AD bevestigt: Ajax hengelt Antony binnen

BartVeenstra, 15-02-2020 om 08:20, 59258 views, Algemeen Dagblad |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het Algemeen Dagblad heeft het laatste nieuws uit Brazilië snel weten te bevestigen: 'Ajax hengelt Antony binnen', schrijft Ajax-watcher Freek Jansen van de ochtendkrant op Twitter. De journalist meldt dat de Braziliaanse aanvaller in de aankomende zomer voor een recordbedrag overkomt van São Paulo FC.

Ajax wilde Antony in de afgelopen winterse transferperiode al halen, maar bereikte toen geen akkoord met São Paulo FC. Directeur voetbalzaken Marc Overmars wilde de Braziliaan echter per se binnenhalen en gaf in de afgelopen weken dan ook niet op. Deze week raakten de gesprekken met de Brazilianen in een stroomversnelling, zo valt te lezen.

Het Algemeen Dagblad schrijft - op basis van Braziliaanse media - dat Antony voor een bedrag van twintig miljoen euro overkomt. Dat bedrag kan door bonussen oplopen tot 25 miljoen euro. Ajax slaat met deze transfer een grote slag, want de Amsterdammers waren niet de enige club met interesse. Ook Borussia Dortmund en Manchester City lonkten naar het Braziliaanse talent.

De Telegraaf heeft zojuist ook bevestigd dat Ajax akkoord is met São Paulo FC over Antony. Volgens de krant betaalt Ajax maximaal 28,8 miljoen euro voor de Braziliaanse aanvaller.

