Vitesse stelt Cocu aan als hoofdtrainer na vertrek Letsch

door BadembaBarrie 22

Bron Vitesse

Vitesse stelt Cocu aan als hoofdtrainer na vertrek Letsch

door BadembaBarrie 22

Bron Vitesse

Laatst geüpdatet

Philip Cocu is de nieuwe hoofdtrainer van Vitesse. Dat maakt de club maandagavond bekend via de officiële kanalen. Cocu heeft in Arnhem een contract getekend tot de zomer van 2024.

Cocu is bij Vitesse de opvolger van Thomas Letsch, die sinds de zomer van 2020 aan het roer stond. Letsch vertrok onlangs naar Bundesliga-club VfL Bochum, dat zijn trainer na slechts één punt uit de eerste zeven competitiewedstrijden de laan uitstuurde.

Voor Cocu is Vitesse zijn vierde club als hoofdtrainer. Eerder stond hij al aan het roer bij PSV, Fenerbahce en Derby County. Bij die laatste twee clubs hield Cocu's avontuur als gevolg van tegenvallende resultaten voortijdig op.

Geschiedenis bij Vitesse

Het is voor Cocu niet de eerste keer dat hij zich bij Vitesse voegt. Als speler maakte hij in 1990 van AZ de overstap naar de club uit Arnhem. Hij speelde daar tot 1995, alvorens hij voor PSV en FC Barcelona uitkwam.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.