Van der Vaart hielp Ajax aan Westermann

BartVeenstra, 21-07-2016 om 08:25, 7599 views, BILD |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax wist ruim een week geleden de Duitser Heiko Westermann aan te trekken en dat heeft het mede te danken aan een tip van voormalig Ajacied Rafaël van der Vaart. De middenvelder werd door de Amsterdamse clubleiding gebeld om informatie te geven over de voormalig Duits international.

Van der Vaart en Westermann kennen elkaar goed door hun gezamenlijke verleden bij Hamburger SV en Real Betis. 'Ik ben door Ajax gevraagd naar Westermann. Ik vertelde de club dat deze voorbeeldprof zich probleemloos zou aanpassen', vertelt Van der Vaart in gesprek met BILD. 'Ik heb drie jaar met hem samengespeeld bij HSV en vorig seizoen bij Real Betis opnieuw. Elke club kan hem goed gebruiken. Hij heeft veel ervaring en kan daarmee belangrijk zijn in de jonge selectie van Ajax.'

Westermann tekende vorige week een contract voor twee jaar bij Ajax. De Duitser speelde al mee in de oefenwedstrijden tegen Krylya Sovetov (1-2 verlies) en AS Béziers (0-2 winst). 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Piejotter
Nieuwe scout voor Ajax.
0 0
4xbestevaneurop
Vd Vaart is 33, meer dan 500 profwedstrijden in 4 competitie's. meer dan 100 interlands, Speel je tegen eredivisieclubs dan speel je ongetwijfeld tegen spelers die tegen Vd Vaart opkijken en vroeger voor hem juichte als hij scoorde voor oranje.
Ik denk dat hij nog makkelijk mee kan bij Ajax, vorig seizoen was minder maar het jaar daarvoor speelde hij gewoon veel.
4 -1
wladimir
Degradatievoetbal in Duitsland en banken in Spanje bij een middenmoter? Hij had vorig seizoen kunnen komen. Nu is hij welkom als jeugdcoach. Iets met te veel frikadellen!
0 -3
Redrum
Hey Rafael, wat vind je eigenlijk van Westermann? Ja echt heerlijke mayo is dat Marc. Ik smeer het overal op eigenlijk. Nee niet Hellmann's, Westermann. Die speler uit je team weet je wel.
2 -7
grannig mokum1
Ajax moet zelf spelers scouten en niet van horen zeggen van de derden en zo gaat dat mis, bijv zimling was ook via derden..... Als hij zo'n goeie is moet Bosz hem op stellen in plaats van viergever of veltman
0 0
Wimmel
Lees het artikel nou nog eens... Ze hebben met Raf contact opgenomen om wat dingen te controleren. Niet andersom.
1 -1
grannig mokum1
En dat bedoel ik ook, niet aan derden vragen ze moeten zelf scouten.......
0 -1
ambtenaar
Ik ben blij met Westerman als vervanger van vd Hoorn. Iemand met een bak aan ervaring die het niet erg vind om op de bank te zitten.
1 0
Ajax27
ik denk dat we m maar verrekte weinig op de bank gaan zien komend seizoen.. kan zomaar met Veltman het duo worden, waarbij Veltman veel meer mag gaan meevoetballen en ineens na z'n goede seizoen afgelopen jaar dit seizoen nog meer excelleert.
0 0
talent020
Heel collegiaal van Raffie, ben benieuwd wat zijn eerste gedachte was toen Ajax belde...
0 0
gusanito
Naja kan hier niks van zeggen. Gewoon een goede actie van Raf.
2 0
Maik
Ik zie dat telefoontje al helemaal voor me:" Nee Raffie, we bellen niet voor jou." Arme jongen haha
3 0
Wimmel
Niet te geloven, ik was er al bang voor dat de meesten dit weer zouden aangrijpen om Raffa te bashen. Het zou best kunnen dat hij het niveau nu niet meer aan zou kunnen (ik wil het nog wel zien) maar deze gozer is wel een exponent van de Ajax school en precies de reden waarom deze in het buitenland zo bekend is.