Denk jij dat Ajax met 5-0 wint van RKC Waalwijk? Zet in en krijg 7,90 keer je inzet terug!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ajaxrulesz
Dit is een speler die iets kan met de bal aan de voet. En heeft zelfs een passeerbeweging voor zijn tegenstander. Zon speler heeft Ajax helemaal niet!!. Wordt meteen een openbaring hier en basisspeler ben ik van overtuigd, heeft niemand in onze voorhoede!. ben nu al Antony-fan.
0 0
RaynoFischer
Ik zag dat hij nu al vader is, hopelijk krijgt hij niet met dezelfde problemen als Alvarez te maken dat hij voor zijn gezin naar bijvoorbeeld Londen moet
0 0
Eastwood
Ze zijn er vroeg bij, die rakkers.
0 0
Bky
Alvarez heeft in tegenstelling tot Antony een veel groter probleem, namelijk dat hij niet kan voetballen.
2 -7
Ozymandias
Zelfs als het doemscenario uitkomt en behalve Ziyech ook Tagliafico, Onana, Neres, Vd Beek en Dest vertrekken heeft Ajax met zonder verdere aankopen met Kotarski; Mazraoui, Schuurs, Blind, Castillo; Marin, Tadic, Martínez; Antony, Troaré en Promes toch al een basiselftal waarmee ze kampioen horen te worden. Natuurlijk zal Ajax er kwalitatief op achteruit gaan wanneer de beste spelers vertrekken maar het verval zal volgens mij veel minder groot zijn dan sommige mensen hier op AjaxShowtime denken.
3 -1
Bky
Ik verwacht dat Tagliafico en Neres blijven.
1 0
Ozymandias
Ik verwacht dat Neres blijft (omdat hij dit seizoen weinig heeft gespeeld) maar ik denk dat er wel een Europese topclub voor Tagliafico zal komen. Linksbacks van zijn kaliber zijn namelijk zeldzaam.
3 0
AlexLitmanen10
Naast Ziyech is Tagliafico de speler die de transfer het meest verdiend (ook met zijn leeftijd) .
Ik hoop dat Neres blijft maar vrees een transfer naar bijv. Dortmund (als vervanger voor sanches)
0 0
Superjodeuh
Toch zie ik Nico nog wel een jaartje blijven. Heb bij hem het gevoel dat hij het oprecht naar zijn zin heeft hier
3 0
Suarez16_
Wanneer is Neres weer eens fit dan?
0 0
Cupmetgroteoren
Het is nogal een vreemde gang van zaken. Ajax verkoopt Ziyech voor 40m. Daar gaan waarschijnlijk nog wat fees vanaf etc. Koopt Anthony voor 30 miljoen (inclusief tekengeld etc.). Wat blijft er dan nog van wist over van de transfer van Ziyech, ook gezien het feit dat je niet 100 procent voordat kan weten dat Anthony gaat slagen. Het is een beetje tricky business dit. Achteraf gezien zeg je: Ziyech had voor minimaal 50m verkocht moeten worden. Ziyech zelf zou er niet eens moeilijk over hebben gedaan, gezien hij eerder zei dat ie Ajax een goede transfersom gunt.
0 -6
Van Reenen
Vorig seizoen zijn Matthijs vor 85M en Frenkie voor 75M euro verkocht. Ik zie het probleem niet zo.
0 0
ajaxdordtt
S'avonds altijd kouder dan buiten.
0 0
Libero
Anders reken je gewoon 20 mio tekengeld met die dikke duim van je. Zo kan je iedere transfer wel kapot lullen met een beetje fantasie. Dan weerleg ik dat weer, want Ziyech heeft al Ajax 160 miljoen opgeleverd door sportieve prestaties en de Ligt, de Jong beter maken en dan heb ik het nog niet eens over de 140 mio die Neres en Donny meer waard zijn door hem. O ja, Onana die bleef doordat hij bleef gaat ook 95 mio opbrengen.
En Antony is nu al 60 mio waard doordat hij voor Ajax gaat spelen.
1 0
Bky
Wat wil je nu zeggen?
0 0
Ozymandias
Wat heeft de transfer van Ziyech met de transferfer van Antony te maken?
1 0
krachtpatser66
Klopt. Het staat er los van. Antony was denk ik zo wie zo gekomen, ook al was Ziyech niet weggegaan.
0 0
MM1974
En dan volgend jaar een telefoontje,komt niet
0 0
MickS
en nu maar hopen dat iedere supporter wat geduld durft te hebben en hem de tijd gunt om te wennen en te leren. Veruit onze duurste aankoop ooit is namelijk nog maar 19 en zal écht nog wel zijn fouten maken.
1 0
Joseph
Zou natuurlijk geweldig zijn als dit een succes wordt, dan zou Ajax 2 talenten naar het nationale elftal van Brazilië gebracht hebben, dat gaat daar dan ook opvallen.. Kun je nog makkelijker die jongens deze kant op halen.
1 0
Bensco
Ik schat hem op hetzelfde niveau als Martial in. Ik zou me vooral niet te druk maken om zijn transfersom, dit zijn immers de bedragen die je voor dit soort spelers neerlegt tegenwoordig.
2 0
Cupmetgroteoren
Wel als je ziet dat ziyech maar voor 40m is verkocht. Dan is er nauwelijks winst gemaakt op de transfer van Ziyech.
0 -4
Bensco
Valt wel mee denk ik. Voor mij is ziyech ook 100 waard maar Ajax zou meewerken aan een transfer voor hem. Bovendien is het altijd lastig onderhandelen met die PL clubs want die gooien het automatisch op het niveau verschil tussen de PL en de ED.
0 0
krachtpatser66
Onzin. Helemaal niet. Deze transfer staat helemaal los van de transfer van Ziyech. En het bedrag voor Hakim is een mooi bedrag. Helemaal als je weet, dat hij vorig jaar weg kon voor maat 30mlj. Dan is dit dit 15mlj winst.
0 0
Bky
Ik vergelijk het liever met de transfer van Lamprou, die vertrok transfervrij, dus we maken 28 miljoen verlies op deze transfer.
0 -1
Bensco
Jij denkt dat hij het niet haalt?
0 0
Bky
Lamprou niet nee.
0 0
AFCAjax
Eerst werd voor mij hier het beeld gevormd dat dit een nieuwe wereldtopper is en dat we hoogstwaarschijnlijk hem mis gaan lopen, maar nu hij waarschijnlijk binnen is word het beeld gevormd dat we er niet veel van moeten verwachten dat we em eerst nog een hele opleiding moeten bieden voor ie eventueel wat word etc. Alles behalve wat ik zou verwachten voor 20-30 miljoen.. maarja we zullen zien wat ie gaat presteren.
2 -2
AFCA.
Waarom willen mensen Ihataren? Zelf hebben we Gravenberch, Unuvar, Taylor, Jensen in dezelfde leeftijdscategorie op dezelfde positie. Investeer die 25 miljoen liever in een echt goede CV voor naast Blind of een keeper.
3 -1
Web
Mag toch hopen dat je wel ziet dar Ihataren een groter talent is dan Gravenberch?
Taylor is een heel andere voetballer, andere kwaliteiten
Als Unuvar er aan toe is, verkoop je Ihataren weer voor een mega bedrag
De tijden dat ze tot rond de 25 jaar bij Ajax blijven is toch al voor bij
En laat Gravenberch eerst maar eens tekenen, moet ik nog zien
1 0
AFCA.
Unuvar is er over 1 seizoen klaar voor. Dus je haalt een 17 jarige Ihatarem voor 30 miljoen om hem op zijn 18e weer te verkopen?

