'Appie herkent ons wel als we bij hem zijn'

BVeenstra, 04-07-2018 om 07:40, 71653 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Zaakwaarnemer Nathan van Kooperen (20) heeft in een interview met Voetbal International hoopgevende woorden gesproken over Abdelhak Nouri. De spelersbegeleider van makelaarsbedrijf Muy Manero vertelt allereerst 'blij' te zijn dat Ajax onlangs duidelijkheid over de aansprakelijkheid heeft verschaft.

'Het is voor Appie en de familie fijn dat er na een jaar eindelijk duidelijkheid is. Dat Ajax het zo lang heeft laten duren, dat is niet goed geweest', spreekt een emotionele Van Kooperen. 'De familie heeft iedere dag in onzekerheid geleefd, ze hadden zoveel vragen. Dat daar nu antwoorden op zijn, is een hele opluchting. Ze krijgen er de oude Appie niet mee terug, maar het helpt ze wel. Nu gaat het erom dat hij de beste zorg krijgt die er is.’

Van Kooperen gaat één of meerdere keren per week op bezoek bij Nouri. 'Gewoon om bij hem te zijn en er voor hem te zijn. Het is heel moeilijk hem zo te zien. Het is nog steeds heel onwerkelijk. Ik sprak hem voordat dit gebeurde echt bijna ieder uur. Onze band is zo sterk.'

Het levert vervolgens hoopgevende woorden op van Van Kooperen. 'Appie herkent ons wel als we bij hem zijn. Dat zie je aan hem, dan kijkt hij me zo aan. Appie kan ook reageren. Niet door te praten maar door zijn wenkbrauw te bewegen. Als die omhoog gaat, betekent dat ja. Net als zijn mond open. Doet hij niets dan is dat een nee. Het is een vorm van communicatie waar we al heel blij mee zijn. Ik heb zoveel respect voor de familie over hoeveel kracht ze nog hebben en hoe ze hier mee omgaan.’

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ram
Dit wordt gebracht als positief nieuws... Zo kun je het zien maar voor mij klinkt het eerder als een horrorscenario.

Ik denk niet dat Appie écht bewustzijn heeft maar op een bepaalde manier zou het kunnen dat hij opgesloten zit in het lichaam van een 'kasplantje'. Ik zou zo niet willen 'leven'...
3 0
Stroeve
Eerste zin… een 20-jarige zaakwaarnemer?
3 0
Finidi en Nwanko
20 jaar idd, kan je met 20 jaar enig aansprekende opleiding hebben afgerond? De familie had veel vragen, daar zijn nu antwoorden op gekomen. Beer wist toch al alles? Nu nog de best mogelijke zorg?! Is dat een ton neto per maand gedurende de rest van zijn leven of.....? Iedereen krijgt normaliter toch de best mogelijke zorg?
0 0
Noxin
Ik heb pas een filmpje over deze jongen gezien. Komt verstandig over, maar je vraagt je natuurlijk wel af hoe zo iemand een leeftijdsgenoot kan begeleiden. Al is Mino Rioolrat nu ook niet echt de warme oom die hij pretendeert te zijn.
0 0
Stroeve
Dank. Ga straks kijken op YouTube.
0 0
Zoranc
Een jongen van 20 die over zo een delicaat onderwerp spreekt. Kan niemand die aandacht geile jongen voorzing zelf in bescherming nemen.
Als de familie wou dat wij weten hoe het met hem ging dat wel had laten weten.
2 0
ErikDeBosz
Waarschijnlijk eerder een spasme. Mensen willen altijd graag dingen zien die er niet zijn.
4 -3
JanTa
Kan, maar zeker weten doen we dat nooit.
0 0
GvanderK
Onzin.
2 -3
Stroeve
Vaak zijn het niets meer dan spasmen. Familie en vrienden putten daar dan onterecht hoop uit.
3 0
Ajaxbrl
Vind het wel positief , Naast dat het verschrikkelijk blijft kan je misschien toch nog beter bewust zijn (en misschien nog wel wat stapjes maken qua revalidatie) dan dat je echt en kasplantje bent...
1 0
marrene
Is niks anders dan aandacht trekken van die gast. Als dat al zo is hoeft dat toch niet in de openbaarheid worden gebracht. Alles gebeurt met een reden. Dit ook.
3 -7
johan_afca
Het is een interview. Wat moet hij dan, als het hem gevraagd wordt? Z'n mond houden?
3 0
marrene
Ja of zeggen dat het iets voor de familie is.
2 -1
NouridolbergNeres34
Dat zo een levendige vrolijke jongen met humor 1 jaar geleden, nu daar maar stil ligt in een bed en bijna niets meer kan. vreselijk ik kan dat maar moeilijk bevatten.
4 0
3*stars*3
Man... Zoveel gezegd en geschreven over Nouri maar het raakt mij keer op keer.
Jouw leven en dat van jouw familie, kan in 1 klap zo veranderen.

