toen hij naar Ajax kwam, De Jong was nog niet eens doorgebroken bij Willem II en De Ligt speelde sinds hij negen jaar oud was bij Ajax. Hou nou toch eens op met dat absurde idee dat Ajax door middel van aankopen bij de top van Europa aan kan sluiten. Probeer in godsnaam te leren van de lange prachtige historie van de club waar je een fan van bent...
1 -1
Hollister
Onzin .. of denk jij dat we door onze eigen jeugd vorig jaar bijna de Cl finale hebben gehaald? Jij blijft gewoon je eigen ingestampte visie maar herhalen hier.. compleet ongegrond.. Martinez, Nico, Promes, Tadic en Blind zijn gewoon hele prima aankopen geweest die zorgden voor de balans die nodig was en miste...
Vertel jij mij even Ozy: spelen Real, bayern, Barca en Liverpool ook allemaal met 3 a 4 jeugdspelers van 18 jaar... doe eens normaal man.. jij kent gewoon de filosofie van Ajax niet... of .. jij interpreteerd die compleet verkeerd.
Bij Ajax moeten gewoon de beste 11 spelen ongeacht hun leeftijd en bij gelijkwaardigheid van spelers kiest Ajax voor eigen talent... maar is dat niveau niet aanwezig dan heeft men de middelen tegenwoordig om die kwaliteit van buiten te halen... 100% zekerheid... nee maar wel logisch meer zekerheid dan met 4 a 5 jeugdspelers spelen.
Als we jou trainer maken dan zou jij rustig in de Cl spelen met Eiting Gravenberch, lang en Schuurs tegelijk in de basis toch? Kijk daarom is mijn mening dat jij teveel bent doorgeslagen met dat begrip 'eigen jeugd eerst".. wij zijn geen probeerelftal.. het gaat om miljoenen en status..
0 0
Ajax1969
Het financiële verschil met de Europese top is door de Coronacrisis alleen maar groter geworden. Aanhaken is onrealistisch. Ajax moet streven om de beste van de rest te worden, waardoor ze af en toe een uitschieter kunnen hebben, zoals vorig jaar. Als ze dat voor elkaar krijgen zou ik het echt heel knap vinden. Dat betekent wel (bijna) elk jaar CL, maar het ene jaar beter dan het andere jaar.
1 0
Ar
De Ligt is ook een aantal keren de fout in gegaan. Zowel bij Ajax als Juventus.
1 0
funnymountain
Heeft de kans niet gehad. Misschien voor de linksback positie in de toekomst ?
0 0
MaximilianRosse
Van mij mogen er meer spelers naar Twente toe. Ik denk dat Lang (een heel jaar), Ekkelenkamp, Danilo en Pierie, prima bij Twente kunnen spelen. Goed voor de ontwikkeling van die gasten en bij een goede ontwikkeling kan je ze voor een goede prijs verkopen (Botman scenario) of behouden.Een win win situatie.
0 0
Ronaldinho020
Denk dat Lang prima kan aansluiten bij 1 aankomend seizoen.
2 -1
Hollister
Waarom alleen naar Twente.. die hebben geen geld.. verhuur ze dan aan clubs als Sparta, Groningen, Heerenveen
0 0
Van Reenen
Goed idee? Die clubs hebben ook geen geld.
0 0
MaximilianRosse
Kan ook. Het is maar een voorbeeld. Huursommen liggen voor dit soort jonge spelers nooit heel hoog, dus veel wijzer qua geld wordt je er niet van.
0 0
Hollister
twente is de armste club van de eredivisie momenteel..... laat ze dan lekker spelen bij Sparta waar wij een samenwerking mee hebben en anders zijn er nog wel een paar die ik het meer gun
0 0
DeKenner
De samenwerking met Sparta heeft puur te maken met de jeugd, verder zijn we elkaar niets verplicht. En Ajax heeft al duidelijk gemaakt liever niet te verhuren aan clubs die op kunstgras spelen. Twente arm of niet, ze hebben een prima stadion met een fanatiek publiek. Prima ambiance om je in verder te ontwikkelen.
1 0
Hollister
dat weet ik ook wel dat het alleen met de jeugd te maken heeft, voor mij komt dan ook nog zoiets als de gunfactor... Sparta is een traditionele club met prima visie en jeugd en als het kunstgras verdwijnt zullen denk ik meer Ajacieden liever onze talenten daar naartoe zien gaan dan dan twente...