En Raiola doet moeilijk met Gravenberch en het bijtekenen. Dus waarom wil je Raiola nog een keer in huis halen met Ihataren?
1 0
Mazraoui
Zelfde argument vroegen mensen zich af waarom Overmars Frenkie wilde halen van Willem2 met Nouri, Van de Beek en Eiting op het middenveld zelfde leeftijdscategorie
2 0
Van Reenen
Misschien gelijk maar Christian Ferreira contracteren uit Argentinië. Een geweldige CM met Gravenberch op rechts en wellicht Marin links. Als Nico vertrekt, kan Martinez daar spelen.
0 0
FreddyAX
Hopelijk is dit een voltreffer, het is moeilijk om aan de hand van een paar filmbeelden te kunnen zien wat deze jongen wel en niet kan.

Vermoedelijk zal er wel een storm van kritiek zijn als hij in zijn eerste wedstrijd niet minstens twee keer scoort van al die kenners zoals bij VI, Rondo, Studio voetbal en niet te vergeten hier op A.S.
2 0
Van Reenen
Wat ik trouwens wel prima heb kunnen zien op het 1e filmpje (2e filmpje bijna een kopie van het 1e filmpje) dat er een hoop slagers rondlopen in Zuid-Amerika. Er lopen er ook een aantal bij Getafe heb ik vanmiddag gezien in Barcelona.
0 0
GvanderK
Ajax vertegenwoordigd over een aantal jaar de nationale elftallen van Oranje, Zuid en Centraal Amerika :)
0 0
Ruff Rhythim
Ik geloof dit pas als afca_sittard dit bevestigt...
8 -1
Juichtoon
Ja die is carnaval vieren. We zullen even moeten wachten.
2 0
FrankBeton
Antony, Giovanni, Ihattaren.


Dromen mag
3 -1
ajaxdordtt
Je droomt wel over veel tienerjongens...
6 -1
Redrum
Haha ja dat is wel iets om in de gaten te houden.
1 0
Jan Doedel
Haha zoals gewoonlijk weer geweldig ;-)
1 -2
mvdk
Welkom bij AFC Ajax!
1 -3
MPAjax
oudere spelers zoals 21 met dezelfde potentie vind men te duur in aankoop en contract kosten, dat is het dus dan komen ze bij jongere jongens uit
0 0
ajaxdordtt
Was maar een grapje boys.
0 0
Eastwood
Klap geld voor Antony. Maar wie weet wat Overmars achter de schermen nog meer heeft bedongen. Voorrang bij toekomstige talenten aldaar?
2 -1
Kokakola
lekkah
0 0
Gecko
Wat zal ihattaren moeten kosten?
3 -3
Superjodeuh
Ben bang voor ons 30m . Voor andere clubs ~20m
0 0
Soccerskins
Ondanks dat hij nog een jeugdcontract heeft, denk zo’n 20/25 miljoen.
0 -1
ajaxdordtt
Zal aan zijn EK liggen, gaat daarvoor geen keuze maken denk ik.
0 0
Soccerskins
Ik denk niet dat Ihattaren dit EK al van grote waarde zal zijn voor het Nederlands elftal.
1 0
ajaxdordtt
Ik ook niet. Hij zelf wel.

“Als ik zo doorga en op het EK al mooie dingen kan laten zien, dan kun je zeggen dat je je al met de besten van Europa kunt meten. Als er dan komende zomer al een mooie club voorbijkomt… Sommige kansen kun je niet laten lopen.
2 0
Soccerskins
Tja, hij heeft geen ongelijk. Als je op het EK/WK goed presteert dan staan de clubs al snel voor je in de rij. Al denk ik niet dat hij hier veel kans voor gaat krijgen dit jaar.
0 0
Gecko
Ziyech weg voor 40. Nieuwe Braziliaanse speler en 100% rechten Neres
Goed gedaan Van onze Marc
Marc netto kan nu niet meer Lol
1 0
AjaxAmsterdam
Marc bruto dan maar?

