Van de Beek: 'Een leider en heel slimme speler'

BVeenstra, 18-07-2018 om 07:30, 15311 views, De Volkskrant |

Profiteer eerder van Black Friday in de Ajaxshop!

Ajax-middenvelder Donny van de Beek is blij dat Ajax zich heeft weten te versterken met Dusan Tadic en Daley Blind. Laatstgenoemde werd dinsdag officieel gepresenteerd en heeft zich bovendien al aangesloten bij het trainingskamp van Ajax in Engeland.

'Tadic en Blind brengen een bak ervaring', begint Van de Beek in gesprek met De Volkskrant. 'We kunnen veel van ze leren en zullen zelf ook beter gaan spelen. Ajax moet altijd de jeugd de kans blijven geven, dat is superbelangrijk. Dat doen ze ook. Maar de balans moet kloppen.'

Van de Beek maakte Blind al mee bij het Nederlands elftal en weet dus wat Ajax in huis haalt. 'Hij is een leider en een heel slimme speler, tijdens de rondo staat hij zelden in het midden en hij kan een team goed neerzetten. Ik denk dat hij nog wel wat jaren in een grotere competitie had kunnen spelen en vind het best een opvallende move. Maar het is natuurlijk prachtig voor de eredivisie en helemaal voor ons.'

Erik ten Hag
Ajax-trainer Erik ten Hag is eveneens blij met de ervaren krachten die zijn toegevoegd aan de Ajax-selectie. 'Ik heb de analyse gemaakt dat deze jonge groep sturende krachten nodig heeft op het veld. Ik wil niet zeggen dat die er niet waren, maar met spelers die vanuit de Premier League al wat in hun rugzak hebben geef je dat proces een enorme impuls.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DirkvanDam
wat kunnen we weer hoopvol zijn.... nu hopelijk dat alle spelers van ajax weten dat we alleen tevreden zullen zijn met een kampioenschap!
3 0
433metdepuntnaarlinks
En een overwinning tegen Sturm Graz thuis, het gaat niet alleen om doorgaan in mijn ogen. Zeker tegen een, met alle respect, zwakkere tegenstander moet je het seizoen goed beginnen. Er hangt nog niks vanaf (je hebt de return nog) maar dat is wel belangrijk voor de supporters en vooral de rust rondom het team en ten Hag.

Het kampioenschap is sowieso een must, wedstrijd 1 is daarom in mijn ogen wel heel belangrijk, ik ben erbij dus beter winnen we hahahaha
0 -1
ETM
Ik heb geen redenen om een makkelijke wedstrijd te verwachten. Eerste echte wedstrijd, vermoedelijk met spelers die nog maar net instromen, met zeer zeer hoge belangen. Een Ajax dat al een hele tijd geen solide en overtuigend voetbal meer laat zien. Het zou me zeer verrassen als Ajax Sturm Gras swingend en al oprolt.

Je zegt 'met alle respect', maar ik proef juist weinig respect. Of Sturm Gras echt zwakker is zal gewoon moeten blijken. Het zal aankomen op die 180minuten. Niet op reputaties, niet op waarde van selectie, niet op potentieel.
Buiten een paar wedstrijden onder Bosz is iedere Europese wedstrijd een enorme opgave gebleken, al jaaaaaren.
Wel of geen Europees voetbal halen gaat heel bepalend zijn voor het vervolg van dit seizoen. En de thuis wedstrijd gaat bepalend zijn voor de uitwedstrijd. Met een goed resultaat zou ik al heel blij zijn in dit stadium.
0 0
BrandjeXL
Geen team ter wereld zal vanaf de eerste wedstrijd die erom gaat gelijk het voetbal spelen wat men voor ogen heeft daarom vind ik de eerste maanden de resultaten belangrijker dan het spel.
0 0
DaNaRWaL
Inderdaad, als je deze tweeluik wint dan heb je in ieder geval al EL (toch?) in de pocket. Maar nog belangrijker; de goede flow komt er dan vanzelf wel.
0 0
Johnvanessen
Zo is dat. Tweeluik Sturm Graz is zo belangrijk voor ons Ajax. Je bent verzekerd van Europees voetbal tot aan de winterstop. Je selectie kan dan groeien en groeien. En mochten we CL halen is dat bonus.

