Castillo debuteert in selectie van Jong Ajax

FinnDekker, 12-09-2019 om 13:50, 15308 views, Ajax Showtime |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Vrijdagavond zit Juan Castillo in de selectie van Jong Ajax voor het duel met De Graafschap. De beloften gaan op bezoek in Doetinchem en de huurling van Chelsea zit voor het eerst sinds zijn komst naar Ajax bij de groep van Mitchell van der Gaag. 

Castillo is niet de enige opvallende naam in de selectie. Danilo Pereira is eveneens van de partij. De Braziliaan liep een blessure op in de wedstrijd tegen NEC halverwege augustus. Vanwege de kwetsuur aan zijn hamstring moest Danilo de duels met Almere City en FC Dordrecht laten schieten. 

Brian Brobbey is daarentegen afwezig. De spits raakte geblesseerd in Barcelona tijdens de opening van het Estadi Johan Cruyff, in het onderlinge duel tussen de jeugd van Barça en Ajax. Het betreft een enkelblessure. De verwachting is dat Brobbey een paar weken uit de roulatie is.

Finn Dekker (Twitter: @FinnDekker | e-mail: f.dekker@ajaxshowtime.com
Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: b.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Oordopjes
Commentator aub verbieden, irritante vent.
0 0
KevinDurant
wel grappig ik heb die jongen gezien in pathe de kuip, hij liep gewoon rond in een Ajax trainingspak. Held
1 0
ram
Ben jij het Russell?
2 0
MPAjax
ja en zijn broer met het account StephenCurry
0 0
Westerpark1982
Of Boy Kemper in Jong of deze jongen.... Nou dan weet ik het wel! Welcome back Juan!
2 0
Libero
Ik snap wel dat mensen de pik op Castillo hebben, maar laten we niet vergeten dat het een kind was toen hij besloot om zijn heil elders te zoeken.
Nieuwe ronde, nieuwe prijzen. Fuck dat 'slecht signaal naar huidige jeugd'. Het is niet anders, hij speelt, of we dat nou willen of niet, weer bij Ajax en laten we hopen dat hij het goed gaat doen. En dat hij de huidige jeugd gaat laten inzien dat Ajax de aangewezen club is om carrière te maken.
3 -1
Jos1983
Ze kunnen ook richting Ehv gaan en ‘t Nederland elftal halen, dan heb ik ze toch liever terug in Amsterdam
0 0
Libero
Alleen als ze een (toekomstige) toevoeging voor Ajax 1 zouden zijn.
Om nou alles terug te halen wat los en vast zit, alleen omdat ze het bij PSV goed zouden kunnen doen lijkt me niet de weg.
0 0
markk
Ik vindt het juist een dapper besluit en het geeft ook een duidelijk signaal af naar andere spelers in de jeugd; uiteindelijk heeft jeugd bij Ajax de grootste kans van slagen.
1 0
Babangida83
Iemand een tweede kans geven, vind ik ook bewonderingswaardig. Net zoals dat talenten nu zelf al vervroegd aangeven terug te willen. Een goede ontwikkeling. Ajax is gewoon het paradijs als op jeugdopleiding aankomt. Dat is het signaal wat steeds sterker wordt en nog moet worden. Als ze de jeugdopleiding bij een andere club al hebben afgerond, dan niet meer aan de bak komen en weer terug willen, dan is het wat mij betreft een ander verhaal. Castillio zal ook andere jongens er van overtuigen dat t bij Ajax nog niet zo slecht is.
4 0
ram
Ik snap niet dat men de pik op hem heeft. Kinderachtig. Hij heeft ooit, op hele jonge leeftijd, een keuze gemaakt die niet zo goed heeft uitgepakt. So what. Ajax ziet potentie in hem en volgens mij is het nog altijd een redelijk talent. Dus ik ben blij dat ie terug is.

En dat "signaal naar de jeugd" wordt door een aantal nogal negatief ingestoken. Zie het gewoon positief! Je kunt Ajax wel verlaten maar grote kans dat je dan geen kans krijgt om door te breken en dat je je niet zo goed ontwikkelt. En dan moet je terug naar Ajax waar het blijkbaar gewoon beter is. Dus als huidig jeugdig talent kun je véél beter gewoon bij Ajax blijven.
3 -1
Libero
Ik denk dat je je als jonge speler bij een Chelsea of City best goed kan ontwikkelen. Je loopt immers tussen een surplus aan toptalent en de faciliteiten en trainers zullen ook allemaal wel dik in orde zijn. Het is vooral, zoals ook Redan zei, het niet kunnen doorstromen die het doorontwikkelen in de weg staat. En wie weet maakt de ervaring die hij nu daar heeft opgedaan met een andere manier van opleiden dan bij Ajax hem wel een completere speler.
0 0
Boer
Je speelt in England als 16-jarige bij een topclub met grotere talenten dan bij Ajax, maar na je 18e kom je in een waardeloze beloftencompetitie terecht of word je verhuurd aan een spierballenvoetbal spelende club in het Championship. Daar spelen ze in hoger tempo dan in Ajax 1 maar lijkt het voetbal meestal nergens op. Er is nu een tendens onder jongens om dat te ontvluchten. Kijk maar naar Dilrosun, Redan, Malen. Maar ook naar Sancho. Top Eredivisie of Bundesliga biedt meer kansen voor ontwikkeling dan bank of tribune Engeland. Waar is Riedewald nu? Fosu-Mensah?
0 0
ram
Ja, dat zal/kan ook. Al denk ik niet dat je daar meer leert dan bij ons. Misschien wordt je wel iets fysieker. Ik doelde meer op het "doorstroomgedeelte".
1 0
Libero
Waarschijnlijk leer je er inderdaad niet meer, maar wel een andere benadering van het spel. Altijd handig, want ze krijgen in hun carrière met steeds weer andere coaches en spelprincipes te maken.
0 0
ram
Klopt.