Bruut is hij in mijn ogen zeker!
1 0
FrankBeton
Next stop voor Overmars, Giovanni ??
0 0
fc Barcelona_ke
Als giovanni komt, zal hij voor 019 of jong ajax spelen.. die jongen heeft nog geen potje gespeeld voor 1e elftal van braziliaans clubje
1 0
036AFCA97
Ik hoop Ihattaren.
1 -1
Intec
Gaat niet gebeuren nooit niet.
1 -2
Juichtoon
Waarom niet. Cruijff ging ook naar Fnoord en Wim Jansen naar Ajax.
0 0
MosesD
'nooit niet', oftewel gaat gebeuren. :-)
1 0
Joseph
Die jongen heeft een jeugdcontract en heeft een ongelofelijke partij rommel om zich heen staan.

Als ik een ambitieuze voetballer was, die daarnaast financiële onafhankelijkheid wilt, zou ik het wel weten.
0 0
FrankBeton
Ik hoop beiden
0 0
Gecko
Zonde van al het geld voor Marin en Alvarez. hoop dat dit een betere aankoop is
2 -2
oxxer
Betere scouting en trainers geen aankopen meer laten doen, ETH wilde Marin en Labyad heel graag hebben.
5 -2
Bky
Labyad is tenminste iemand die nog in het spel zou passen, maar denk niet dat hij het niveau heeft.
1 0
Amsteraaij
Labyad moet je vertrouwen geven. Draaide heel goed mee in het korte combinatie spel voordat ie geblesseerd werd. Ik denk nog steeds dat hij kan slagen.
7 -1
ajax1981
Labyad moet je beoordelen op de wedstrijden waarin hij met een volwaardig team voetbalt. Dan voetbalt hij echt goed en verdienstelijk mee. Als hij met slechtere spelers speelt, trekt hij het niveau niet omhoog...
1 0
Libero
Juist bij Utrecht ging dat best goed. Trok daar best de kar.
0 0
Multi
Hij had vooral 1 leuke wedstrijd, de 2 wedstrijden erna was hij weer een stuk minder.
1 -2
ajaxdordtt
Alle wedstrijden daarvoor ook.
0 0
trainerdv
Goed geanticipeerd. Veel van onze echte toppers zullen de zomer vertrekken. Het is zaak om zoveel mogelijk toppers te halen binnen de financiële mogelijkheden. We zijn dit jaar kwalitatief al iets minder dan vorig jaar en we moeten juist weer omhoog. Het inpassen en smeden van het team komt later wel.
1 0
AFCA.
Topnieuws!

Nu nog wel een goede middenvelder aangezien ook Donny gaat vertrekken. Franco Vazquez van Sevilla een optie?

Gaat Neres, Onana, Tagliafico nog vertrekken?
0 0
trainerdv
Donny is zo goed.... Ik zou daar geen vervanger voor proberen te halen. Unuvar moet het gaan worden, maar volgend jaar gevoelsmatig nog net een jaartje te vroeg.
0 -2
MosesD
Een totaal ander type speler. Met van de Beek verlies je diepgang, scorend vermogen en vooral ook loopvermogen. Vooral dat laatste heeft Unuvar niet, wat overigens wel een geweldig talent is natuurlijk.
0 0
036AFCA97
Zijn er geen Portugeze/Braziliaanse Ajacieden hier die kunnen checken wat de Sao Paolo supporters van deze stap en de prijs vinden? Vind ik altijd wel interessant om te lezen.
1 0
Joseph
Goed signaal ook naar de rest van het team, Ziyech vertrekt, maar Ajax zit niet stil en haalt direct een toptalent binnen.

Ik vind ook dat hij meer heeft van een nieuwe Ziyech dan een nieuwe Neres, maar wel de Ziyech die op rechtsbuiten speelt. Op 10 vind ik Ziyech nog beter in het spel van Ajax, daar blijft wat mij betreft nog steeds een groot gat liggen.

Ik zou vol voor Inhattaren gaan voor die positie. Heeft een jeugdcontract tot 2022, dat lijkt me toch minder een uitdaging dan de 2023 van Stengs. Ik denk dat Ajax voor 1 van die 2 spelers moet gaan. Spreken Nederlands op een belangrijke positie en kennen de eredivisie.

Neres - Tadic - Anthony
Ihattaren
3 0
TontoKarnaggel
Neres - Traore - Antony
Je weet natuurlijk nooit hoe het loopt maar op het eerste gezicht kan ik hier prima mee leven...
1 -1
fc Barcelona_ke
oh gaat Tadic stoppen? gaat Promes na één seizoen weer vertrekken?
2 -2
Joseph
Neres is beter dan Promes, logisch dus dat Neres in de basis staat. Ik denk verder dat Tadic moet rouleren met Traoré in de spits, Brobbey mag van mij in de beker spelen. Ajax wilt een Europese topclub zijn, daar hoort ook een grotere selectie bij.
1 -2
RaynoFischer
Top deal!
Welkom Antony :)
1 0
ajacied017
Het is nu door zoveel bronnen bevestigd dat het wel rond zal zijn.