Ene kant hoop ik tuurlijk op de CL, dat is het hoogst haalbare. Maar ver komen in de EL is ook niet verkeerd. En denk dat we daar ook gewoon thuis horen. Maaaar, als we CL kunnen halen, dan moeten we daar altijd voor gaan natuurlijk!
0 0
GvanAchteren
Het resultaat tegen Sturm Graz moet heilig zijn. Als je tegen een zeperd aanloopt en uitgeschakeld wordt terwijl je op alle fronten eigenlijk beter was maar de doelpunten niet wist te maken, dan is de ramp niet te overzien. Twijfel zal toeslaan, spelers gaan alsnog weg en je moet weer met een nieuwe trainer beginnen. Het seizoen is al naar de kloten voordat het goed en wel is begonnen. En dat met zo'n selectie!
0 0
Stone020island
Idd zeg het njet graag maar de manier waarop we deze ronde overleven maakt geen reet uit. Deze wedstrijd is zo ongelofelijk belangrijk gelijj.
0 0
off
Iedereen roept al jaren dat er ervaren krachten bij moeten.
Gelukkig heeft professor Ten Hag dit bevestigd met zijn analyse
6 -1
Lazell
Werd steeds de verkeerde ervaring gehaald. Schone en Viergever als ervaring, terwijl ze nooit hoger hebben gespeeld dan NEC en AZ. Poulsen, Ooijer en Heitinga, die 5-10 wedstrijden per jaar kunnen spelen.

Nu hebben we de juiste ervaring met spelers die op meerdere manieren sturen. Door hun karakter en leiderschapskwalieiten naast hun leeftijd, door 25 wedstrijden per seizoen de beste speler te zijn én door hun ervaring in de zwaarste competitie ter wereld en WK's.
0 0
Ajax_026
Ik heb dat gezeik op Poulsen nooit begrepen hij was idd niet in staat om alle wedstrijden te spelen maar was toch een aantal keer zeer belangrijk vooral tegen PSV maakt hij het verschil en had hij Van Bommel en Toivonen binnen 15 min uit hun spel gehaald. Verder was hij een belangrijk voor de jonge denen (Fischer, Boilesen en Eriksen). Speelde toch nog in 2 jaar tijd 54 wedstrijden voor Ajax. ik vond die schakel werking waar bij Poulsen terug viel van CVM naar CV en de backs naar het middenveld schoven heel mooi om te zien.
1 0
AFCA1510
Haha geniaal. Dat je dat uit je mond krijgt zonder schaamrood op de kaken te krijgen, heerlijk.
0 0
flyingsoccer
Ten Hag heeft goed gezien waar het aan ontbreekt en dat is ervaring je kunt niet leunen op 17 of 18 jarige spelers die komen net kijken. De Ligt als aanvoerder zal nu ook wel over zijn of Blind of Tadic word aanvoerder en dat zou logisch zijn daar zit de ervaring en het gogme en de kracht om de jonge spelers op hun plek te zetten en te sturen.
1 0
Ruff Rhythim
Daar kan je om lachen, maar feit is dat deze roep jarenlang door Ajax genegeerd is en nu eindelijk eens niet. Dus in dat licht gezien mag je Ten Hag ook wel wat credits geven.
4 0
trodat4030
Dat is niet genegeerd, er werd wel degelijk ervaring gehaald. Echter was dat bijna altijd voor de bank omdat het jonge grut gewoon betere spelers bleken te zijn. Enigen die wel (redelijk) ervaren waren die langere tijd basis hebben gestaan zijn Schone, Viergever en Moisander. Nu is er eindelijk ervaring mét kwaliteit (althans, daar ga ik voor t gemak vanuit).
0 0
Lazell
Schone, Viergever en Moisander is leeftijd, geen ervaring.
0 0
Bacta
Eens. Ze lijken eindelijk te beseffen dat spelers van pakweg 21 jaar niet een heel team kunnen trekken.
Blij dat ze nu gericht naar een betere balans gezocht hebben. Hoe dat uit gaat pakken moet nog blijken maar het ziet er hoopvol uit.
4 0
Tinus
Haha, echt. Ik ben heel blij met deze belangrijke transfers. Ik ben wel benieuwd hoe TH het gebrek aan diepgang gaat oplossen. Eigenlijk zijn Siem de Jong en Donny de enige middenvelders die dat echt in zich hebben. Siem zal normaalgesproken niet spelen, dan hou je alleen Donny over.
3 0
DavidFerr
Afgelopen seizoen hebben wij kunnen zien dat Neres ook veel diepgang heeft.
1 0