'Guardiola gelooft nog altijd in komst De Jong'

BartVeenstra, 20-12-2018 om 13:25, 7883 views, Daily Mail, Manchester City |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De transfersoap rondom Frenkie de Jong wordt alsmaar groter en groter. Zo zou Bayern München nu ook een bod van zeventig miljoen pond, omgerekend zo'n 77 miljoen euro, over hebben voor de middenvelder van Ajax. Aan de andere kant heeft Manchester City nog altijd goede hoop op de zomerse komst van De Jong.

Het nieuws wordt gemeld door de Engelse krant The Daily Mail, maar valt opvallend genoeg ook te lezen in het media-overzicht op de website van, jawel, Manchester City. De Engelsen hebben De Jong ook al langer op de radar, al zal er in de winterse transferperiode geen bod komen vanuit Manchester. 'Pep Guardiola heeft al uitgesloten dat er in januari transfers zullen plaatsvinden, maar het halen van een centrale middenvelder staat bovenaan zijn agenda in de zomer.'

Journalist Jack Gaughan schrijft verder dat Guardiola een grote liefhebber is van De Jong. 'Met zijn geweldige spel bij Ajax en het Nederlands elftal heeft hij de interesse gewekt van vele Europese topclubs. Bayern is de laatste club met enorme interesse in de 21-jarige middenvelder, die het seizoen zal afmaken bij Ajax.'

De Jong lijkt het seizoen dus af te gaan maken in Amsterdam, maar in de zomer lijkt een transfer een kwestie van tijd te zijn. 'Directeur spelersbeleid Marc Overmars zei woensdag dat Barcelona de favoriet is om De Jong binnen te halen. Echter, de Catalanen lijken meer gefocust op het aantrekken van zijn teamgenoot, Matthijs de Ligt. Van Paris Saint-Germain werd gezegd dat zij al een akkoord hadden met De Jong, maar Guardiola gelooft erin dat City nog altijd de juiste middelen heeft om hem binnen te halen.'

Bij Manchester City wordt De Jong gezien als de mogelijke opvolger van Fernandinho, maar men weet ook dat De Jong op alle posities op het middenveld uit de voeten zou kunnen.

Donderdag geen verzendkosten bij een bestelling in de Ajax-shop!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Remark
Frenkie moet zo snel mogelijk weg. Wie een wereldtopper wil worden, moet trainen met wereldtoppers, onder een wereldtrainer. Dan loop je eerder tegen je beperkingen aan en wordt je tijdig gecorrigeerd. Bovendien zal het een verademing zijn om te spelen met medespelers die ook twee zetten vooruit denken en wél op de plaats staan waar je ze aanspeelt, en dat is, met alle respect, bij Ajax niet bepaald het geval. Frenkie is echt aan de grote stap toe, en ik citeer ons aller Johan maar weer eens: "Een zeventje omringt zich met zesjes, want daar steekt hij gunstig bij af. Maar een negen zoekt altijd een tien, want die is niet bang. Die weet dat hij goed is, en wil alleen maar beter worden." Frenkie is een negen, vlug naar de tienen.
1 0
onderhetmaaiveld
Frenkie beslist nog altijd zelf en ik sluit een langer verblijf bij Ajax niet uit.
0 0
Joseph
Ik denk dat het financieel een risico is om hem nog een jaar te houden, maar het risico zeker waard.
Frenkie heeft nog veel te leren bij Ajax, hij kan net als de Ligt wereldtop worden bij Ajax, maar hij kan net als Dolberg ook terugzakken. Dolberg vonden we ook te nuchter voor een terugval..
0 -2
Ajax27
Ajax wil een financieel gezonde club zijn die prijzen pakt. Ajax is niet een bedrijf waar het puur om zoveel mogelijk winst maken gaat. Investeringen van 3 en 4 ton voor Dolberg en Frenkie, om ze vervolgens te verkopen voor 20-30 miljoen bedragen... dat betekent al dat je 50-75 keer het bedrag terugkrijgt. Natuurlijk gaat er nog een hoop af aan allerlei posten maar ze houden er meer dan genoeg aan over om weer slim te investeren. Dus risico... nee wij zijn dusdanig financieel gezond dat we daar niet naartoe hoeven te kijken.
0 0
Ajax1zalzegevieren
peer - appel
0 0
BrandjeXL
Dit is HET moment om deze zwaar overschatte speler te verkopen. Het ziet er allemaal heel sierlijk uit maar zodra hij vooruit speelt gaat het al mis. Tikkie breed en tikkie terug blinkt hij in uit evenals het spel vertragen. Hakim vervangen wordt een stuk lastiger dan deze postbode.
0 -5
Remark
Ik vermoed dat één en dezelfde persoon onder diverse pseudoniemen verantwoordelijk is voor deze baarlijke nonsens. Ik begin zijn (gebrek aan) stijl te herkennen.
0 0
afcas
hahahahha
0 0
geDaante
Ja dat is de enige logische reactie ;)
0 0
koenos1
Lekker tegen elkaar opbieden= nog meer geld
0 0
De Stift
Frenkie en Guardiola: dat lijkt me een koningskoppel! Nu kan Frenkie naar City, maar andersom lijkt me beter. In de zomer van 2020 wordt Ten Hag trainer van Bayern en Guardiola neemt het roer bij ons over. Frenkie is dan bezig aan zijn vijfde seizoen in de basis en leidt Ajax met Guardiola aan het roer de cup met de grote oren.
1 0
NoPants
Pfffff ik zie vaak mensen die onrealistisch hoge verwachtingen hebben. Maar jij denkt dat ajax de CL over 5 jaar wéér gaat winnen, nu het overduidelijk is dat we hem dit seizoen ook al pakken? 2x in 5 jaar gaat niet lukken man.
6 -1
Schwalbino
Hij liet zich even gaan.
0 0
AjaxPassion
Iemand gisteren trouwens die imponerende sprints van Frenkie gezien? Hij trok echt veel sprints op hoge snelheid gisteren, zo extreem had ik dat nog niet eerder gezien.

Nóg een extra pluspunt voor hem als middenvelder. Hij geeft zelf in VI trouwens ook aan dat hij de 2e snelste van de selectie is, als we de snelheidstesten moeten geloven...
1 0
afcas
wist je dat nog niet dan?
0 0
amthree
Leuk voor nu dat city maar wat als guardiola weggaat? Dan komt er een andere trainer die geen aanvallend voetbal speelt en wat moet je dan met frenkie?
0 -1
AjaxPassion
Wat denk je? Gewoon voetballen. Frenkie past overal, in elk type voetbal. Voetbal draait namelijk om goede voetballers.
1 0
amthree
Zie je frenkie bij de lampen dan al spelen met anti voetbal en counteren?
0 0
Ajaxxxisdebeste
Gaaapppp
0 0
Ozymandias
Het zou mooi zijn als de uitgaande transfers van De Jong en De Ligt (beide voor na dit seizoen) en de binnenkomende transfers van Magallán en Laines allen voor de jaarwisseling worden afgerond. Dan kan Ajax straks in relatieve rust aan de voorbereiding op de tweede seizoenshelft beginnen.
1 -1
AjaxPassion
Gaat goedkomen, Marc is niet zo van dat kerstgebeuren!
0 0
jwbAFCA
Minimaal 100 pep!
1 0
niquedegraaff
Ajax schijnt ook interesse te hebben.
3 0