Ook volgt Antony BVB niet meer op instagram, waar die wel nog Ajax volgt.
Waarschijnlijk dat zij de grootste concurrent waren voor het contracteren van Antony.
4 -1
Gerard36
Geweldige aankoop, en overmars is zo slim geweest om de doorverkooppercentage bij neres af te kopen, dat zit dus ook bij het transferbedrag, dat geld word bij een verkoop van neres dubbel en dwars terug verdiend.volgens mij was dat 20 procent, dus bij een verkoop van 50 miljoen verdient overmars 10 miljoen terug
3 0
abel
Hoe zit dat sommetje van Neres in elkaar?
0 0
Ajax114
Leuk dat afkopen maar hij geeft wel weer 20 procent op deze speler terug bij doorverkoop.
0 -1
Bky
Ajax114 voor de aankoop van Antony: "Overmars koopt nooit toppers"

Ajax114 na de aankoop van Antony: "hij geeft wel weer 20 procent op deze speler terug bij doorverkoop".
2 0
Ozymandias
Dat is slim aangezien Ajax daardoor minder hoeft te betalen voor een speler die misschien wel niet zal slagen. Slaagt hij wel dan is Ajax uiteindelijk iets meer kwijt maar dan zal Ajax toch winst maken op die transfer en maakt het niet uit dat ze daar wat meer voor hebben betaald.
0 0
BrandjeXL
Wat een kolder dit hahahaha
0 -2
Ozymandias
Wat is er dan een kolder aan? Slaagt hij niet dan maak je zo'n vijf miljoen euro minder verlies op een miskoop. Slaagt hij wel dan maak je alleen minder winst op een geslaagde transfer.
1 0
fc Barcelona_ke
maak niet uit. anders hadden wij 40 procent aan Sao Paulo geven wanneer allebei ooit meer dan 50 miljoen (pp) verkopen!
1 0
MosesD
Geweldige aankoop. Zal me niet verbazen als die na een jaar alweer weg is. Goed werk van Overmars. Nu nog een vervanger/type van de Beek en een rcv en je bent goeddeels klaar voor komend seizoen.
0 -2
Ozymandias
Ik denk dat Marin een tweede kans verdient als Vd Beek vertrekt. Volgens mij past de rol die Vd Beek dit seizoen heeft perfect bij Marin (dat was de rol die hij bij Standard had) maar dan moet er wel een type Martínez naast hem staan. Marin heeft dit seizoen voornamelijk met een type Blind of Eiting naast hem gespeeld en daardoor stonden er twee spelers naast elkaar die precies dezelfde zwakke punten hebben.

Ik wil wel eens zien hoe Marin het zou doen als hij een paar wedstrijden in de rol van Vd Beek naast Martínez mag spelen. Zodat hij zich kan richten op het bespelen van de ruimte voor hem. Dan moet er trouwens geen type Vd Beek op '10' staan die precies dezelfde ruimte bespeelt. Volgens mij zou Marin veel beter tot zijn recht komen als hij met Ziyech en Martínez op het middenveld zou staan.

https://twitter.com/NilsMackay/status/1187685821853425665

Zoals je daar kan zien is de waarde van Marin in balbezit veel hoger dan je zou denken.
4 -2
Joseph
Die statistieken vertellen natuurlijk geen volledig verhaal. Marin speelde alleen tegen AZ van de topploegen in de eredivisie. Bij Ajax wordt toch gekeken hoe spelers in de topwedstrijden presteren. Je kan weinig halen uit statistieken van wedstrijdjes tegen emmen, VVV en Fortuna (de enige wedstrijden die hij 90 minuten vol mocht maken).

Hij speelt inderdaad in een andere rol bij Ajax, maar je mag toch verwachten dat je dan niet opeens de kwaliteiten kwijt bent die je in de Belgische competitie nog wel liet zien?

Het balverlies, het matige overzicht, het trage tempo.. Bij mij staat hij achter Gravenberch, die ik nog te licht vind voor een basisplaats.
0 0
Ozymandias
We kunnen hem alleen beoordelen op de wedstrijden die hij heeft gespeeld en daarin had er behalve Ziyech niemand meer waarde aan de bal dan Marin. Uiteindelijk gaat het bij balbezit erom of je met dat balbezit een positieve invloed hebt op het scorenverloop. Marin blijkt dat dus te hebben in de wedstrijden die hij speelt.