Ik blijf hopen op een wonder, hoe klein die kans ook is.
5 0
Pheadrus
Het leven is zo kwetsbaar.
2 -1
GvanderK
Dit is al heel wat en wekt toch emotie op als je dit leest! Ik weet uit ervaring dat mensen in een coma of lichtelijk bij bewustzijn zijn soms erg goed kunnen reageren op bekende prikkels zoals: Muziek waar ze van houden, bekende geluiden uit een bekende omgeving, stemmen van familie/vrienden.

Het zou als optie misschien dus kunnen helpen om bij zijn bed een wedstrijd van Ajax aan te zetten, misschien herkent hij dat, het is al super dat Vd Beek, Ziyech en andere spelers/stafleden/vrienden vaak langskomen. Het zijn de kleine dingetjes die (soms) kunnen helpen. Het is al erg goed dat de familie en bepaalde mensen enig vorm van reactie krijgen van Abdelhak. Ik hoop dat die jongen zo goed mogelijk zijn leven terug kan krijgen.
3 0
JanTa
Zomaar een vraag waar ik een serieus antwoord op verwacht. Indien mogelijk, hoe zou Nouri reageren als hij in 1 van de skyboxen een wedstrijd zou bijwonen? Ik heb vernomen via de media dat de familie in de naaste toekomst hem thuis verder willen gaan verzorgen. Een stadion vol met positieve prikkels kan toch geen kwaad?
2 -2
TheTruth
Lijkt me ongelovelijk pijnlijk om hem te zien zitten daar in zijn huidige staat.
0 0
johan_afca
Dat weet je dus niet, of het kwaad kan. Appie kan zelf niet aangeven hoe hij zich daar bij zou voelen.
Zou zomaar kunnen dat hij helemaal niet geconfronteerd wil worden met datgene wat hij niet meer kan.
1 0
Ajacied33
"Dan kijkt hij me zo aan", pfff wist even niet wat ik las. Misschien een rare opmerking, maar ik dacht echt dat hij na 8 juli nooit meer zijn ogen open had gehad. Wat is dit wreed man. Keihard....
0 -1
Grummes
Extreem kut dit.

Ik vraag me wel af Appie ook daadwerkelijk echt reageert of dat de familie en vrienden dat graag willen geloven. Het is namelijk niet onlogisch dat met zijn hersenschade en de zware emotionele situatie waar de familie inzit, de situatie anders in elkaar zit maar iedereen het wel wilt geloven.
0 0
MelleAfca
Damn, dit is naar mijn weten de eerste keer dat iemand iets uitspreekt over hoe hij er nou daadwerkelijk voor staat. Vind t wel heel dubbel, dat hij kan reageren is natuurlijk positief. Maar zoals hieronder ook staat, dat betekent ook dat hij zich van elk moment bewust is in een lichaam dat niet meer goed functioneert.
Pff wat heftig...
1 0
voorkennis
wat heavy en emotioneel wederom om dit te lezen
niks nieuws maar t blijft zwaar...pfff
1 0
Willem410
Van zo'n bericht word je toch altijd weer even stil en besef je weer hoe ondraaglijk groot het leed van die mensen moet zijn.
1 0
RusselWestbrook
Nouri doet iets = ja
Nouri doet niets = nee

Dat is wel erg makkelijk en zegt feitelijk helemaal niks. Als Nouri nu ook iets specifieks had voor nee dan had ik het wel willen geloven, maar dit is gewoon veel te makkelijk.
7 -6
DavidFerr
Er staat toch duidelijk in de tekst uitgelegd dat zijn wenkbrauw omhoog tillen ja betekent.
1 -1
RusselWestbrook
Ja, of zijn mond open doet. Dat is het eerste probleem al, geen eenduidig teken voor ja.

Maar die nee is helemaal fout. Die nee is gewoon altijd van toepassing als Nouri niks doet, of ie het nou gehoord heeft of niet.

