Vitesse na twaalf jaar overgenomen door Amerikanen

door Cristian de Jong 68

Bron Vitesse

Vitesse na twaalf jaar overgenomen door Amerikanen

door Cristian de Jong 68

Bron Vitesse

Laatst geüpdatet

Vitesse is na twaalf jaar in Russische handen te zijn geweest overgenomen door Amerikanen. De Common Group is vanaf heden de nieuwe grootaandeelhouder van de club uit Arnhem.

'Na een constructief proces wordt nu het contract met de Amerikaanse partij getekend, waarna de overname bij goedkeuring door de licentiecommissie van de KNVB kan worden afgerond', zo meldt Vitesse op hun officiële kanalen. De Common Group is een investeringsmaatschappij gevestigd in New York. De nieuwe eigenaren zullen minimaal voor vijf jaar zorgen voor financiële garantstelling in Arnhem. Deze vijf jaar moet ruim voldoende zijn om de huidige tekorten af te dekken bij Vitesse. Ook investeert de Common Group in het Engelse Leyton Orient en het Belgische Patro Eisden Maasmechelen. Donderdagmiddag worden de nieuwe eigenaren gepresenteerd.

Het maandenlange traject

Deze officiële aankondiging is het gevolg van een maandenlang traject bij Vitesse. Dit traject ontstond nadat de voormalig grootaandeelhouder, Valeriy Oyf, besloot zijn aandelen van de hand te doen. Een belangrijke factor waaraan de nieuwe eigenaren aan moesten voldoen, was dat Vitesse de hoogste prioriteit zou behouden. Dat zouden ze namelijk niet houden als ze zich hadden aangesloten bij bijvoorbeeld Red Bull of City Group. Bij de huidige eigenaren kan dat wel. Zo spelen Leyton Orient en Patro Eisden Maasmechele, de andere clubs van de Common Group, beide niet op het hoogste niveau in hun land.

Van Wijk over de samenwerking met de Common Group

Algemeen directeur Pascal van Wijk vertelt dat het een belangrijke dag is voor iedereen die Vitesse een warm hart toedraagt. 'Maandenlang hebben we achter de schermen keihard gewerkt om het overnametraject tot het best mogelijke einde te brengen. We zijn ervan overtuigd dat de Common Group de juiste partij is voor Vitesse en presenteren de nieuwe grootaandeelhouder dan ook met enthousiasme, trots en vertrouwen. Dat doen we na tal van prettige gesprekken, meerdere vruchtbare bijeenkomsten in Arnhem en de onderlinge uitwisseling van een grote hoeveelheid informatie', aldus Van Wijk.

Niet alleen Vitesse is blij met deze nieuwe samenwerking, de Common Group is ook meer dan onder de indruk van de visie en ambitie van de club. 'De identiteit, de strategie en het structurele geloof in meer sluiten naadloos aan bij onze ambities en hebben ons laten zien dat de club geen grote structurele veranderingen nodig heeft. We bouwen liever voort op wat er al bestaat', vertelt oprichter Cole Perry.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.