Het probleem van Marin is dus in ieder geval niet zijn spel aan de bal. Zijn zwakte is tot nu toe zijn rol in de omschakeling bij balverlies. Hij is langzaam en dat maakt hem kwetsbaar als Ajax in de achteruit moet. Daarom moet hij ook naast Martínez spelen terwijl hij voornamelijk naast spelers met dezelfde zwakte (Blind en Eiting) is gebruikt.

Ik denk dat Marin mentaal het zwaar heeft nadat hij doordat hij zowel aan het hogere niveau als een nieuwe rol moest wennen en dit hem niet direct lukte. Daarna is hij zijn basisplaats kwijt geraakt en hij lijkt mentaal (nog) niet sterk genoeg om zich als wisselspeler te herpakken. Of dit hem uiteindelijk wel zal lukken weet ik niet maar hij heeft wel genoeg voetballend vermogen om bij Ajax te slagen.
0 0
waayop
Voetballend zou het wellicht nog kunnen lukken maar mentaal moet ie in ieder geval nog uitharden.
1 -1
Ozymandias
Inderdaad, en het is natuurlijk maar de vraag of dat zal lukken. Ik denk dat het alleen zal lukken als hij het vertrouwen van de trainer krijgt maar zal hij dat vertrouwen wel krijgen voordat hij mentaal weer in orde is? Het lijkt op een klassieke Catch-22 maar wie weet kunnen ze dat in de voorbereiding op het volgende seizoen doorbreken.
0 0
MosesD
Ja, Marin is tot nu toe helemaal verkeerd gebruikt inderdaad. Is totaal geen controleur, maar een lopende rechtermiddenvelder met veel diepgang (maar dan spelen we met de punt naar achteren). Of zelfs een 10, maar daar mist hij wellicht weer wat voor. Maar schrijf ik hem nog niet af. Toch valt hij mij wel wat tegen, ik bedoel ik zie het nog niet in bepaalde acties (bijvoorbeeld het spel versnellen of verleggen) dat hij echt het niveau absoluut aankan.
1 -2
Vlieske
Dan nog hoef je niet continue balverlies te lijden als je onder druk wordt gezet. Zijn handelingssnelheid is gewoon te laag op dit moment.
0 -2
fc Barcelona_ke
ja dat is ook. Marin heeft al laten zien dat hij kan goed voetballen, maar hij moet echt minder balverlies, sneller acties!
0 -1
Ozymandias
In de link die ik hierboven heb geplaatst is te zien dat tot eind october (daarna heeft Marin nauwelijks meer gespeeld) op Ziyech na niemand een grotere positieve invloed had wanneer hij aan de bal kwam dan Marin.
0 0
Soccerskins
Denk dat je eerst Ekkelenkamp zijn eerste kans moet geven voordat Marin zijn tweede krijgt. Als controleur heeft Ekkelenkamp toch aardig gespeeld in 1.
1 0
Ajax114
Waar baseer jij dat op ? Heb je hem vaak zien spelen dan ?
0 0
MosesD
Regelmatig wedstrijdjes gezien inderdaad.
0 -1
Ajax114
Maar 4 doelpunten gemaakt in 29 wedstrijden.
0 -1
MosesD
Het is geen centrumspits he.
1 0
Ajax114
Over Stengs gesproken, 5 doelpunten en 7 assists . Is er echt serieus iemand die wil dat Ajax daar 20 M voor gaat betalen ?
3 -3
Joseph
15 miljoen met 10 procent doorverkoop, dat lijkt me een mooie prijs voor die jongen. Als hij zich dan echt goed ontwikkeld kan AZ er alsnog 20 miljoen voor krijgen
0 0
MitsjollAjax
Guus Til ging al voor 15/17 mil, AZ zal denk ik minimaal 25 willen voor Stengs en dan vind ik het hem niet waard om hem te halen
0 0
Bky
Was jij niet die gene die hier al maanden roept dat Overmars geen klasbakken koopt?
3 -1
AltijdGelijk
Ja ik!

Iedereen praat elkaar hier na...