Vooral wishful thinking.
6 -1
Raydo
Inderdaad, je kunt er niks over zeggen. Ze lijken het te verwarren met een locked-in situatie, waarin iemand inderdaad bij bewustzijn is maar niet meer kan bewegen.
1 0
altijdwelwat
Ik weet niet of ik blij word van dit nieuws, voor Appie lijkt mij dit echt verschrikkelijk. Dan is hij zich dus ook elke minuut bewust van zijn huidige situatie, dat moet echt gekmakend zijn. Wat een verschrikkelijke tragedie, bijna geen woorden voor.
3 0
Dennis1964
Elk bericht over Appie doet nog steeds pijn. Voor hem had ik als eerste mijn seizoenkaart verlengd. Respect voor zijn familie en petje af voor Bergwijn.
3 0
W Z A W Z D B
Ik ben een domme jongen hoor, maar betekent dit dat hij weer enige kennis heeft en dus niet volledig hersendood is? Hij kan dus wel nadenken over wat hij wel en niet wilt (mond open = ja, anders nee). Verschrikkelijk, nog steeds. Als ik een foto van Appie zie kan ik het maar niet geloven...
1 0
Superjan
Nee, hij is niet hersendood. Dat is vrij snel na het trauma vastgesteld. Maar ik wil wel benadrukken: er zijn wel delen van de hersenen die dood, en die worden nooit meer levend. Het gebeurt wel dat de hersenfuncties die bij die dode gebieden horen, overgenomen worden door andere delen van de hersenen, maar dat kan bij sommige functies echt niet.

Het is dus ook niet waarschijnlijk dat Appie volledig functionerende gedachten heeft zoals jij en ik, alleen 'opgesloten' zit in een lichaam dat het nauwelijks doet.
1 0
Mart42
Mooi dat er mensen zijn die contact blijven houden met Appie en zijn familie. Hoop dat Ajax en de familie Nouri snel tot een oplossing komen.
3 0
ajaxpat
wel tof van Bergwijn
10 -1
AFCA020!
Hoezo? Vind het niet meer dan logisch eigenlijk. Ik zou ook langs gaan bij iemand met wie ik een paar jaar in het team heb gezeten, niet alleen altijd bij Ajax maar ook bij Oranje. Daarnaast zijn het ook gewoon vrienden. Dus hoezo krijgt vriend Bergwijn een bijzondere vermelding en vriend Donny niet als hij langs gaat?

Snap dat niet zo goed. Nogmaals, altijd samen bij Ajax gezeten, plus teamgenoten bij de Oranje teams en gewoon goede vrienden. Vind het niet per se tof, eerder heel logisch gedrag dat kennelijk door sommige als bijzonder wordt gezien
2 -8
Bjorn
Is alles behalve logisch. Voor veel mensen is zo'n stap zetten enorm lastig of ze gaan door met hun normale leven om de realiteit niet onder ogen te hoeven zien dat je een van je beste vrienden daar zo ligt.

Is echt niet zo vanzelfsprekend.
6 0
Horrontelli
Er zijn 2 redenen waarom Bergwijn hier wordt aangehaald en Donny niet.

1. Donny is al heel vaak genoemd als iemand die Appie vaak bezoekt
2. Er zijn mensen die het van Bergwijn niet verwachten omdat hij voor een andere club speelt en omdat sommigen het liefste haat en nijd creëren tussen die clubs. Maar Bergwijn doet daar dus niet aan mee.
6 0
ram
Die haat en nijd bestaat alleen bij supporters die hun IQ als rugnummer kunnen dragen. Mensen die het woord "Feyenoord" niet kunnen zeggen enzo.. treurig.

99% van de spelers hebben totaal geen clubhaat. Zo'n 90% ook geen clubliefde. Bergwijn gaat gewoon bij zijn vriend langs. Zo simpel is het. De rest doet er niet toe.
0 -1
WinstonBogarde
99 zit nog niet zo heel ver onder het gemiddelde hoor...
0 0
AFCA020!
Ja Donny is geen goed voorbeeld misschien, maar bij wijze van De Ligt of iemand.

En punt 2, ja dat bedoel ik dus. Doordat mensen een wig willen drijven, worden zeer normale en menselijke dingen ineens als bijzonder gezien. Dat vind ik zonde en snap de reden niet goed.

Bergwijn en Appie zijn vrienden. Spelen al jaaaaaren in het zelfde team. Zowel bij Ajax als later in de vertegenwoordigende elftallen van Oranje. Verplaats het naar ieders eigen leven en dan bemerk je dat het eigenlijk hele logische/menselijke acties zijn
0 0
Jamo91
Gast pleur op man. Hij had et ook niet hoeven doen. Dat je serieus de tijd neemt om dat te typen.. om te janken jij
4 -4
AFCA020!
Doe effe rustig man imbeciel... het niveau van sommige op dit forum.....
0 0
jaripettersson
precies mijn gedachten
1 -1
Koekepeer
Helemaal mee eens.
3 -1
Web
Iemand vind het niet tof van Bergwijn, ach ja.
7 0
Labrador
Tja wat moet je hier nou over zeggen. Kut zooi.
3 0