Ik hoop gewoon dat hij het goed doet in Jong en volgend jaar misschien wel Nico kan opvolgen. Zou toch lekker zijn.

Ik vind niet dat mensen moeten zeiken op die jongen. Hij is nu Ajacied. Klaar. Dan ben je één van ons.
1 0
Libero
Yep!
0 0
MosesD
Of het niet goed uitgepakt heeft, kan je niet zeggen. Deze jongen heeft een paar jaar bij Chelsea rondgelopen, bij U23 gespeeld en regelmatig met het eerste meegetraind. Kan je onmogelijk slechter van worden. Ik denk zelfs dat het qua weerstand helemaal niet verkeerd is. Een Malen is toch ook niet echt slechter geworden? Deze jongen heeft bovendien nooit het absolute doel van het eerste van Chelsea gehad. Wilde gewoon een paar jaar wat anders (er loopt ongelofelijk veel talent daar, alleen weinig krijgen echt de kans) en is daar ook financieel niet slechter van geworden.
1 0
ram
Maar hij had gehoopt op meer first team action, lijkt me.
Daar doelde ik op. Maar verder heb je gelijk inderdaad.
0 0
GotnohairWedontcare
Het is voor huidig jeugdig talent rationeel gezien helemaal niet handiger om bij Ajax te blijven. Als ze blijven halen ze het eerste van Ajax en als ze weggaan halen ze het eerste van Ajax plus een smak geld en wat levenservaring. Ik denk niet dat terugkerende jeugdspelers spijt hebben en ik denk niet dat het gunstig is dat ze met huidiger jeugdspelers aan carrièreplanning gaan doen.
1 0
Libero
Nou, een iéts oudere Kluivert heeft inmiddels flink wat wedstrijden bij Ajax 1 in de benen en verdient nu niet bepaald slecht bij Roma, waar hij regelmatig in de basis staat. Castillo moet het daarentegen nu in Jong Ajax gaan laten zien.
De Ligt, nog jonger dan Kluivert, is inmiddels nu al bijna wereldtop. Frenkie heeft het via Ajax ook al ver geschopt. Donny stond nadrukkelijk in de belangstelling van Real en gaat zeker goed terechtkomen. Voorbeelden te over dat het je geen windeieren legt om de opleiding bij Ajax voort te zetten.
1 0
GotnohairWedontcare
Hij is een misschien een paar jaartjes later, maar ook een paar centjes rijker. Het lijkt mij bovendien sterk dat de jeugdspelers hem gaan vergelijken met andere spelers van Ajax 1 en dan denken: ‘Oeh, hij heeft wel veel minder wedstrijden gespeeld’. Ze zullen eerder opmerken dat er ook andere wegen naar het eerste zijn en extra goed luisteren als er een Engelse club met ‘een plan’ komt leuren.
0 0
Libero
Hallo, hij is aan Jong toegevoegd hè? Moet zich eerst daar nog maar eens zien te bewijzen.
En jij wil beweren dat de jeugd eerder naar hem kijkt dan naar jongens van amper een half jaar ouder die wel zijn gebleven, doorgeschoven zijn naar 1 en het op jonge leeftijd al ver geschopt hebben? Hij is ook zéker niet rijker dan die jongens die ik noem... Je verdient in Ajax 1 vele malen meer meer dan in de jeugdopleiding van Chelsea of City en zelfs in de jeugdopleiding van Ajax is het vast ook niet op een houtje bijten.
Ja, er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden, maar als er een ding is wat zijn verhaal vertelt is het wel dat je net zo goed en zelfs beter gewoon bij Ajax kan blijven om snel carrière te maken.
0 0
GotnohairWedontcare
Ik ging ervan uit dat hij gehaald was voor 1. Als hij echt gehaald is voor Jong vind ik het prachtig beleid. En natuurlijk zijn vd Beek en de Ligt grotere voorbeelden voor de jeugd. Ik geloof alleen niet dat ze Castillo zijn verhaal met Donnie gaan vergelijken en als een voorbeeld zullen zien van hoe het niet moet. Tenzij hij voor Jong Ajax is gehaald, want dat zou slim (en hilarisch) zijn.
0 0
Libero
Niemand wordt gehaald zonder het idee dat ze uiteindelijk in 1 zouden kunnen spelen. Zeker geen huur met optie tot koop. Hij loopt als het ware dit seizoen stage in Jong om te zien of hij Ajax 1-materiaal is. Hij spreekt ook zelf al uit niet te verwachten dit jaar al door te schuiven.
0 0
GotnohairWedontcare
Ik ben het niet eens met zijn komst (vanwege het signaal naar de jeugd inderdaad), maar hij is nu een speler van Ajax en verdient daarom een eerlijke kans.
1 0
Adios
Ik kan me ook goed voorstellen dat jonge spelers aan hem komen vragen om advies. Dus als hij het juiste advies geeft, is het een win-win situatie voor Ajax!
1 0