Die jongen heeft zoveel kwaliteiten, ik begrijp niet dat jij en sommige anderen dat niet kunnen zien???
0 -3
Bky
Heb je Stengs de afgelopen 16 wedstrijden zien spelen?
1 -1
Ajax114
Ik wil wel de bril betalen voor je bij de Specsavers hoor. Stengs is een tweede Maher, beetje watje ook.
2 -2
Superjodeuh
Sorry, het is een beetje vloeken in de kerk. Maar in zo'n highlights video zie ik heel weinig rendement en valt hij elke keer om. Iemand die hem echt kent em weet wat voor speler het is?
4 0
Multi
Het is vooral een snelle technische speler. Zijn rendement is best aardig, maar wel iets waar die nog aan kan werken. Is vooral iemand die zelf een man kan passeren, maar ook een leuke steekpass in huis heeft. Is bijvoorbeeld in Brazlie U23 al een van de kartrekkers, samen met Reinier, Henrique en Guemaraes.

Hij wisselt echter goede wedstrijden ook nog af met wedstrijden dat je hem amper ziet en soms is hij nogal opportunistisch en iets te aanvallend als hij wat meer op safe mag/moet spelen. Maar dat past aan de andere kant ook wel bij Ajax weer.
2 -1
Superjodeuh
Had denk ik ook een verkeerde video. Die van twee weken geleden ziet er stukken beter uit
0 0
Superjodeuh
Thanks!
0 0
Ajax114
Zie ik ook. Als het geen voltreffer blijkt te zijn , lijkt het mij dat we afscheid nemen van Veldmate en Vd Zee.
2 -4
Knalpot
En als het een voltreffer is....nemen we dan afscheid van jou hier als opperzuurpruim?
1 0
Ajax114
Over vertrekkende spelers gesproken. Er komt geld vrij in salarishuis door vertrek Ziyech. Doe er 1 M bij voor Tagliafico. Die speler is vaak positief over AJAX en heeft het naar zijn zin. Denk niet dat veel clubs een enorm salaris betalen voor een linksback.
3 -1
waynelove
Mazraoui
0 -1
ram
Okay, nice. Maar ben benieuwd voor welke positie hij gehaald is. Ik zie Promes niet vertrekken en het zou me niet verbazen als Neres gewoon blijft.

Het is dus duidelijk dat Ajax nu gewoon koopt om het "hebbon". Daar is niets mis mee in deze fase hoor. Je kunt namelijk niet anders omdat je moet afwachten wie er vertrekken.
1 -1
Rentokill
Ajax heeft meteen de doorverkoop som afgekocht lees ik. Dus er zal wel iets spelen waardoor Marc daar ook weer een voordeeltje uit weet te halen. Hij kon ooit voor 60 naar China toch?
2 0
Drukwerk1968
Die 60 miljoen is een fabeltje, blijf bij de feiten.
0 0
ram
Ja, kan. Maar ik zie Neres liever niet vertrekken.
0 0
Sterretje73
Ondanks dat dit een absolute aanwinst is zal ook Anthony wel enige aanpassing nodig hebben dus des te beter dat hij er gelijk al vanaf de start bij zal zijn. Met Traore en hem erbij maak ik me eigenlijk alleen nog wat zorgen over onze verdediging en de transferperiode.
0 0
Multi
Ik ben erg benieuw voor volgend jaar, maar dit is een hele mooie aankoop, had het eigenlijk al bijna niet meer verwacht. Verwacht echter nog wel een aantal menen die vertrekken; Onana, Tagliafico, van de Beek, Dest. Babel en de Jong zullen wel geen contract verlening krijgen en de vraag is wat er daarnaast nog met Veltman, Neres en Marin gebeurd.

En wie wordt er eventueel gehaald? Is er genoeg vertrouwen in Kotarski, Scherpen of Varela (al zal dat vertrouwen nu wel een deukje hebben opgelopen) dat die voor een plek onder de lat vechten? Denken ze dat Castillo de plek van Tagliafico kan overnemen?
Zien ze het misschien toch nog in Marin op het aanvallende middenveld?
En voor centraal achterin geloven ze daarvoor genoeg in Schuurs en/of Alvarez?
0 0
Ajax114
Hopelijk zijn de geruchten dat we Stengs halen hiermee van de baan. Hopelijk trouwens wel een vijfjarig contract met een gelimiteerde transfersom van 75 M.
1 0
Gecko
Gok voor zoveel geld
Maar lijkt me een topper
0 0
Rentokill
Supergoeie deal volgens mij. De media spreken natuurlijk graag in termen als recordtransfer maar is dat ook zo? 16M direct. Aangevuld met een paar bonussen tot zo'n 21. Daarnaast heeft Marc met deze deal de rest vd transferkosten van Neres afgekocht (voor nog eens 8 miljoen). Theoretisch zou het dus nog steeds kunnen dat Miralem Sulejmani nog steeds de duurste aankoop in de eredivisie was.
2 0
Bky
Is Neres nu niet de duurste aankoop met die 7 miljoen erbij?
1 -1
Libero
Blind schijnt met bonussen etc 20,5 gekost te hebben.
Transfersommen zeggen tegenwoordig lang niet alles. Zo kostte Tadic aan transfersom 11,4, maar betaalde Ajax Tadic wel 3,5 oid rechtstreeks zodat Southampton minder/niets aan Twente af hoefde te staan.
0 0
Rentokill
Ja, inderdaad dat lijkt me ook. Hoewel het wat schimmig is om dat los van elkaar te zien. Zonder Anthony zou die extra 7 miljoen voor Neres niet betaald zijn.
0 0
AjaxHoorn
Ben erg benieuwd. Voor mij zou Ajax voor komend seizoen kleur hebben zodra Ihattaren nog aangetrokken wordt. Zal vast niet gebeuren vanwege Raiola.

