'Graag gezien dat Justin hier was gebleven'

GinoHaverkamp, 19-02-2019 om 07:25, 11628 views, Gianluca Di Marzio |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Patrick Kluivert stond in eerste instantie niet achter de overstap van zoon Justin naar AS Roma. Dat vertelt de oud-prof aan journalist Gianluca Di Marzio. Justin Kluivert transfereerde afgelopen zomer van Ajax naar Rome.

'Ik had graag gezien dat hij in Nederland was gebleven', zegt de ex-Ajacied na afloop van de wedstrijd tussen AS Roma en Bologna, waar Kluivert senior aanwezig was. 'Maar als je kind een keuze maakt, dan sta je daar als vader achter.'

Justin Kluivert komt bij AS Roma niet altijd in actie. Sinds zijn komst in Italië mocht de buitenspeler negentien keer meedoen met de Romeinen. Trainer Eusebio di Francesco laat de Nederlander vaak invallen of wisselt hem juist als hij in de basis staat, waardoor Kluivert deze jaargang niet verder is gekomen dan 856 speelminuten.

'Of hij de juiste trainer is? Daar praat ik niet over', zegt Patrick Kluivert over de Di Francesco. 'Hij is degene die elke dag met Justin werkt. Justin wil elke wedstrijd spelen en moet gewoon doen wat de trainer van hem vraagt.'

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Stroeve
Weg is weg.
0 0
mercurius3
Bijna alle spelers die Raiola wegbrengt van Ajax naar andere clubs mislukken. Ze verneuken hun eigen carrière. Ajax is echt een prima club om je talenten te ontwikkelen. Spelers moeten hier niet lichtzinnig over doen. In het buitenland ben je een nobody, zeker in Italië heeft niemand respect voor je.
0 0
Joseph
Patrick moet zijn straatje weer even schoon vegen, ik geloof er niks van dat zijn zoon niet naar hem zou luisteren, komt net iets te goed uit.

Wat Justin betreft, zou amper minuten maken met Tadic in de selectie. Neres is een klasse beter en werd al op de bank gezet. Uiteindelijk een goede keuze om naar een mindere ploeg te gaan.
2 -5
MickS
Kluivert Sr. heeft van begin af aan al gezegd dat hij Justin adviseerde nog minimaal 1 jaar in NL te blijven. Mama Justin adviseerde hem om naar Raiola te luisteren en naar Roma te gaan.
2 0
Rentokill
Tadic zou misschien niet linksbuiten hebben gespeeld als Kluivert was gebleven. Toch denk ik niet dat Justin het had gered bij Ajax. Heeft snelheid maar geen duelkracht.
1 0
Web
Dat heeft hij vanaf het begin gezecht, er zijn ook nog andere factoren die de doorslag gaven, bv zijn moeder
Waarom moet hij zijn straatje schoonvegen? slaat werkelijk nergens op
4 -1
Jelephi
Zit in de familie. Ik hoef die galbak nooit meer in een Ajax shirt te zien
2 -6
Web
Jouw inbreng is zoals gewoonlijk weer van hoog niveaue ( galbak )
Pubertje zeker?
Heb je Patrick ooit zien spelen?
Maakte de belangrijkste goal van de laatste 25 jaar voor Ajax
1 -2
Schip
Jochie is gewoon beïnvloed door de verkeerde mensen en vertrouwt op de verkeerde mensen. Senior was heel duidelijk over zijn voorkeur voor Ajax en vond het mooi om Justin bij Ajax te zien spelen. Jammer dat Justin daar gewoon kak aan heeft en voor easy money gaat.

Moet een heleboel gebeuren voordat je zo'n jongen weer serieus wilt nemen.
4 -1
Web
Dit is het juiste verhaal.
Zijn moeder speelt ook een hele grote rol
1 -1
ETM
Ik vraag me wel eens af of Kluivert veel gespeeld had als hij was gebleven. Ook of TH de punt dan ook naar voren had gedraait, en hoe hij het uberhaubt had weg gezet dan. In de huidige spel opzet zie ik niet waar hij had moeten spelen. Volgens mij was Tadic sowieso gehaald want eigenlijk vervanger van Ziyech.
1 0
JariJari
Justin had jong Ajax kampioen kunnen maken ofzo :p

Ik vind het prima dat hij voor 18M weg is gegaan. Hoeven wij hem ten minste niet op te stellen (om zijn waarde te behouden en hem te ontwikkelen) terwijl we (veel!) betere opties hebben. Ik bedoel kijk hoeveel wedstrijden Neres op de bank heeft gezeten ...
0 -1
Schip
Dat is ook gelijk een grote aanklacht tegen TH wat mij betreft. Als je snelle spelers als Neres en Kluivert hebt, moet je gebruik maken van dat wapen. Ouderwets vleugelspel is eigenlijk altijd moeilijk te verdedigen. Zeker als ze een balans hebben tussen buitenom, binnendoor, terugtrekken, goed in de combinatie, scorend vermogen. De types van 't Schip zijn uitgestorven, omdat enkel de backs nog voorzetten geven, maar vleugelflitsers als Overmars zijn nog steeds bijna niet verdedigbaar, zonder daar twee man aan op te offeren.