Techniek, flair, gogme en een fantastisch spelinzicht.

Maar nee, hier zeiken we liever onze toppers af omdat ze op hun retour zijn of soms voor zichzelf gekozen hebben terwijl de meesten hier dat gedaan zouden hebben.

Voor alle azijnzeikers nog even een filmpje https://youtu.be/S6LmbjwU1Ew

Oh, en er zijn ook genoeg filmpjes met Raffa zijn hoogtepunten voor Ajax. Voor mij is het al een held voor zijn goal tegen Feyenoord met het hakje. Ik heb die goal al zooooo vaak teruggekeken en kan er nog steeds geen genoeg van krijgen.

Jongens al Raf daar kom je voor naar het stadion, net als ooit Johan, Dennis, Marco, Wes, Jari etc. En die verdienen meer respect als hun hoogtepunt voorbij is.
11 0
Franciscos
Gatverdamme wat een lekker filmpje zeg!
0 0
Ajax27
+1 helemaal mee eens!
1 0
trainerdv
Zeker een mooie kerel/voetballer en een Ajacied, maar held gaat te ver. Slechts weinigen hebben een helden status. En die gingen niet voorgoed weg toen ze net 22 waren.
0 0
Ajax27
nee die gaan idd tegenwoordig weg als ze 19 of 20 zijn na 1 of 2 seizoenen....
1 0
El_toca_pelotas
Dat afzeiken van (oud)toppers gebeurd bij veel topclubs. Je had de mensen op straat eens moeten horen over Raúl tijdens zijn laatste jaren bij Real Madrid als speler. Werd ook vreselijk afgezeken. Na alles wat hij voor Madrid gedaan en gewonnen had...
1 0
3*stars*3
ik was vroeger ook een fan van Raf maar toen hij bij hsv zat, was dat de club waar hij wou afsluiten, die club zat in zijn hart.
Daarna zocht Ajax weer contact, toen hij overbodig was bij hsv maar had hij bedenktijd nodig en ging hij naar Betis om dicht bij zijn grootouders te zijn.
Dan is het bizar dat hij paar maanden geleden wel riep dat hij graag voor Ajax wipt spelen.

Voor geld kiezen ok maar niet roepen dat je graag voor Ajax wilt spelen, nu je op een dood spoor zit.
2 0
Bensco
Raffie lijkt wel weer op te solliciteren naar ajax
0 0
leeuwenhart
Ik ben het helemaal met je eens , vroegere helden afzeiken doen we hier helaas graag , men wil maar niet snappen dat deze niet terug komen omdat ze gewoon elders meer kunnen verdienen dat snapt geloof ik vrijwel niemand. In hun hart zullen ze misschien wel terug willen komen , maar het gaat niet altijd. Ik ben het wel eens met hen die vinden dat onze "helden" het wat minder moeten roepen en beloven.............
2 0
Wimmel
Helemaal met je eens, zolang je het niet zeker weet zeg het dan ook niet.

Wanneer ze 22 zijn en zo iets zeggen als ze weggaan, dan kan ik me dat goed voorstellen, maar achterin de 20 moeten ze beter weten... True.
1 0
Leo252
Doet van der Vaart nog wat goed in ieder geval.
0 -2
Jilt
Dus van der vaart is onze nieuwe scout?
0 -5
AsAjax
Nee, is wel vaker gebeurd zoiets hoor
4 0
Ferd
Doet me een beetje denken aan Rob Stenders, toen hij een wk single wilde maken belde hij live op de radio naar Eric Dikeb, vertelde zijn plan, zei dat hij iemand nodig had om hem te helpen en zei 'ik dacht aan jou Dikeb, omdat jij vast wel het nummer van de gebroeders Ko voor me hebt'
1 0
keegel
Zijn we lekker mee.
0 -4
koreem
Een tip? Hij werd toch zelf gebeld. ;p
2 0