0 0
fc Barcelona_ke
Goede speler, maar past totaal niet bij ons. Psv had hem kunnen goed gebruiken. Succes bij twente
0 0
Hollister
Komend jaar zou PSV ook niets aan hem hebben.. ik hoop dat ze hem zelfs willen overnemen voor 3 miljoen... haha.. dubbel geluk.. die gaat met de nieuwe speelwijze daar ook door de mand vallen.
0 0
insectenverdelg
Blijf t een onbegrijpelijke aankoop vinden. Na een jaar Twente is hij ook niet goed genoeg. Als je er nog 2 miljoen op kan pakken, direct doen.
2 -6
AFCA-B93
Ik niet. Voor die 5 miljoen is het een prima gokje voor een jonge en toch talentvolle speler. Zelfde geldt voor Schuurs en Scherpen. Mocht het niet uitpakken zoals we willen, dan verkoop je ‘m later weer voor meer, of als het een beetje tegen zit iets minder dan het aankoopbedrag. Het is nou ook niet alsof Kik een andere jeugdspeler in de weg loopt ofzo
0 0
insectenverdelg
Schuurs zie ik t duidelijk wel in, maar Piero dus net. Vraag me echt qqf, behalve zn inspeelpass, waarop hij gescout is. Ook bij Heerenveen was zijn positionering en felheid te weinig. Kwam hij verdedigend te vaak tekort. Dan vind ik 5M gewoon veel geld.
1 0
xstaniox
Pierie gold zeker in zijn Heerenveen tijd als een veelbelovend talent.
Als Ajax het Bayern van Nederland wil worden, moeten ze dit soort spelers gewoon halen.
Beter direct van Heerenveen voor 5 miljoen, dan voor 20-25 miljoen van PSV of AZ kopen. (De Dortmund variant van Nederland)
0 0
insectenverdelg
Ik vond dat hij bij Heerenveen onterecht opgehemeld we4d. Hij gaf af en toe een geweldige pass, maar in verdedigend opzicht liet hij daar ook al veels te veel steken vallen. Riep toen al dat bij Heerenveen benoemd wordt wat goed gaat, maar bij Ajax de fouten en dat hij dan nog niet jarig zou zijn.
0 0
Hollister
Zou een zeer goede beslissing zijn... lekker zijn oude niveau laten halen... potentie heeft deze jongen namelijk echt wel... maar niet voor het spelletje wat Ajax speelt... hij heeft daarvoor te snelheid, handelingssnelheid en is taktisch zeer matig... alleen een prima inspeelpass...
met 40 m ruimte in de rug is hij heel erg kwetsbaar... bij een ploeg die met de laatste linie speelt rond de 16 m kan hij zeer nuttig zijn... hopelijk kunnen we hem straks verkopen voor het bedrag wat hij ook gekost heeft... was zeker een poging waard.. helaas pakte dat niet goed uit
0 -1
Lazell
Wat is het ook een drama bij Twente... Moet echt een wonder gebeuren willen die niet degraderen.

Jammer dat ooit zulke stabiele subtoppers/middenmoters zo ver zijn afgegleden. Groningen, Heerenveen, NAC, NEC en ook Twente.
0 -1
AFCA-B93
Natuurlijk moeten we niet vergeten dat Kik al behoorlijk wat potjes in de Eredivisie heeft gespeeld bij Heerenveen. Ben wel blij dat hij met Ron Jans een trainer heeft die toch relatief ver van het eigen doel af wilt voetballen waarmee er dus ruimte achter de verdediging ligt. Succes daar Kik!
0 0
AjaxDaniel
Mooi zo, ruimte maken voor de aankomende talenten in Jong. Daarnaast heeft Pierie ED speeltijd nodig. Wellicht wordt het nog wat en anders verkoopt Ajax hem voor een paar miljoen.
2 0
Bjorn
Het beste voor zijn ontwikkeling. Botman scenario waarin we hem kunnen slijten of een stormachtige ontwikkeling waardoor hij alsnog een kans kan krijgen in Ajax 1.
2 0
MaximilianRosse
Dan hoop ik zelf op een Botman scenario. Ben zelf niet kapot van Pierie en denk ook niet dat hij ooit goed genoeg zal zijn voor Ajax.
3 0