Trouwens ik hoor steeds jeugdcontract dit dat, alsof PSV dan geen 30 kan vragen?
2 -1
Libero
Precies, als het om buitencategoriespelers gaat maakt de soort en lengte van het contract geen reet uit. Nou ja, een jaar contract wil nog wel helpen.
0 0
Hans Kraay Jr.
Wat dat jeugd contract betreft, psv kan wel 30mio vragen maar dat blijft voor een rechter natuurlijk nooit overeind mocht dat zover komen.
0 0
BrandjeXL
Tuurlijk wel. Psv mag vragen wat het wil.
1 0
Robeerke
Verdomme lekker nieuws op de zaterdagochtend! Daadkrachtig Marc, lekker gewerkt pik!
2 0
JordanAFCA
Hij volgt Dortmund trouwens ook niet meer op insta ;)
0 0
Starring
Volgend seizoen heerlijk samba-voetbal op beide Ajax-flanken. Met deze aankoop laat Ajax en Overmars zien ambitie uit te stralen! Zover ik kan inschatten, een rasvoetballer met de bal aan z'n voet als een touwtje. Wel zo handig in de kleinere ruimtes.
0 0
ST
Gigantisch talent. Grote gok qua geld, maar wel een echte Ajax speler. Kruising Neres en Ziyech.
1 0
Gecko
En we hadden nog een goede keeper moeten halen
Wat een grabbelaar die Portugees
1 -4
Bky
Scherpen of Kotarski kunnen prima een potje invallen.
3 0
ram
Ik denk dat ie doelt op een vervanger voor Onana als hij vertrekt. Kotarski en Scherpen kunnen wat mij betreft prima als 2e/3e keeper fungeren. Maar een topaankoop voor op doel, lijkt me wel welkom.
0 0
JordanAFCA
Ik hoop stiekem op die Griek van Benfica
1 0
Bapinho
Stel je voor; volgend seizoen, Neres en Antony op de flanken, Traore in de spits. Ga ik van watertanden. En dan heb je ook nog Promes en Tadic. Wat mij op viel van de filmpjes die ik van Antony heb gezien is dat hij in de kleine ruimte erg goed is, maar nog belangrijker dat hij best wel vaak doelpunten maakt met een geplaatst schot laag in de hoek. Geeft toch wel aan dat hij redelijk overzicht heeft/ niet als een blind paard op doel schiet. Sowieso heeft ie ook wel overzicht voor zn medespelers! Kan echt niet wachten om m te zien spelen volgend jaar
1 -1
Rentokill
Ik zou Tadic wel eens op 10 willen zien. Dat is toch ook zijn nummer. En ik denk ook dat dit een signaal is naar Babel.
0 -1
Antafca
babel is nog maar 5 maand hier he
1 0
Libero
3,5 zelfs
0 0
JSF
Weer eens tijd om Overmars een dikke pluim te geven in plaats van al dat gezeik over slechte deals
2 0
JordanAFCA
Deze jongen had toch de voorkeur boven Neres afgelopen zomer in het Braziliaanse elftal? Hij blonk echt heel erg uit toen.
0 -1
3*stars*3
Everton.
1 0
vdhaas
Die van Everton ja. Richarlison heet die.
0 -3
ram
Hahahah, geniaal dit... (al bedoel je het niet zo).
0 0
FrankBeton
Nee, die Braziliaanse speler heet Everton
1 0
Adam24
Nee, dat was niet Anthony.
2 0
Ajax114
Dat was Everton die ook wel goede indruk maakte en volgens mij nog steeds in Brazilie speelt.
0 0
Toon meer reacties