Spel wordt er veel gevarieerder door.
1 0
Boer Gijs
Wat een nep Ajacieden
0 -7
Murtagh
nee justin is nep
3 -1
Boer Gijs
Patrick was ook zo snel weg en wilde ook niet terug komen. Ja, na zijn voetbal loopbaan smeken om een baantje en dan zo weer weg gaan naar Psg.
3 0
Murtagh
over welke nobody praat patrick ik ken hem niet
1 -1
0h0Litmanen0h0
Wie is Justin Kluivert?
5 -3
GvanderK
Als hij niet was vertrokken hadden we klasbak Tadic waarschijnlijk niet gehad. Blij dat die knaap weg is.
8 -3
Schip
Tadic kwam voor Ziyech. Hij bedong niet voor niets rugnummer 10.
2 0
GvanderK
De kans dat ze Tadic evengoed haalde was aanwezig inderdaad.
1 0
flavente
Wat geeft het...door Justin hebben we Tadic. 3 klasses beter dan Justin. Mag van mij lekker op de blaren zitten in Rome. Eigen domme keuze in samenhang met die verschrikkelijke pizzabakker.
8 0
Oudegarde 126
Totaal andere spelers.. voor Dolberg is Ziyech Tadic op de vleugels drama.. komt geen voorzet en trekken alleen maar naar binnen. Je speelt met 3 nummers 10 zo met Donny erbij. Neres en kluivert kunnen de achterlijn halen en een voorzet geven wat dolberg in de 16 levensgevaarlijk maakt. Dat zag je tegen NAC ook.

Ze hebben toch ook die Bandé gehaald, snelle linksbuiten van Mechelen.. alleen flinke blessure meteen opgelopen.. bizar dat hebben ze allemaal, die nieuwe keeper meteen geblesseerd en ook Magallan... gelukkig bijna weer fit beide.

Wel mooie groep zo en Veltman erbij. En fitte groep gelukkig!

Volgend jaar wordt drama als er 7 spelers vertrekken.

Onana, ligt, tagliafico, beek, Ziyech, Neres, dolberg evt... Huntelaar en schone worden er niet beter op.
1 0
Joodhannus73
Precies. Na Bouy en Kishna is dit het zoveelste Ajax talent die hij vernietigt. En dan zal ik er nog wel een paar vergeten. Ik ken iemand uit Haarlem die hem kent. En hij haat Ajax tot op het bot. Komt nooit meer goed tussen die pizzabakker en Ajax. Hij doet het er gewoon om. Is toch al lang binnen en het interesseert hem geen reet als Kluivert niet speelt. Hij zet liever Ajax een hak. Ik snap dan ook niet dat Ajax spelers nog steeds voor hem kiezen. Als je voor Ajax speelt en je weet dat hij de club pijn doet, moet je niet voor hem kiezen. De vijand van mijn vriend is mijn vijand. Er zijn zat andere goede zaakwaarnemers. Die ook nog eens minder commissie vragen. Waarom drukken fanatieke supporters zich niet uit tegen Ajax spelers die hem als zaakwaarnemer hebben? Waarom niet De Ligt aanspreken? Wel aanvoerder zijn, maar ondertussen Raiola hebben die Ajax naait. Vind ik laakbaar. Mag best wat van gezegd worden...
4 0
Boer Gijs
Mee eens. Een goede zaakwaarnemer weet ook de clubs te vriend te houden. Meneer Raiola slaagt daar niet in. Niet alleen de verhouding met Ajax is slecht, ook met enkele Italiaanse clubs en met Engelse topclubs. Rara hoe kan dat nou? Raiola is eigenlijk achterhaald als zaakwaarnemer voor top spelers. Zijn contacten zijn onderhand en zeer beperkt en de spelers waarop hij probeert te verdienen zijn steeds meer jeugdspelers.
0 0
D4nny
Welgeteld een helft per meegespeelde wedstrijd.
0 0
Ajaxxxisdebeste
Weer een talent verloren... maar zijn zakken zijn gevuld met poen.
1 0
Ajax27
tja toch nog 900 meer dan ik had verwacht.
0 0
SfeervakZuid2
En dan te bedenken dat hij bij ons op basis van 30 wedstrijden; eredivisie, beker en CL 2700 minuten had kunnen spelen....
0 -1